Haberler

    Chromebook İçin Özel Bir Photoshop Hazırlanıyor

    Google'ın ucuz dizüstü platformu Chromebook, Adobe'un özel olarak hazırlamakta olduğu Photoshop sürümü ile daha yetenekli olacak.

    Google'ın ucuz dizüstü platformu Chromebook, Adobe'un özel olarak hazırlamakta olduğu Photoshop sürümü ile daha yetenekli olacak.

    Chromebook zaten son zamanlarda büyük atak halinde, ABD okullarına milyonlarca dizüstü sağlamaktan, Android uygulamaları çalıştırmaya kadar etkileyici gelişmler görüyoruz. Google hem yazılım, hem işletim sistemi, hem de donanım tarafından yaptığı gelişmeler ile Chrome OS tabanlı ürünlerini gittikçe daha çekici hale getiriyor.

    Bu gelişmelere son eklenti, grafik ürünleri ile gayet iyi tandığımız Adobe firmasından geldi. Yapılan açıklamada, Adobe'un Chromebook platformu için özel bir Photoshop sürümü hazırlamakta olduğu belirtiliyor. Fakat Chrome OS işletim sisteminde program kurulumu sözkonusu olmadığı için, bu Photoshop diğer cihazlardaki sürümlerinden biraz farklı olacak.

    "Project Photoshop Streaming" isimli Adobe projesi, Chromebook dizüstülere bulut bazlı ve stream ile çalışacak özel bir sürüm getiriyor. Bu sürüm henüz Beta aşamasında ve yakında Adobe Creative Cloud kullanıclarına deneme için yavaş yavaş açılacak. Bulut bazlı Photoshop, normal masaüstü ve dizüstü sürümlerinin neredeyse tüm özelliklerine sahip olacak ama streaming şeklinde çalışacak. Ayrıca Windows bilgisayarda Chrome tarayıcı üzerinden de kullanılabilecek.

    Bulut bazlı Photoshop'un dosyaları işleyebilmesi için devamlı online olması ve Google Drive'a sıkı şekilde bağlanması gerekiyor. Fakat böylece bilgisayarınızda Photoshop dosyalarını tutmak zorunda kalmayacaksınız, her şey tamamen bulut yedekleme klasörünüzde olup bitecek. Beta sürümü şimdilik sadece Kuzey Amerika'daki kullanıcılara açılacak ama biz gelişmeleri takip ediyor olacağız.

    Bu arada Chrome internet tarayıcısının 64-bit versiyonuna bir bakmayı da unutmayın, yüksek performans ve stabilite vaadetmesi ile ilgi çekiyor.

    The post Chromebook İçin Özel Bir Photoshop Hazırlanıyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Chrome Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title