Haberler

Artvin'de Atatürk'e ve Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü

CHP Artvin İl Teşkilatınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Atatürk'e ve Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

CHP Artvin İl Teşkilatınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Atatürk'e ve Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Artvin Devlet Hastanesi kavşağından Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na kadar süren yürüyüşe, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP İl Başkanı Yücel Kurt, Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonunda, CHP İl Başkanı Kurt, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Milletvekili Bayraktutan, Kore Gazisi Ahmet Sezgin'le Atatürk ve Cumhuriyet için omuz omuza yürümekten onur duyduğunu belirterek, "Burada Sıtkı Kahvecioğlu var, ona da koca bir alkış istiyorum. Sıtkı Kahvecioğlu bu kente dünyanın en büyük Atatürk heykelini yaptırdı. Bu kent onun yaptırdığı Atatürk heykelinin dibinde, sonsuza dek Cumhuriyet kenti olarak yaşayacak" dedi.

Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Bayraktutan, "Biz Artvinliler, bayrağımızı, vatanımızı, Cumhuriyetimizi ve Atatürk'ü seviyoruz. Bu kentin Cumhuriyet kenti olma özelliğini canımız pahasına da olsa değiştirmezceğiz. Cumhuriyet'e ve onun kazanımlarına sahip çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title