Haberler

Dağcılık Federasyonu Başkanlık Tartışmalarını Mahruki Dha'ya Değerlendirdi

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkan Adayı Nasuh Mahruki, Mevcut Başkan Alaaddin Karaca'nın Bayan Sporcuların Tayt Gibi Vücudu Saran Giysiler Giymelerini Engellediğine Yönelik İddialara Karşılık Olarak, Sporcuların İstediği Kıyafeti Giymeleri Gerektiğini Söyledi. Mahruki, Federasyonda, Medyaya Yan...

Türkiye Dağcılık Federasyonu başkan adayı Nasuh Mahruki, mevcut başkan Alaaddin Karaca`nın bayan sporcuların tayt gibi vücudu saran giysiler giymelerini engellediğine yönelik iddialara karşılık olarak, sporcuların istediği kıyafeti giymeleri gerektiğini söyledi. Mahruki, federasyonda, medyaya yansıdığı gibi köylü-şehirli değil, bizden-bizden olmayan ayrımı yapıldığını da iddia etti.

Akut Başkanı Nasuh Mahruki, Türkiye Dağcılık Federasyonu`nun 10 Aralık 2006 tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday olacağını açıklamıştı. Selçuk Üniversitesi`nde düzenlenen `Kişisel Gelişim` konulu konferansa katılmak için Konya`ya gelen Mahruki, Dağcılık Federasyonu`nun mevcut başkanı Alaaddin Karaca`nın bayan sponculara tay gibi vücut hatlarını belli edecek kıyfetleri giymelerini engellediğine yönelik çıkan iddalara yönelik olarak açıkmala yapan Mahruki, çıkan iddialar hakkında net bir bilgisinin olmadığını, ama, bir sporcunun istediği kıyafeti giyebileceğini söyledi. Mahruki, ¨Her sporun kendine özgü kılık ve kıyafeti vardır. Önemli olan sporcunun rahat bir şekilde sportif faaliyetini yerine getirmesidir. Ne gerekiyorsa, onu giyecek. Hiç kimse onu giyme, bunu giyme diyemez¨dedi.

¨FEDERASYON`DA AYRIMCILIK VAR¨

Dağcılık Federasyonu`nda `bizden ve bizden olmayanlar` şeklinde ayırım yapıldığına dikkat çeken Mahruki şunları söyledi: ¨Federasyonda yapılan ayrım, köylü ve şehirli ayrımı diye basına yansıdı ama bu ifade yanlış. Bu ayrım, bizden ve bizden olmayanlar olarak yapılıyor. Doğuda veya batıda, köylü veya şehirli kavramı yok. O anlyışı destekleyen, benimseyen veya benimsemeyenler diye ayrımcılık yapılmaktadır. Bizim gözlemimize göre bu şekilde ayrımcılık var. Bizi rahatsız eden, kurumun bizden diye nitelendirdiği insanlar için çalışması, onun dışında bizden olmayan diye nitelendirdikleri ve aralarında benimde bulunduğum ve birçok üniversiteninde yapılarının bulunduğu kesim Türkiye Dağcılık Federasyonu imkanlarının dışında kalmasıdır. Bu çağdaşlığında dışında, bir tabloyu ortaya çıkartırıyor.¨

¨ÇARPIK BİR DELEGE SİSTEMİ VAR¨

Federasyonda çarpık bir delege sisteminin olduğunu ifade eden Mahruki, ¨Delege sistemi, adil olmayan bir şekilde yapılmış. İstanbul`da bir tane, Rize de 20 tane delge var. İstanbul`un nufüsü 10 milyon, Rize`nin nufüsü 365 bin. Burada çok ciddi bir çarpıklık var. O yüzden biraz şansız bir süreç bu, fakat başka çaremiz yok. Eğer yapılacak bu seçime girmezsek, 4 yıl sonraki seçimlere katılmamız gerekir. 4 yılda da daha ciddi hasarlar verilebilir. Biz herşeyi göze alarak seçime katılıyoruz. Bu seçim sistemine rağmen, adaylığımızı koyduk. ¨dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title