Haberler

Çizginin Şampiyonu Agim Sulaj

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Türkiye'de İlk Defa Bursa'da Gerçekleştirilen 1. Uluslararası Karikatür Bienali Kapsamında Düzenlenen Karikatür Yarışmasını İtalyan Sanatçı Agim Sulaj Kazandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa Bursa'da gerçekleştirilen 1. Uluslararası Karikatür Bienali kapsamında düzenlenen karikatür yarışmasını İtalyan sanatçı Agim Sulaj kazandı.

Son günlerde önemini daha da hissettiğimiz "suyu" konu olan "Sudan Sebepler, Susuz Gerçekler" adlı yarışmaya 45 ülkeden katılan 1000 eser, dünyaca ünlü karikatüristlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Fransa'dan Gerard Vandenbroucke, Belçika'dan Bob Vincke, Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky, Rusya'dan Mikhail Zlatkovsky, İstanbul'dan Salih Memecan, İzmir'den Eray Özbek, Bursa'dan Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Cüneyt Şenyavaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sabri Yalın ve BURFAŞ Proje

Koordinatörü İlknur Çatakşen'den oluşan jüri, Çelikpalas Otel'deki toplantıda dereceye giren eserleri 3 turda yapılan değerlendirmeler ile belirledi. Değerlendirmeler sonunda yarışmaya İtalya'dan katılan Agim Sulaj'ın eseri birinci seçilirken, Polonya'dan Pawel Kuczynski ikinci, İranlı sanatçı Kambiz Derambakhsh'ın eseri üçüncü oldu.

Yarışmada; Ankara'dan Sait Munzur ve İlker Gelen, Polonya'dan Grzgorz Szumowski, Bulgaristan'dan Rumen Dragostinov, İstanbul'dan Serdar Günbilen, Sırbistan'dan Jugoslav Vlahovic, Küba'dan Aristes E. Hernandez Guerrero, İsrail'den Sergey Sichenko, Polonya'dan Maciey Trzepalka ve Çin'den Ba-Bilg ise mansiyon ödülü kazandı.

Jüri üyeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, resim sanatıyla desteklenmesinin ardından karikatürün tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de önemli gelişmeler gösterdiğini belirtti. Bursa'nın da karikatür alanında ciddi ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Yalın, tecrübeli sanatçıların yeni yetenekleri desteklediğini ve bu sanatın gelişmesi için adımlar attığını söyledi. Yalın, Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlenen Uluslararası Karikatür Bienali'nin, bölge ve

ülke açısından yeni bir çığır açacağını vurguladı.

Yarışmanın Jüri Başkanı ve Fransa'nın Sn. Just Belediye Başkanı Gerard Vandenbroucke ise bienale ve Türkiye'nin karikatür alanında gösterdiği ilerlemeye övgüler yağdırdı. Yarışmaya katılan eserlerden birçoğunun Türkler'e ait olduğuna dikkati çeken Vandenbroucke, "Türkiye karikatür alanında önemli gelişmeler sağladı. Yarışmalara olan katılım Fransa'dan daha fazla. Türk sanatçılar karikatürlerini çizerken çok titiz çalışıyor. Fransa'da sanatçılar tek bir çizgi ile karikatür yaparken, Türkiye'de emek

harcanıyor. Teknikleri de çok güzel" diye konuştu.

Dünyanın en önemli çizerlerinden olan Rusya Karikatüristler Derneği Başkanı Mikhail Zlatkovsky de, Türkiye'nin sağladığı ilerlemeler ile adeta bir karikatür okulu haline geldiğini söyledi. Birçok Türk sanatçının Avrupa'da hatta dünyadaki sayılı karikatüristler arasında yer aldığına dikkati çeken Zlatkovsky, "Karikatür dünyası için Türkiye'nin önemi büyük. Düzenlenen yarışmalara olan katılım da bunun en güzel kanıtı. Karikatür Bienali Bursa'da bu alandaki gelişime katkı sağlıyor. Umarım Bursa Türkiye'nin

karikatür başkenti olur" açıklamasını yaptı.

Jürinin eserler üzerinde yaklaşık 3 saat süren değerlendirmelerinin ardından belirlediği dereceye giren karikatüristlere ödülleri 3 Eylül Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek törenle takdim edilecek. Ödül töreni ile birlikte yarışmacıların eserleri, Uluslararası Karikatür Bienali'nin sona ereceği 11 Eylül Cumartesi gününe kadar Tayyare Kültür Merkezi sergi salonlarında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmada birinci olan karikatüriste 5 bin dolar, ikinciye 2 bin 500 dolar, üçüncü eser sahibine ise 1000 dolar para ödülü verilecek. Ayrıca 10 yarışmacı 200'er dolarlık mansiyon ödülü alacak.

(MŞ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title