Haberler

Akrobasi Yapmak İsterken Gazetecilerin Arasına Daldı

Seyyar Orman Koruma (Sincap) Ekiplerinin Tanıtımı Sırasında Akrobasi Hareketi Yapmaya Çalışan Bir Görevli, Motoruyla Basın Mensuplarının Arasına Daldı. Gazetecilerin Yara Almadığı Olayda, Görevli Şahıs Motoruyla Sürüklenerek Yere Düştü.

Seyyar orman koruma (sincap) ekiplerinin tanıtımı sırasında akrobasi hareketi yapmaya çalışan bir görevli, motoruyla basın mensuplarının arasına daldı. Gazetecilerin yara almadığı olayda, görevli şahıs motoruyla sürüklenerek yere düştü.

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde motosikletli görevlilerden oluşan seyyar koruma ekipleri (sincap), ormanlarda kaçak kesim, kaçak yapılaşma, otlatma ve kaçak döküm gibi eylemleri engellemek için göreve başladı. Bununla ilgili olarak Maslak'taki İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nde Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ve İstanbul Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez'in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Kahveci, kurdukları

timlerin, manevra kabiliyeti yüksek motosikletli sincap ekibi olduğunu belirterek, "Bu motorize ekipler kaçak kesim ve belli başlı kaçak eylemlerle mücadele edecek. Vatandaşlarımızdan isteğimiz 177 numaralı telefonla bize kaçak kesim ve diğer işleri yapanları ihbar etmeleridir" dedi.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte şuana kadar herhangi bir kaçak çam kesimine rastlamadıklarını belirten Kahveci, "İnsanlarımızı buradan uyarıyoruz. Yılbaşı için kaçak çam kesimi yapmasınlar, canlıları öldürmesinler. Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki çamlıklarda çam ağacı 5 ila 100 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kaçak ağaç kesimi için 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ve yüklü para cezası var" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde motorize ekiplerin katıldığı bir de tanıtım yapıldı. Ekipler, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin komutuyla motorlarına binerek ormana doğru hareket etti. Bu sırada sincap timinden bir görevli, bindiği motorun önünü kaldırarak akrobasi hareketi yapmak istedi. Motorun dengesini kaybeden görevli, basın mensuplarının arasına daldı. Basın mensupları kıvrak hareketlerle kendilerine doğru gelen motordan kurtulurken, görevli de motoruyla sürüklenerek yere düştü. Sincap timi ise

kaza yapan aracı bırakarak yollarına devam etti.

Öte yandan, sınır töresi yangınlarda talep edilmesi halinde yangınlara müdahale edecek kara ekibi oluşturuldu. İlk toplama merkezi Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü olan yangın destek ekibi için 20 adet deneyimli personel gönderildi.

(EY-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title