Haberler

Bakan Yıldız: Petrol Aramada Ağırlığımız Karadeniz'den Akdeniz'e Kaydı (5)

Bakan YILDIZ.Kayseri Sanayiciler Gecesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Mevlüt Bilici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve çok sayıda konuk katıldı.

Bakan YILDIZ: PETROL ARAMADA AĞIRLIĞIMIZ KARADENİZ'DEN AKDENİZ'E KAYDI (5)

BAKANLAR SANAYİCİ GECESİNDE KONUŞTU

Kayseri Sanayiciler Gecesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Mevlüt Bilici, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve çok sayıda konuk katıldı.

Kayseri Sanayi Odası başkanı Mustafa Boydak, 2012 yılının sıkıntılı geçeceğini belirterek, hükümetin yapısal reformlarına devam etmesini diledi. Gecenin sponsorluğunu üstlenen Akbank Yönetim kurulu başkanı Suzan Sabancı Dinçer'de Kayseri'de baba ocağında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Dinçer "Avrupa Birliği sorunlu bir bölge olarak günümüzde ortaya çıkıyor. Ortak çözüm bulunmaması ekonomik olumsuzluğu tetikliyor. Şahsi görüşüm, Avrupa ülkeleri önümüzdeki iki üç yılı sancılı geçirse de Avrupa, ülkeleri toparlanacak mali disipline kavuşacaktır. Türkiye'nin önündeki reform sürecine devam etmesi bizim için önem taşımaktadır. Türkiye ekonomik olarak başarılı bir performans gösteriyor. Arkamızdaki kuvvetli rüzgarı istihdam yaratacak yatırımlara dönüştürmeliyiz. Sermayemizi akıllı kullanmalıyız" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, markalaşmış kentlere çağrıda bulunarak yeni yatırımlar yapılmasını isteyerek "Özel ekonomi bölgesi modeli ile marka şehirlerimiz, üretim, hizmet, konut, okul, üniversite, karayolu, hava yolu, demiryolu gibi unsurların yer aldığı yeni sanayi modelini benimsemelidir" diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'da, 2012 bütçesinin yeni yapıldığını, bütçenin ekonomik açıdan önem kazandığını, güven ve siyasi istikrarın var olduğu dönemde, bütçenin kaynaklarının doğru kullanıldığını, siyasi istikrarın ekonomiye olumlu katkı yaptığını dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayicilerin güçlü olmasının, ülke ekonomisinin güçlü olması anlamına geldiğini belirterek, "Kendi sektörlerinde para biriktiren sanayiciler, yenilenebilir enerji kaynakları ve madencilik sektöründe yatırım yapsınlar. Onlara bu öneride bulunuyorum. Güneş ve rüzgarla ve HES'lere yönelme var. Doğru yaptıkça güçleneceğiz, daha iyiye yöneleneceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'da Kayserili sanayicilere seslenerek, "Ticaret ve sanayi bu toprakların mayasında var. 2 bin yıl önce Asur döneminde Kayseri'de ticaretin nasıl olduğunu görürsünüz. Ahi Evran'ın uygulamalarını görürsünüz. 2023 yılını kendimize hedef koyduk. Türkiye Cumhuriyetinin 100'ncü yıldönümü bu tarih. Sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye, üreten ve satan herkesin sayesinde önemli ülke haline geldi. Hükümetimizin kuyumcu titizliğinde yaptığı çalışmalar ülkemize önemli katkı yaptı. Türkiye'nin gidişi iyi yönde. Kamu kuruluşları kendilerini yeniden yapılandırmalıdır. Biz hükümet olarak hiç bir zaman diyalog kapılarını kapatmadık. Sorunların çözümünde seferber olduk. Önümüzde parlementonun önemli bir konusu var. Yeni bir anayasa. Türkiye'nin bu açılıma ihtiyacı var. Suriye ile ilgili olarak sınır kapılarının kapatılmasından dolayı kaygıya kapılmayın. Bu ülkenin vatandaşları için ne istiyorsak, komşu ülke halkları için de istiyoruz. Bu duruş çok önemlidir" diye sözlerini tamamladı.

OE,DÖ (OE/RT) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title