Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(22.7.HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz, Hatay'ın anavatana katılışının 73'üncü yıldönümünü kutladı.)

(22.7.2012

//////////

Anavatana katılışın 73'üncü yıldönümü

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın anavatana katılışının 73'üncü yıldönümünü kutladı. Vali Lekesiz yayınladığı kutlama mesajında, Atatürk'ün 'Hatay benim şahsi meselemdir' sözünü hatırlatarak "2 Eylül 1938 tarihinde Hatay Devleti'nin kuruluşuna kadar devam eden süreç ve peşinden Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı, devlet olmaya tercih eden bir vatanperverliğin sonucu olarak üzerinde yaşadığımız Hatay ili; farklı din, etnik köken ve kültürlerin bir arada kardeşçe sevgi iklimi içerisinde yaşama imkanı bulduğumuz müstesna bir vatan köşesidir. '40 asırlık Türk yurdu' bizlerin ve bizden sonraki nesillerin sorumluluğu ile emin ellerde yaşayacaktır" dedi.

HATAY,(DHA)

(22.7.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Barış ve kardeşlik anıtı

ANTAKYA Belediyesi tarafından Balıkçılar Çarşısı Meydanı'na 'Barış ve kardeşlik anıtı' yapıldı. Bronzdan yapılan anıt, iki elin içine yerleştirilmiş barış ve kardeşliği simgeleyen figürlerden oluşuyor.

Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde uzun zamandır süren

çalışmaların tamamlanmasınan sonra, bölgedeki meydanın boş kalmaması için böyle bir anıt projesi düşündüklerini söyledi. Başkan Savaş, anıtın üç semavi dine mensup insanların barış içinde yaşadığı kentin bu özelliğine uygun yapıldığını kaydetti.

HATAY,(DHA)

(22.7.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Havuzlar temiz çıktı

MERSİN'in Erdemli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından havuzlardan alınan numuneler, analizler sonucu temiz çıktı. İlçede bulunan 174 havuzdan, su numunesi alındı. Alınan su örnekleri, yapılan analizler sonucu fiziksel ve mikrobiyolojik açıdan temiz çıktı. Erdemli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selim Lağlaroğlu, ilçede 14'ü ticari ve 160'ı site olmak üzere 174 yüzme havuzu bulunduğunu belirterek, "Yaz ayları içerisinde müdürlük olarak havuz denetimlerimizi yaptırıyoruz. Haziran ayında yapılan ilk tahlil sonuçlarında bütün havuzlarımızın numunelerinin temiz ve sağlıklı sonuç verdiğini gördük. Yaz süresince bu denetimlerimiz sürecektir. Amacımız, vatandaşlarımız havuz suyundan kaynaklanan herhangi bir hastalığa yakalanmamasını sağlamak" dedi. Sitelerde ve ticari havuzlarda mutlaka havuz görevlisi bulunduğuna dikkat çeken Müdür Lağlaroğlu "Bu görevli havuzun temizliği ve bakımından sorumlu oluyor. Halkın sağlığı için temizleme ve bakım çalışmalarını mutlaka zamanında yapılması yönünde idarecilere uyarılarda bulunuyoruz" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ( Mersin ), (DHA)

(22.7.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

Hayırsever işadamlarına teşekkür

OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, hayırsever işadamlarına eğitime katkılarından dolaya teşekkür etti. Vali Cerrah, Almetsan tarafından yaptırılan Anadolu Lisesi ve Net Haddecilik'in yaptırdığı

ilköğretim okulu inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Cerrah, Müteahhit Celal Eser'den okullar hakkında bilgi aldı. Her iki okulun da 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını söyleyen Vali Cerrah "Osmaniye'nin modern okullara ihtiyacı bulunmaktadır. Başlattığımız eğitim seferberliği neticesinde her iki okulumuzda hayırseverler tarafından yaptırılmaktadır. Hayırseverlerimiz bugüne kadar ilimizin eğitimine önemli katkılarda bulundular. Bu desteğin bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum. Çocuklarımızın geleceğine önemli bir katkı sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Gaziantep'te obeziteyle mücadele

GAZİANTEP İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, her yıl çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği obeziteyle mücadele için aile hekimleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak adım ölçer dağıtılmasının planlandığını söyledi.

