Haberler

Ankara'da Geçen Ay Neler Yaşandı?

Güncelleme:

MTM, geçtiğimiz ay Ankara'nın gündemini belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı.

BASIN, ANKARA'DA YAPILAN AKP KONGRESİ'NE KİLİTLENDİ

AK Parti 4'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde 30 bine yakın partili, Genel Başkan Tayyip Erdoğan sonrası parti yönetimi için oy kullandı. Parti tüzüğüne göre son kongresini gerçekleştiren Erdoğan, bin 421 oyla yeniden genel başkanlığa seçildi. Ankara Spor Salonu'nda yapılan kongrede, genel başkanın yanı sıra 50 kişilik MKYK, 11 kişilik merkez disiplin kurulu ve 3 kişilik demokrasi hakem kurulu yedek üyeleriyle birlikte seçilmiş oldu. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nın yanı sıra kongreye yurtdışından Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in de aralarında bulunduğu 100'e yakın devlet adamı ve siyasetçi katıldı.

HIZLI TREN PROJESİ ÖNE ÇEKİLDİ

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projelerinin açılış tarihleri öne çekildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımına devam edilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Ekim 2013 olan hedeflenen tamamlanma tarihini 30 Eylül 2013'e çektiklerini bildirdi.

ANKARAGÜCÜ İSMİ TESCİL EDİLDİ

Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ndeki Ankaragücü A.Ş. ihtiyati tedbir duruşmasında hakim, kulüp lehine karar verdi. Mahkeme, Ankaragücü Spor A.Ş. tarafından "Ankaragücü" isim ve markasının, ticaret unvanı da dahil olmak üzere tüm mal ve hizmetlerde kullanılmasına izin verilmeyeceğine hükmetti.

MOTOKROS'A EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 5. Ayağı Ankara'da yapıldı. Gölbaşı Ballıkpınar Motokros Parkuru'nda Sancaktepe Motosiklet Kulübü'nün organize ettiği Türkiye Şampiyonası'nın 5. Ayağına 3'ü bayan 58 sporcu katıldı.

ŞEFİKA KUTLUER FESTİVALİ'NİN İLK KONSERİ MEB'TE

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali'nin ilk konseri 30 Eylül'de MEB Şura Salonu'nda başladı. "Sihirli Flüt" adıyla tanınan dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer'in adına düzenlenen festival 19 Ekim'e kadar devam edecek.

ANKARA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde, CTLS tipi ultralight sınıfı iki kişilik uçak, eğitim uçuşu sırasında enerji nakil hattına takılarak bir evin bahçesine düştü. Kazada öğrenci pilot hayatını kaybederken, pilot yaralandı. Ankara'da düşen eğitim uçağının enerji nakil hattına takıldıktan sonra alev aldığı öğrenildi. Büyük bir gürültüyle düşen uçağın enkazına koşan vatandaşlar, pilot Hasan Erkan'ı alevler arasından kurtarırken, eğitim uçuşu alan öğrenci pilot 25 yaşındaki Anıl Tüccar ise çıkartılamadı ve hayatını kaybetti.

EN ÇOK KONUŞULAN ANKARALI İSİMLER

Medya Takip Merkezi'nin araştırmasına göre, TBMM Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Balyoz Davası kararları ve çeşitli konularla ilgili yaptığı açıklamalarla, bin 585 haber ve yazıya konu edilerek, en fazla konuşulan Ankaralı isim oldu.

Eylül ayı gündeminde adından en çok söz ettiren bir diğer isim ise, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Son aylarda yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Babacan, bin 336 haberde yansıma sağladı.

ANKARALI MARKALAR

MTM'nin Ankara gündemi araştırmasının sonuçlarına göre, medyada en çok yer alan marka, ASELSAN oldu. Dünyanın sayılı savunma sanayi kuruluşlarından olan ASELSAN, kapılarını ilk kez halka açtı. Marka, 200 adet habere konu edilirken onu, 160 haberle MAN Türkiye takip etti. MAN, Başkentin toplu taşım yükünü hafifletecek olan metrobüslerin ilk 50 tanesini törenle teslim ettiği haberleriyle gündeme geldi.

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, doğumunun 128. yıl dönümünde Anıtkabir yerleşkesindeki mezarı başında anıldı.

Sosyal medyayı en aktif şekilde kullanan belediye başkanları arasında ilk sırada gelen Gökçek'e, ABD'den "Dünyada Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı" ödülü geldi. Ödül törenine katılamayan Gökçek gönderdiği mesajda, "Teknoloji firmalarını Ankara'ya yatırım yapmaya çağırıyorum" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı lise 3. sınıf öğrencisi Gizem Sözeri, Uluslararası Kontrabas Yarışmasında dünya 3'cüsü oldu.

Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Para-Tekvando Türkiye Şampiyonası'nın 21 Ekim'de Ankara İsmet İraz Tekvando Salonu'nda yapılacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Altındağ Doğantepe mahallesindeki çocukları motosikletle tanıştırdı. Çocukların boş vakitlerini sporla doldurmayı ve Türk sporuna yeni yetenekleri kazandırmayı amaçlayan Bakanlık, motosiklet dalında Ankara'daki ilk eğitimine, Altındağ'ın Doğantepe mahallesinden başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şefika Kutluer Ankaragücü Ak Parti Eylül Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title