Haberler

Anka, 16 Aralık 2010 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzlanda Büyükelçisi Sturla Sigurjonsson ve Afganistan Büyükelçisi Salahuddin Rabbani'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.(Saat: 11.30/16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı Meydanı'nda düzenlenen 2010 Evrensel Aşura Matem Törenine katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, İran Dini Lideri Hamaney'in Dış Politika Danışmanı ve Dışişleri eski Bakanı Ali Ekber Velayeti'yi İstanbul Ofisi'nde kabul ediyor. (Saat: 10.00/14.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-MHP LİDERİ BAHÇELİ KONYA'DA

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya'da bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor ve Şeb-İ Arus programına katılıyor. (Saat: 13.15)

-AKP'Lİ İNCEKARA'NIN BASIN TOPLANTISI

-AKP İstanbul milletvekili Halide İncekara, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-TBMM SPOR KOMİSYONU

-TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, toplanıyor. (Saat: 10.30)

-CHP'DEN KURULTAY AÇIKLAMALARI

-CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Hurşit Güneş, CHP'nin olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Spor Salonu'na kurultay çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 11.00)

-DP GENEL İDARE KURULU

-Demokrat Parti Genel İdare Kurulu, Balgat'taki Turgut Özal Kampüsü'nde Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk Başkanlığı'nda toplanıyor.

-Cindoruk, toplantı öncesinde bir konuşma yapıyor ve gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. (Saat: 13.30)

-HALKIN SESİ PARTİSİ LİDERİ KURTULMUŞ'UN GÖRÜŞMESİ

-Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan ile parti genel merkezinde bir araya geliyor. (Saat: 13.30)

-"BALYOZ" DAVASI BAŞLIYOR

-Balyoz Davası, davaya bakan Hakim Zafer Başkurt'un Gebze'ye atanmasının gölgesinde başlıyor. "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 196 sanığın yargılanmasına İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde başlanıyor.

-BAKAN YILMAZ'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Mamak Kültür Merkezi'nde Mamak Belediyesi "Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışarak Öğrenilmesi Projesi" kapanışı ve sertifika törenine katılıyor.

-Bakan Yılmaz, Abidinpaşa Merkez Cami'nde Mamak Belediyesi'nce düzenlenen Aşure dağıtım programına katılıyor.

-Yılmaz, Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen Bahreyn milli günü resepsiyonunda da hazır bulunuyor. (Saat: 11.00/12.00/18.00)

-BAKAN ERGÜN KOCAELİ VE İSTANBUL'DA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de çeşitli törenlere katılıyor ve İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı'nda da CNBC-e'nin 10. Kuruluş yıl dönümü resepsiyonu ve gala yemeğinde hazır bulunuyor. (Saat: 10.00/19.45)

-BAKAN YILDIRIM İMZA TÖRENİNDE

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Hilton Oteli'nde Türkiye-Ürdün-Suriye, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Regional Cable Network Projesi" imza törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Tüm Yönleriyle Diyarbakır 2. Sempozyumu"na katılıyor.

-Bakan Günay, İstanbul'da Gönül Paçacı'nın koleksiyonundan eserlerin yer aldığı Neşriyat-ı Musiki sergisinin açılışına katılıyor ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Gomidas'a Saygı: Bu Toprağın Şarkıları" konserini izliyor. (Saat: 10.00/18.30/20.30)

-"SAVUNMA SANAYİİ TEKNOLOJİ PAYLAŞIMI SEMİNER VE SERGİSİ"

-"Savunma Sanayii Teknoloji Paylaşımı Seminer ve Sergisi" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor. (Saat: 10.00)

-PARA POLİTİKASI KURULU

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, bugün yapılıyor.

-CHP, YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIYOR; KAYSERİ'DEN SONRA SIRA KONYA'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği Kayseri'deki yolsuzluk iddialarının ardından CHP'li Atilla Kart, Konya ile ilgili bir iddiayı gündeme taşıdı. Kart'ın soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği yanıt ise konuyla ilgili olarak MTA Genel Müdürlüğü'nce ivedi olarak talimatla soruşturma açıldığı, görevli müfettiş tarafından soruşturmanın halen Konya'da yürütüldüğünü ortaya çıkardı.

-BETAM: İŞSİZLİĞİN YÖNÜ BELİRSİZ

-Betam, tarım dışı işgücü artışında son üç dönemdir belirgin bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu belirterek, "Bu yavaşlamanın başlıca nedeni, kriz döneminde gerçekleşen çok yüksek artışların yarattığı baz etkisidir. Bu yavaşlama işsizlik baskısını geçici olarak azaltmaktadır" dedi. Tarım dışı istihdamın artış temposunun büyüme temposundaki yavaşlamaya paralel olarak düştüğüne dikkat çeken Betam, "Artış 700 binin altına gerilemiştir ve gerilemeye devam edecektir. "Nereye kadar?' sorusunun yanıtı ise önümüzdeki aylarda gerçekleşecek büyüme oranına bağlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

-KOOPERATİFLERE 35 YILDA 279 MİLYON TL KREDİ ÖDENDİ

-Orman Genel Müdürlüğü, 1974 yılından 2009 yılına kadar geçen sürede 490 kooperatife, uyguladıkları 514 proje için toplam 278 milyon 978 bin 701 TL'lik kredi ödemesi yaptı.

-10.1 MİLYON KİŞİ KAYITDIŞI ÇALIŞIYOR

-Türkiye genelinde Eylül itibariyle kayıtdışı istihdam oranı geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan azalışla yüzde 44'e gerilese de, 10 milyon 101 bin kişinin kayıtdışı istihdam ettiği belirlendi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title