Şahinbey Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 'Sağlıklı ve dengeli beslenme Obezite ile mücadele' Paneli düzenlendi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Turizm İl Müdürü Mehmet Aykanat ve Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren spor salonlarında spor yapan vatandaşlar katıldı. Yaklaşık iki saat süren panalde Prof Dr. Metin Karakök, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Ersin Akarsu, Dr. Deniz Gülhan ve Diyetisyen Yasemin Koçum obeziteyle mücadele ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Karakök, başlatılan kampanya çerçevesinde bu yıl sonuna kadar aile hekimleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak adım ölçer dağıtılması planlandığını belirtti. Her yıl üç milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatına kaybettiğine dikkat çeken Karakök, "Son 5 yıl içerisinde obezitenin ikiye katlandığını biliyoruz. Bu oran dünyada yüzde 35'e ulaşmış durumda. Türkiye'de de bu oranı yakalamış durumdayız" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, dünyanın en güzel mutfağının Gaziantep'te bulunduğunu söyleyerek, özellikle yağlı yiyeceklerin az tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Belediye olarak spora çok önem verdiklerini dile getiren Başkan Tahmazoğlu, "Daha sağlıklı ve kaliteli yaşam için spor yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın spor yapması için 14 bin vatandaşımıza 14 spor tesisini hizmete sunduk. 118 okula öğrencilerimizin masa tenisi oynamaları için tenis masası tesis ettik. 44 halı saha 23 tane basketbol ve voleybol sahası yaptık. Yüzmeyi de önemsiyoruz. Kadın ve erkekler için yüzme havuzları yaptırıyoruz. Bu yıl inşallah hizmete sunacağız" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.7.2012 FOTOĞRAF)

//////////////

Ramazanda sema gösterisi

OSMANİYE Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen sema gösterisi ilgiyle izlendi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Meydanı'nda Ramazan boyunca yapılacak etkinliklerde, Kuran-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği, şiirler, ezgi ve türkülerin yer alacağını söyledi.

Başkan Kara "Osmaniye'mizde ramazan ayının coşkusunu ve sevincini insanlarımızla birlikte yaşamak için belediye olarak birbirinden güzel programlar organize etmeye gayret ediyoruz. Ramazan ayı boyunca programlarımızda pek çok sanatçıyı ve ilim adamını misafir etmenin yanında Osmaniye'mizin yetiştirmiş olduğu değerli insanları da halkımızla buluşturamaya çalışacağız" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMNANİYE, (DHA)

(22.7.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Aşut: Kentsel dönüşümden önce sosyal destek şart

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentsel dönüşüme sosyal konut projelerinden önce sosyal destek projeleriyle başlanması gerektiğini söyledi.

Mersin'de geçtiğimiz günlerde yapılan Kentsel Dönüşüm Çalıştayı'nda dile getirilen konulardaki görüşlerini kamuoyu ile de paylaşan Aşut " Mersin'de Çay ve Çilek Mahallelerinden başlaması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına sosyal konut projelerinden önce sosyal destek projeleriyle başlanması gerek" dedi. Aşut, şöyle devam etti:

"Öncelikli dönüşüm bölgeleri olarak kentin sosyo-ekonomik gelişimi, çevre kalitesi ve afet riski değerlendirilerek, kent merkezi ve çevresi, Pozcu bölgesi ve kentin doğu girişinin düşünülmesi şart. Jeolojik ve bina etütlerinin yapılarak kentsel risk haritasının hazırlanması gerek. Dönüşümün kentin doğusuyla sınırlı tutulmayıp ticari gelişim açısından cazibe merkezleri yaratılması, TOKİ'nin sosyal konut projelerinin yanı sıra ticaret ve turizm amaçlı dönüşüm alanlarının belirlenmesi uygun olacaktır. Ayrıca, dönüşüm bölgelerinde mülk sahiplerinin borçlandırılması yöntemi yerine, rıza ile satış ya da eşdeğer mülk tahsisi yapılması gereklidir" dedi.

MTOS'nun kentsel dönüşümü bir insanlık hakkı olarak gördüğünü vurgulayan Aşut, bu çerçevede bilgi tabanlı bir şekilde toplumun tüm kesimleri ile bu konuyu paylaştıklarını aktardı. Uzmanlardan danışmanlık alarak, toplumun şikayetlerine kulak vererek projeler yaptıklarını anlatan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem sosyal anlamda hem kentsel görünüm anlamında hem de turizmi canlandırmak amacıyla akademisyenlere hazırlattığımız İstasyondan Fenere projemiz ve sergimiz bu dönüşümün yıllar önce kurguladığımız bir parçasıydı. Vali Konağı'nın restorasyonu ile bu proje kısmen başlamıştır. Her açıdan doğru kurgulanmış bir kentsel doku, sosyal donatılar, spor alanları, rekreasyon alanları, ticaret ve sanayi bölgeleri insanca yaşamanın bir gereğidir."

