Haberler

CHP'den Anayasa Mahkemesine İki Başvuru

CHP, 5580 Sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu ile 5594 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Bazı Maddelerinin Yürürlüklerinin Durdurulması ve İptali İstemiyle Anayasa Mahkemesinde Dava Açtı.

CHP, 5580 Sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu ile 5594 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun bazı maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkumoğlu başvuru dilekçesini sunmasının ardından, yaptığı açıklamada Özel Eğitim Kurumları Kanununun çıkarılmasında devletler arası ilişkilerde karşılıklılık esasının dikkate alınmadığını söyledi.

Kumkumoğlu, 5594 sayılı kanunun 2. maddesi ile 5593 sayılı Belediye Kanunun 12. maddesine ek yapıldığını anımsattı.

Söz konusu değişikliğe göre, ''Mevcut planlarda yapılması gereken zorunlu değişiklik ve her türlü imar uygulaması katılınacak belediyenin uygun görüşü alınarak yapılır'' hükmüne yer verildiğini anlatan Kumkumoğlu, bu düzenlemenin yerel yönetimlerin kanunla kazandıkları hakları geri aldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title