Haberler

CHP Grup Toplantısı(2/son)baykal'dan Hükümete Ekonomi Uyarısı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dünyayı Küresel Çapta Etkileyen Ekonomik Krizle İlgili Olarak Hükümeti Uyardı ve Yeni Önlemler Alınması Gerektiğini Söyledi. Ekonomide Gerçeğin Saatinin Çalmaya Başladığını İfade Eden Baykal, Türkiye'nin Son Yaşanan Ekonomik Kriz Nedeniyle Yeni Ekonomi Politikaları İzlemesi Gerektiğini Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dünyayı küresel çapta etkileyen ekonomik krizle ilgili olarak Hükümeti uyardı ve yeni önlemler alınması gerektiğini söyledi. Ekonomide gerçeğin saatinin çalmaya başladığını ifade eden Baykal, Türkiye'nin son yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeni ekonomi politikaları izlemesi gerektiğini söyledi.

Baykal, partisinin Meclis Grup Toplantısında ekonomiyle ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin ekonomik gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Baykal, ekonomide "gerçeğin saatinin" çalmaya başladığını söyledi. Türkiye'nin yaşanan son ekonomik gelişmeleri kavrayıp yeni ekonomi politikası izlemesi gerektiğini belirten Baykal, küresel ekonomik krizin pek çok açıdan bazı temel anlayışların önemini ortaya çıkardığını ifade etti. Son yaşanan krizle dünyanın yapay bir refah ve mutluluk içinden geçtiğinin ortaya çıktığını belirten Baykal, gerçek refahın, üretim, tasarruf ve gerçek yatırımdan geçtiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin kriz karşısında iki önemli ve ters yönde gelişme ile karşı karşıya olduğunu belirten Baykal, Türkiye'de 2001 yılında yaşanan krizden sonra bankacılık alanında atılmış adımların, bankacılık sistemini güvenceli bir noktaya getirdiğini söyledi. Bu durumun memnuniyet verici olduğunu ifade eden Baykal, yapılan düzenlemelerin AKP iktidarı öncesi yapıldığına dikkat çekti.

-YOLSUZLUKLARI SİYASİ İRADE ÖNLER-

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, grup konuşmasında son dönemdeki yolsuzluk olaylarına da değindi. Yolsuzlukları Türk siyasetinin içine girmiş bir "virüs" olarak tanımlayan Baykal, bu durumun Türkiye'nin ahlakını ve moralini allak bullak ettiğini kaydetti. Yolsuzluklarla mücadele için tek şeye ihtiyaç bulunduğunu onun da siyasi irade olduğunu ifade eden CHP Lideri Baykal, milletvekili dokunulmazlığının da söz ve düşünce özgürlüğü ile sınırlandırılmasını istedi.

Deniz Feneri yolsuzluğuna ilişkin açıklamalarını sürdüren Baykal, özetle şunları söyledi:

"Dernek kuracaksın. Ona bağış toplama yetkisi vereceksin. Nereden veriliyor bu. Bakanlar Kurulu'ndan. Yüzde yüz vergi indirimi yapacaksın. Mehmetçik Vakfı'na sağlanmayan vergi indirimi o derneğe sağlayacaksın. Danıştay buna izin vermezse yeni kanun çıkaracaksın o kanunla izin vereceksin. 41 Milyon Euro para toplamışlar. Kimlerden Türkler'den. Kim topluyor Türkler. Bu parayı kim taşıyor Türkler. Kimlere veriyorsun bizimkilere. Açılışlara kim gidiyor bakanlar. Atatürk ödülü kime veriliyor onlara veriliyor. Meclis'in çatalı bıçağı kime veriliyor onlara. İçişleri Bakanlığı'nın dernekler şubesini onlara emanet ediyorsun. O derneğin özel uçağı ile şubenin müdür yurt dışına taşınıyor. O şirket yayın yapacak, yayını bunlar yapıyor. Nedir bu manzara diyorsun. Adalet Bakanı ne diyor: "Bana ne yahu' diyor. Nihayet Alman Mahkemesi'ne kararı bize gönderin diye yazı yazdılar. Dikkatle inceledim sadece "kararı istedik" diyorlar. Sen kararı istemeyi bırakta o dosyanın eklerini de iste. Bu olay yolsuzluğun siyasetle bağlantısını ortaya çıkarmıştır. Yolsuzluk senin yolsuzluğun kardeşim. Bunun hesabını sen vereceksin. Sen bu ülkenin Adalet Bakanı'sın." (ANKA)

(ÇAĞ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title