MERSİN, (DHA)

(22.7.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Dinçer ilçelerde sorun dinliyor

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf sanatkarın sorunlarını yerinde tespit edip, çözüm üretme amacıyla ilçelerdeki toplantılara devam ediyor. ESOB Yönetim Kurulu, Çamlıyayla'dan sonra Gülnar'da toplandı. Talat Dinçer, " Merkeze uzaklığı nedeniyle yıllardır yatırımlardan yeterli payı alamayıp, kendi kaderiyle baş başa bırakılan Gülnar ilçemizdeki esnafımız kendini sahipsiz hissetmesin. Bizler burada birebir dinleyip tespit ettiğimiz sorunlarını öncelikle ilçemizde kaymakamlık ve belediyeye iletip çözümü konusunda destek isteyeceğiz" dedi. Dinçer, şöyle devam etti:

"Bugün en önemli sorunu ilçeye ulaşımdan kaynaklanmaktadır. Yol medeniyettir, yol getirildiği taktirde turizmde, sanayi de şahlanır. Bugün Gülnar-Aydıncık bağlantı yolu tamamlansa, gündüzleri denize giden vatandaşımız, gece yaylasına çıkar. Alışverişini burada yapar. Yine merkeze uzaklığı nedeniyle tarım ürünleri iyi pazarlanamıyor. Tarım ürünlerinde fiyat politikasını tüccar belirliyor. Gülnar, zor bir coğrafyada ve zor iklim şartları altında bulunuyor. Sadece yazları 3-4 aylık sezonda iş yapabilen bu ilçemizde esnaf, çiftçi, köylü ve üreticinin güç birliği yapması gerek."

Esnaf ziyaretleri sonrası beraberindeki yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle birlikte Kaymakam Tekin Dündar'ı ziyaret eden Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarlarının sorunlarına değinip, çözümü konusunda destek istedi. Dinçer ve beraberindeki Mersin ESOB heyeti daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Günel'i ziyaret etti.

MERSİN, (DHA)

(22.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

MERYAP mesleki eğitime başladı

MERSİN Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) inşaat işçilerinin belgelendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında mesleki eğitime başladı.

İnşaat sektöründe belgeli işçi eğitiminin zorunlu kılınmasının ardından mesleki eğitim çalışmalarıyla ilgili projeler geliştiren MERYAP, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile imzaladığı protokol kapsamında eğitimler düzenliyor.

15 meslek dalında toplam 40 saat sürecek eğitimin ilk ayağı geçtiğimiz gün, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde başladı. MERYAP Yönetim Kurulu üyesi Haluk Naycı, eğitimi başarıyla tamamlayan işçilerin mesleki yeterlilik belgesi alacağını söyledi.

Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'ne katkılarından dolayı teşekkür eden Naycı şunları söyledi: " Eğitim sonunda işçilerin alacağı yeterlilik belgesi, Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik gereği yetki belgesi vasfı da taşıyacak. Eğitim verilecek meslek dalları arasında; betonarme demirciliği, boyacılık, duvarcılık, elektrik tesisatçılığı, PVC doğrama ve montajcılığı, yapı düzey kaplamacılığı, yapı yalıtımcılığı, ahşap betonarme kalıpçılığı, sıvacılık, sıhhi tesisatçılık, demir doğramacılığı, ahşap doğrama ve kaplamacılığı, yapı ve dekorasyon, tesviye betonculuğu ve düz işçilik gibi inşaat sektöründeki en temel alanlar var. Umuyorum ki işçilerimiz için çok yararlı olacak bu eğitim süreci sonunda tüm işçiler yeterlilik belgesi almaya hak kazanır"

MERSİN, (DHA)

(22.7.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Kocamaz, yemek dağıttı

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iftarda vatandaşlara yemek dağıttı.

İlk olarak Türkistan Caddesi'nde bulunan Mencik Baba Türbesi'nde vatandaşlara üç çeşit yemek dağıtan Kocamaz, daha sonra 27 Aralık Stadı altında bulunan aşevine geçti. Burada Tarsus Müftü Vekili İrfan Atım, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte iftarını açan Başkan Kocamaz, Ramazan gibi kutsal bir ayda toplumsal dayanışmayı sağlamak adına yaptıkları bu girişimin bir ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Yaz mevsiminde bir ramazan ayını birlikte karşılıyoruz. Bu sıcak ortamda vatandaşlarımız inançları doğrultusunda, inançları gereği ramazan orucu tutmanın gayreti içerisindeler. Biz de Tarsus Belediyesi olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da özellikle, dar gelirli vatandaşlarımıza Ramazan ayında bir sıcak çorba verme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(22.7.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Lekesiz Mersin Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title