Haberler

Başesgioğlu: "Reform Kararlılığında Kırılma Yok"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformunun Akıbetini Birkaç Ay İçinde Kamuoyuna Açıklayacağını Belirterek, Hükümetin Bu Konudaki Kararlılığında Bir Kırılma Olmadığını Söyledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyeti kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'ın kadınlar gününü kutladı. Türkiye'deki kadın istihdam oranının yüzde 25 seviyelerinde olduğunu söyleyen Başesgioğlu, "Avrupa'ya oranla düşük. Eğitim ve başka unsurlar var. Toplumun yüzde 50'sini kadınlar oluşturuyor. Kadını toplum hayatından çekerek başarıya ulaşılması mümkün değil" dedi.

Mevcut sosyal mekanizmaların disipline edilmesi gerektiğini ifade eden Başesgioğlu, işsizliğin önlenmesi için istihdamın geliştirilmesinin önemine değindi. Toplantı sonrasında sosyal güvenlik ile ilgili soruları yanıtlayan Başesgioğlu, reformun "milli bir proje" olduğunu kaydetti. Bakan Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformunun, iç dinamiklerin gerçeklerinden olduğunun altını çizerek bu reformun mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptalinden sonra reformda zorunlu erteleme yaptıklarını hatırlatan Başesgioğlu, Hükümet'in reformu hayata geçirme kararlılığında kırılmanın olmadığını ifade ederek, "Hükümet'in reformu hayata geçirme kararlılığında kırılma söz konusu değil. Ancak anayasa Mahkemesi'nin kısmi iptal kararı önemli ayrışımları ortaya koymuştur. Onun için Anayasa hukukçuları ve kendimiz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir ay içinde reformun akıbetini kamuoyuna açıklayacağız" diye konuştu. Erteleme olmasına rağmen reformun, hem hükümetin hem de toplumun gündeminden düşmemesi gerektiğini vurgulayan Başesgioğlu, konunun taze kalması gerektiğini söyledi. Bu yıl içinde iki önemli seçim gerçekleşeceğini ve meclisin yasama takviminin sınırlı olmasından dolayı reformu popülizme kurban etmemek için çıkıp çıkmamasını tartıştıklarını kaydeden Başesgioğlu, norm ve standartlar birliğinin birleştirilmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını açıkladı. IMF yetkililerine de bu görüşlerini aktardıklarını söyleyen Başesgioğlu, "Bu bizim iç problemimizdir. Sevabı ve günahı bize ait" diye konuştu.

İstihdam yükleri ile ilgili soru üzerine Başesgioğlu, haftaya bakanlarla bir araya gelerek çalışmaları gözden geçireceklerini ve kanunun kapsamını planladıklarını belirtti.

TÜSİAD Yönetim kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin güçlü bir sosyal yapıya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak ziyaretlerinin sebebini, "sosyal yapı için neler yapılacağını görüşmek "olarak açıkladı.. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title