Haberler

CHP Kırklareli Milletvekili Aday Adayları, Babaeski'de Bir Araya Geldi

CHP'den Kırklareli Milletvekili Aday Adaylığını Açıklayanlar Babaeski'de Bir Araya Geldi

CHP'den Kırklareli milletvekili aday adaylığını açıklayanlar Babaeski'de bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığı binasında yapılan haftalık toplantıda, yapılacak olan genel seçimlerde CHP'den Kırklareli Milletvekili aday adaylığını açıklayan 22. dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP eski Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan ve CHP eski Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel, partililerine hitap etti.

CHP Babaeski İlçe Başkan Vekili Hasan Ali Eren, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı, şehit olan 5 subaya Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

Eren, milletvekili aday adaylıklarını açıklayan 22. dönem CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kayan ve Altınel'i tebrik ederek, başarılar diledi.

Milletvekili aday adayı Kesimoğlu da konuşmasında şunları kaydetti:

'Değerli dostlar en son 12 Eylül'ü yaşadık, 12 Eylül referandumunda demokratik ülkelerde üç üçten son gücü de kaybettik, bildiğiniz gibi. Yargı da AKP'nin eline geçti en son HSYK ve Anayasa Mahkemesi de artık onların kontrolüne geçti. Bizler parlamento da sayımız yetmediğinde ülkenin aleyhine olan noktalarda bildiğimiz gibi Anayasa Mahkemesine gidip, oradan sonuç alabiliyorduk. Ancak o kaleyi de maalesef kaybettik. Dördüncü güç diye adlandırılan medya zaten ellerinde, karşı olanları da çökertip, kendi medyalarını oluşturdular. Türk Silahlı Kuvvetlerine takınılan tavrı üzüntü ve ibretle izliyoruz. O da başka bir üzüntü kaynağımız. Bilimin özgürce üretildiği üniversitelerimiz, birer birer AKP'nin kontrolün geçti. Şimdi önümüzdeki muhtemel seçimde yarım bıraktırılan görevime ben devam etmek istiyorum. Eğer izniniz olursa. Yeni heyecanım, yeni coşkum ile sizlere hizmet etmek istiyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarımı kutluyorum.'

Diğer milletvekili aday adayı Kayan ise 'Arkadaşlar örgütü olmayan bir toplum, ne kadar bilinçli olursa olsun, hiçbir işe yaramaz. Örgütlü olmayan toplum, tıpkı bir koyun sürüsü gibidir. Onun için hepimiz Sivil Toplum Kuruluşlarına üye olmalıyız, onlara destek vermeliyiz ve Türkiye?de en büyük toplumsal kuruluş olan, en büyük örgütlü güç olan CHP'nin bu başarısını biraz daha yukarıya taşımalıyız. Siz gücünüzü Türkiye'ye ve dünyaya taşımak istiyorsanız ben hazırım. Yüreğimle hazırım, bilgim ile hazırım, erdemimle hazırım, onurumla hazırım, cesaretim ile hazırım. 56 yaşındayım, 56 yıllık geçmişimde bir gölge bulursanız bana söyleyin. Ben olmadığı iddiasındayım, tekrar hepinizin gücünü bekliyorum' diye konuştu.

Diğer milletvekili aday adayı Altınel de, 'Örgütümüzün başarısını halkın başarısını kendimiz mal edemeyiz. Hep birlikte yaptık ve hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Biz bu yarışı bir birimiz kırmadan bir birimizi incitmeden bir birimizi yücelterek yapmalıyız. Bir an evvelde genel merkezimizin bu süreci başlatmasını diliyorum, umuyorum. En kısa zamanda içimizdeki yarış bitsin. Artık CHP'nin dışındaki yarış için enerjimizi sarf etmeliyiz. Kendimizi buna hazırlamalıyız. Ben de bu dönemde diğer arkadaşlarım gibi Kırklareli'den üç milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Umarım öyle olur. Cumhuriyet Halk Partisi tek başına iktidar olsun. Hedefimiz budur. Bütün örgüt arkadaşlarıma başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

Ardından milletvekili aday adayları partililerden gelen soruları cevapladılar.

(BİL-NA-MHD) - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title