Haberler

Bakan Çelik, Van'da Bayramlaşma Törenine Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gönüllerdeki Bölünmenin Toprak Bölünmesinden Daha Tehlikeli Olduğunu İfade Ederek, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, gönüllerdeki bölünmenin toprak bölünmesinden daha tehlikeli olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Van'da geçiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, il yöneticileri, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Bakan Çelik, sözlerine Cahit Sıtkı Tarancı'ya ait olan 'Memleket İsterim' şiiri ile başlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye'de 70 milyon insanın kardeş olduğuna, aynı derdi tasayı ve kıvancı paylaştığına, aynı

ülkeden aynı menfaatleri olan, aynı zahmetleri, sıkıntıları ve külfetleri çeken aynı nimetleri paylaşması gereken insanlar olduğuna inandıklarını ifade eden Bakan Çelik, Türkiye'nin doğusu ile batısının birbirinin tamamlayıcısı olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, "Kuzey güneysiz, güney ise kuzeysiz yapamaz. Bundan dolayı memleketimizdeki dirliği, birliği temin etmek için Kurban Bayramı bir fırsattır. Ülkemizde adı Mehmet, Ahmet, annesinin adı Ayşe, Fatma, Zehra olan insanlar eline silah alıp birbirleriyle

mücadele ediyorsa yanlış şeylerin olduğunu göstermektedir. Biz ülkemizin 70 milyon insanın kardeş olduğuna, aynı derdi tasayı ve kıvancı paylaştığına, aynı ülkeden aynı menfaatleri olan, aynı zahmetleri, sıkıntıları ve külfetleri çeken, aynı nimetleri paylaşması gereken insanlar olduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin doğusu ile batısı birbirinin tamamlayıcı parçasıdır. Doğu batısız, batı da doğusuz yapamaz. Bundan dolayı memleketimizdeki dirliği, birliği temin etmek için Kurban Bayramı bir fırsattır. Birisi

saldırgan konumunda ise bizim polisimiz askerimiz ona karşı koyacaktır. Kısa vadede kimse çiçek, buketleri ile karşılık vermez. Fakat memleketimizde kalıcı barışı, kardeşliği ve birliği sağlamak için sivil unsurlar olarak bize daha büyük vazifeler düşüyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak başlattıkları "Gönül Köprüsü Projesi" hakkında da bilgi veren Çelik, doğu ve batı bölgelerindeki 100 bin çocuğun karşılıklı olarak tatil yapmalarına imkan sağlanacağını kaydetti. Bakan Çelik, bu projeyle öğrenciler arasında kaynaşma ve kardeşliğin sağlanacağını söyledi. Bu ülkede toprak bölünmesinin olacağına inanmadığını ifade eden Çelik, ancak gönüllerdeki bölünmenin daha tehlikeli olacağını belirtti. Gönüllerdeki ittifakı ve ittihadı sağlamak zorunda olduklarını

anımsatan Çelik, farklılıkların bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Çelik, son olarak geçtiğimiz haftalarda kardeşine yönelik yapılan silahlı saldırıyı kastederek, "Biz karanlıktan korksaydık bu yola çıkmazdık. Bizim karanlıkla işimiz olmaz. Biz ülkemize hizmet etmek için yola çıktık, bu yolumuza da, iyilikle, doğrulukla, dürüstlükle, güzellikle devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Çelik, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İkram Dinçer, Kerem Altun, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, salonda bulunanlarla bayramlaştı.

Öte yandan Bakan Çelik, sabah saatlerinde Van Belediye Meclisi salonunda düzenlenen törende de belediye personeli ile bayramlaştı, törene katılan Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kız Yetiştirme Yurdu çocuklarına giyim malzemesi bulunan hediye paketlerini verdi.

(SER-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title