Haberler

Başbakan Erdoğan; Çete Kardeşliği Kurdular

Yalova'da konuşan Başbakan Erdoğan, kasetlerle ülkenin rotasının şekillendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, 'Çeteler bir kez daha Türkiye'de demokrasiye musallat olmak istiyor.

Yalova'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kasetlerle ülkenin rotasının şekillendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, 'Çeteler bir kez daha Türkiye'de demokrasiye musallat olmak istiyor. Hukuk dışı örgütler, kirli senaryolarla bir kez daha Türkiye'ye rota çizmek istiyor. CHP'si, MHP'si ve onlarla birlikte BDP, terör örgütü, hep bir ağızdan koro halinde Ak Parti'yi hedef tahtası haline getirmek istiyorlar'' dedi.

Yalova'ya helikopterle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti otobüsüyle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'da eşlik etti. Konuşmasında Türkiye'de siyasetin, siyaset dışı kurumlar, özellikle çeteler eliyle şekillendirilmesine AKP olarak itiraz ettiklerini söyleyen Erdoğan, 'Millet ne derse o olur dedik. Türkiye'nin istikametini rotasını ancak ve ancak millet çizer dedikö diye konuştu.

BEN SENİN BEKÇİN MİYİM

Yaklaşık 9 bir kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, 'Yalova'da bir kez daha altını kalın çizgilerle çizip ifade ediyorum. Biz siyasetin kasetler yoluyla dizayn edilmesine, tasarlanmasına, şekillenmesine hep aynı şekilde karşı çıktık. Karşı çıkıyoruz. 28 şubat döneminde bunu yaptılar. Kasetler yoluyla siyasete yön vermek istediler. CHP'nin eski genel başkanına ait görüntüler yayınlandığında biz anayasa ile ilgili paketi tartışıyorduk. Parlamentodaydık. Bana bu haber geldiğinde bunu büyük üzüntüyle karşıladım. Yayınların durdurulması için süratle devreye girilmesini istedim. Bu görüntüler ne kadar çirkinse, bunları da malzeme yapmanın o kadar çirkin olduğunu söyledim. Bu görüntülerden hemen birkaç gün sonra belli medya grupları bu görüntüleri çarşaf çarşaf sayfalarına taşıdılar. İki de bir, 'Ak Parti bunu çözmeli' dediler. ya ben senin bekçin miyim? Yargı devrede, gereken yapılmış, yürütme olarak zaten buna müdahale edilmemiş olsaydı, rezalet alıp başını gidecekti. MHP'nin görüntülerini de biz aynı şekilde üzüntüyle karşıladık ve çirkin bulduk ama ne yapıyorlar biliyor musunuz? CHP'de MHP'de bu kasetler üzerinden Ak Parti'ye iftira ve çamur atıyorlar. BDP ile ilişkili bir bağımsız milletvekili adayı kasetlerden dolayı MHP'yi savundu. PKK terör örgütünün yayın organı ajans, MHP'yi savunan , Ak Partiyi suçlayan yorumu servis etti. Kasetler üzerinden Türkiye'de siyaset şekillendirilmek isteniyor"dedi.

ÇETE KARDEŞLİĞİ KURDULAR

18 yaşından beri siyaset yaptığını belirten Erdoğan, 'Biz hayatımızı siyasette geçirdik. 18 yaşından itibaren bu yoldayız. Paraşütle gelmedik. Bay Kemal 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptın. SSK'yı batırdın. Sonrada gittin merhum Ecevit'e, 'beni aday yapar mısın' diye sordun. Merhum Ecevit başarısız bir SSK genel müdürünü tabiki milletvekili adayı yapamayacaktı. Yan yana gelmeleri dahi hayal edilemeyenler, hayatları boyunca birbirleriyle mücadele edenler, birbirlerine hakaretleri savuranlar şu anda AK Parti karşısında çete kardeşliği kurmuş durumdalar. Düşünebiliyor musunuz? BDP, MHP'yi savunuyor. MHP, CHP'nin yedeğinde siyaset yapıyor. CHP çetelere kol kanat geriyor. Silivri'nin avukatıyım diye bizzat kendilerinin açıkladığını söyledi. "

YGS'deki şifre iddialarına da değinen Erdoğan, 'Kılıçdaroğlu kopya iddiası attı ama şimdi deşifre oldu. Kurdukları tezgahın altında kaldılar. CHP, yedeğinde MHP, BDP ve her zamanki gibi candaş ve yandaş medya. Çamurları ellerine yüzlerine bulaştı. Dürüstlük nerede' Senin neren dürüst? İstanbul Belediye Başkanı olduğumda benim belediye başkanlığımla ilgili dosyalardan bahsediyorlar. Bir tane dosya buldunuz mu? 8, 5 yıldır parlamentodasın. Bahçeli'yi de al yanına, beraber Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir tek dosya çıkarabiliyorsan çıkar. Ortaya tek bir belge tek bir dosya koyamıyor. Genç kardeşlerime sesleniyorum. Bunların oyununa gelmeyin. Derslerinize iyi çalışın imtihana iyi hazırlanın. Hayalleriniz üzerinde oyun kurmak isteyenlerin oyununa gelmeyin. Sizlere başarılar diliyorum. Umarım bunu da en güzel şekilde atlatacaksınızö diye konuştu.

HADİ ÇIKTA ANIR

Geçmişte Türk Lirasının rezil edildiğini söyleyen Erdoğan, 'Akşam kalktılar, sabah kalktılar bir sıfır. 6 tane sıfır. Eskiden milyoner zengin zannedilirdi değil mi' Ama bizi öyle bir hale getirdiler ki tuvaletin fiyatı 1 milyon oldu, 2 milyon oldu. Ben pahalı olduğu zamanı bilirim. Hele bir tane köşe yazarı çok iyi severler onu. Dedi ki 6 sıfır atsınlar Taksim Meydanı'nda anırırım. Biz 6 sıfırı attık. Ama şimdi anıranı arıyoruz. Kayıp ilanı verdik. Bulamıyoruz. Hadi çık da anır. Bu kişilik meselesiö dedi. Mitingin ardından parti otobüsüyle Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nin açılışına giden Başbakan Erdoğan, çıkışta çocuklara otobüsün içinden parti ambleminin bulunduğu ışıklı toplar attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title