Haberler

Anka, 8 Mayıs 2007 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-AKP MKYK TOPLANIYOR

-AKP'nin milletvekili kriterlerini ve seçim stratejisini belirleyecek olan MKYK toplantısı, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Parti Genel Merkezi'nde yapılacak. Toplantıda, erken seçimlere dönük çalışmalarla Anayasa değişiklik paketi oylamalarından sonra izlenecek politikalar ele alınacak. Toplantıda ayrıca, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinden sonraki gelişmeler de değerlendirilecek.

-Toplantının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın açıklama yapması bekleniyor.(Saat:14.00)

-ADALET, İÇİŞLERİ VE ULAŞTIRMA BAKANLARI GÖREVİ DEVREDİYOR

-Anayasa'ya göre YSK'nın seçim takvimini resmi gazetede yayınlamasının ardından 5 gün içinde istifa etmesi gereken Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün görevlerinden ayrılacak.

-Adalet Bakanı Cemil Çiçek, görevini, Bakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'ya, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Kayseri Valisi Osman Güneş'e devrediyor. (Saat:10.00/10.30)

-MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK BÜROKRATLAR İÇİN SON GÜN

-Milletvekili aday adayı bürokratların, bugün saat 17.00'ye kadar istifalarını vermeleri gerekiyor. Aralarında Müsteşar, Genel Müdür, Yargıtay Genel Sekreteri gibi düzeylerde bulunan bürokratların da olduğu pek çok isim için bugün son istifa günü.

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, nükleer güç santrallerinin kurulması ve işletilmesi ile enerji satışına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.(Saat:11.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız'ın, "Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri" hakkında KHK'da değişiklik öngören yasa teklifini ele alacak.(Saat:10.00)

-Plan Bütçe Komisyonu, AKP Adana Milletvekili Vahit Kiriş'çinin, çiftçilere sicil affı getiren, Ziraat Bankası Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kullandırılan grup kredilerinden doğan kefaletin kaldırılmasını öngören yasa teklifini görüşecek.(Saat:11.00)

-GÖZLER DSP AÇIKLAMASINDA

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, DSP ile seçim işbirliği konusunda çalışmaların bittiğini ve görüşmeleri yürüten heyetler arasında anlaşmanın sağlandığını açıklamasının ardından. gözler DSP'ye çevrildi. DSP'nin işbirliği konusunda, Dün gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdüren toplantının ardından vardığı sonucu açıklaması bekleniyor.

-İttifak dışında tutulan SHP ise, diğer oluşumlarla herhangi bir birliktelik sağlanamadığı taktirde, seçimlere tek başına girecek.

-ERSÜMER VE ÇAKAN'IN YARGILANMASINA DEVAM EDİLİYOR

-Enerji ve Tabi Kaynaklar eski bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.(Saat:10.00)

-SANAYİ ÜRETİM VE DIŞ TİCARET VERİLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Mart ayına ait Sanayi Üretim Endeksi ve Dış Ticaret Endekslerini açıklıyor.(Saat:10.00)

-MEVLANA CELALEDDİN RUMİ SEMPOZYUMU YAPILIYOR

-"Mevlana Celaleddin Rûmi'nin 800'üncü Doğum Yıldönümü Kutlamaları" kapsamında düzenlenen "Uluslararası Mevlana Celaleddin Rûmi Sempozyumu", Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak. (Saat:10.00)

-ŞENER: "EKONOMİ GÜNDEMİ DE SEÇİME KİTLENDİ"

-Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Türkiye gündeminin genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiğine işaret ederek, başta vergi, istihdam, enerji olmak üzere bu alanda öngörülen düzenlemelerin seçim sonrasına kaldığını söyledi.

-AKP: "EGO'YU KİLCİ DEĞİL GÖKÇEK SATSIN"

-AKP milletvekilleri, seçim öncesi EGO'nun satış yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi için harekete geçti. Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nda değişiklik öngören teklife göre, şirketin yüzde 80 hissesinin bir yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilerek, satışının da belediye tarafından yapılması öngörülüyor.

-CANWEST TÜRKİYE: "ŞARTLAR OLUŞURSA SABAH'LA İLGİLENEBİLİRİZ"

-Süper FM, Metro FM, Joy FM ve Joy Türk olmak üzere dört önemli marka alan Canwest Medya Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Akol, medyada satışa sunulabilecek olası bir aktifle ilgilendiklerini belirterek, Sabah Gurubu'nun satılması halinde bir piyasa oyuncusu olarak uygun şartlar oluşursa ilgileneceklerini söyledi.

-TÜRKLERE DEMİR-ÇELİK SORUŞTURMASI ABD'YE İHRACATI VURDU

-ABD'de açılan demir-çelik rekabet soruşturmasına Türkiye'nin dahil edilmesi, bu ülkeye olan ihracatı vurdu. ABD'li şirketlerin şikayetleri üzerine ABD soruşturmaya Türkiye'yi dahil edince, geçen yılın ilk çeyreğinde 141.7 milyon dolar fazla veren Türkiye-ABD dış ticaret dengesi, bu yıl aynı dönemde 703.3 milyon dolar açık verdi.

-FAİZ GELİR-GİDER DENGESİNDE DEĞİŞİM

-Türkiye'nin faiz kaynaklı döviz geliri yılın ilk çeyreğinde yüzde 81 artarken, faiz kaynaklı döviz gideri yüzde 57 azaldı. Bu değişimlerle, faiz gideri ile geliri arasındaki fark 1.5 milyar dolar azaldı.

-MALİ EYLEM GÖREV GRUBU: TÜRKİYE'DE TERÖR FİNANSMANI YASASI EKSİK

-FATF'ın mali suçlarla ilgili yeni dağıtılan Türkiye değerlendirme raporunda, Türkiye'nin başta gelen sorunlarından biri olan terörizmle ilgili iddialara yer verildi. Raporda, "Terörizmin finansmanı suçu, sadece belirli terörist eylemlerin finansmanını kapsamaktadır ve terörizmin finansmanı suçunun kapsamı, Türk çıkarlarıyla ilgili terör eylemleriyle sınırlıdır" değerlendirmesi yapıldı.

-DIŞ BORÇ ÖDEMELERİ YÜZDE 11 ARTTI

-Türkiye'nin, yılın ilk dört ayına ait dış borç ödemeleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.2'lik artışla 6.7 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde IMF'ye yapılan ödemeler de yüzde 35 artış gösterdi.

-SİGORTACILIK SEKTÖRÜNDE PRİM ÜRETİMİ 6.7 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

-Hazine, son 20 yılda istikrarlı biçimde büyüyen sigortacılık sektörünün prim üretiminin 2006 yılı sonunda 6.7 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Kişi başına özel sigorta prim harcamasının, 1981 yılında 4.5 dolar iken 2006 yılı sonunda 90.8 dolara ulaştığı belirtildi.

-SARKO'YA "BALANS AYARI" BEKLENTİSİ

-CNN International ve BBC World, Fransız seçimlerini geniş canlı kuşak programlarla izleyicilerine aktardı. Burada değerlendirme yapan gazeteciler, Sarkozy ve yakın ittifak duyguları beslediği ABD'nin, Türkiye'nin AB'ye alınmasıyla ilgili politikalarının farklı olduğunu ve bunun ileride tartışma yaratabileceğini vurguladılar.

-BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YENİ KOSOVA ÇÖZÜMÜNÜ TARTIŞACAK

-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kosova'nın nihai statüsünü belirlemek üzere hazırlanan yeni Kosova tasarısını hafta içinde görüşecek.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title