Haberler

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay:

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, Ergenekon Soruşturması Kapsamında Yapılan Operasyon Tarihinin Tesadüfi Bir Tarih Olduğunu Düşünmediğini Söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Suha Okay, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyon tarihinin tesadüfi bir tarih olduğunu düşünmediğini söyledi.

Sivas'ta Madımak Oteli'nde çıkan yangında 37 kişinin ölmesinin 15. yıldönümünde yapılan anma etkinliklerine katılan Okay ve beraberindeki CHP Amasya, Isparta, Ankara, İstanbul, Hatay, Kocaeli, Zonguldak, Adana, Adıyaman, Antalya, Erzincan, Denizli, Gaziantep, İzmir, Budur ve Mersin milletvekilleri ve parti meclis üyeleri, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ve CHP Tokat İl Başkanı Feramus Şahin'in daveti üzerine CHP Tokat İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Okay, ziyarette yaptığı açıklamada, Sivas olaylarının toplumun içinde kanayan bir yara olduğunu vurguladı. Türkiye'nin böyle acılar yaşamasını istemediklerini ifade eden Okay, "Bu utancı Türkiye bir daha yaşamasın diye o insanların otel köşesine sıkıştırıldığı Madımak Oteli'ni bir hoşgörü müzesi, bir aydınlanma müzesi olması talebimizi bir kez daha dile getirdik. Bu konuda yasa teklifi verdik. Ama henüz bir gelişme yok" dedi.

Okay, Ergenekon soruşturması kapsamında emekli generaller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile birlikte ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alınmasından sonra yargı sürecinin devam ettiğini ifade ederek, "Bu gözaltına alınan kişilere baktığımızda, bu kişilerin duyarlılığı ve de söylem ve eylemlerinin hepsinde Kemalist duruşları, Atatürkçü olmaları, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaları var. Dilerim bu kişilerin gözaltına alınmış olmasında siyasal iktidarın bir rövanş amacı olmaz. Dilerim cumhuriyetçileri, Kemalistleri ve hukuk düzenini savunanları sindirme baskı amacı olmaz. En kısa zaman içerisinde toplumun böylesine değerli saygın isimleri bir terör örgütü mensubuymuş gibi yaka paça gözaltına alınan kişiler biran evvel ailelerine, evlerine kavuşurlar. Söylemlerine, mücadelelerine kaldıkları yerden devam ederler diye düşünüyorum. Türkiye'nin bunları aşması lazım. Türkiye'de gerilim üzerine siyaset yapmak, gerilimden nemalanmak, bu gerilim siyaseti ile ülkeyi yönetmek anlayışından bu siyasal iktidar kurtulur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Operasyon tarihini 'talihsiz' olarak değerlendiren Okay, konuşmasına şöyle devam etti:

"29 Haziran'da karar alınıyor ve 1 Temmuz'da AK Parti'nin kapatılma davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklamada bulunacağı gün sabah gözaltına alınıyor. Yani bu tarihin bir tesadüf olduğunu düşünmek mümkün değil. Bu tarih bir karşılaştırma, rövanş tarihi gibi geliyor. Daha başka bir şey böylesine toplumda önemli yer almış isimleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın, Başsavcı vekilinin haberi olmadan bir savcı tarafından gözaltına alınmasıdır. Üslup, yöntem, şekil şık değildir. 'Türkiye'de her şeyi ele geçirdik, yargıyı ele geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de muhalif ses kalmasın.' Halbuki bu aykırı ses diye baktıkları isimler cumhuriyetin değerlerini savunan isimler. Onun için tarihin tesadüfü bir tarih olduğunu düşünmüyorum." (Nİ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title