Haberler

Akkuş'taki Babaannesi ve Dedesi Torunları Cengiz'in Yeni Yüzünü Merak Ediyor

– Antalya'daki ilk yüz nakli ameliyatının ardından dün Ankara'da yapılan ikinci yüz naklinin başarılı sonuç vermesi Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde de sevinçle karşılandı.

– Antalya'daki ilk yüz nakli ameliyatının ardından dün Ankara'da yapılan ikinci yüz naklinin başarılı sonuç vermesi Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde de sevinçle karşılandı. Yük nakli yapılan 25 yaşındaki Cengiz Gül'ün Akkuş'ta yaşayan dedesi 74 yaşındaki Halil Gül ve babaannesi 73 yaşındaki Şirin Gül, torunlarının yeni yüzünü çok merak ettiklerini söyledi.

Antalya'da büyük ses getiren ilk yüz naklinin ardından dün Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci yüz nakli yapılan Cengiz Gül memleketinde de merak konusu oldu. İzmir'de geçirdiği trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki N.A.'nın yüzü Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde yaşayan Cengiz Gül'e başarılı bir operasyonla nakledildi.

3 YAŞINDA YÜZÜ YANDI, 4 YAŞINDA BABASI ÖLDÜ

3 yaşındayken evlerinde çıkan yangında yüzü yanan, 4 yaşında iken akciğer kanseri olan babasını kaybeden Gül'ü annesi de bir başkasıyla evlenerek yalnız bıraktı. Küçük yaşta yetim kalan, annesi de evlenen Cengiz Gül'ü dedesi Halil Gül ve babaannesi Şirin Gül büyüttü. Torunlarının yapılan ameliyatla yeni bir yüze kavuşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen dede ve babaanne, yeni yüzünü çok merak ettiklerini söyledi.

RADYO-TV MEZUNU, SPİKER OLMAK İSTİYOR

Sivas Üniversitesi'ne bağlı Radyo-Televizyon Yüksekokulu'nu bitiren Cengiz Gül'ün, haber spikeri olmak istediğini söyleyen dedesi Halil Gül, "Oğlum Mustafa, evlendikten sonra İstanbul'a taşındı. 5 çocuğu oldu. Bir gecekonduda yaşarlarken rahatsızlandı ve hastanede tedavi altına alındı. Amcalarının da evde olduğu sırada sobaya tiner dökülmesi üzerine evde yangın çıkmış ve torunlarımdan Cengiz yüzünden ve elinden yaralanmıştı. Haberi duyar duymaz İstanbul'a gittim, tedavi ettirdikten sonra döndüm. Kısa bir süre sonra babaları vefat etti, ardından da anneleri bir başka kişi ile evlenince ortada kalan çocukları alıp Akkuş'a getirdim" dedi.

"İNŞAATLARDA ÇALIŞTI"

Torunları ve kendilerinin ömürlerinin acılarla dolu geçtiğini belirten dede Halil Gül, "Babasız ve annesiz kalan torunlarımı tüm zorluklara rağmen babaanneleri ile birlikte büyütüp okuttum. Cengiz, ilköğretim ve liseyi Akkuş'ta okuduktan sonra Sivas Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nda 2 yıl Radyo-Televizyon eğitimi gördü. Daha sonra tekrar İstanbul'a gitti ve kız kardeşleri Havva'nın yanında kalıp inşaatlarda çalışıyordu. Yüz ve elindeki yanıklar için bir kaç kez opersayon geçirdi. Ancak pek verimli olmadı. Şimdi yeni bir yüz nakli yapıldı. Allah doktorlarımızdan ve devletimizden razı olsun. Torunumun yeni yüzünü çok merak ediyorum" diye konuştu.

"İNŞALLAH YENİ YÜZÜYLE BAHTIDA GÜLER"

Yüz nakli yapılan Cengiz Gül'ün babaannesi Şirin Gül ise gözyaşları içinde şöyle konuştu: "Torunumu büyütüp okuttuk. Torunum Cengiz bir kaç kez opersayon geçirdi. Ama yanık izleri yüzünden hep utanır, birşey dendiğinde de hemen ağlardı. Yeni yüzü ile inşallah bahtıda güler"

"YANIK İZİ YÜZÜNDEN İÇİNE KAPANIK BÜYÜDÜ"

Cengiz Gül'ün memleketi Akkuş'taki akrabalarından Muhtar Şahin Gül de, "Cengiz yokluk içinde büyüdü. Okurken hep yardımcı olduk. Kaymakamlık yardım fonundan her ay destek alarak okumasını sağladık. Yüzündeki yanık izleri yüzünden içine kapanık büyüdü ve bu yüzden hep üzülürdü. İnşallah yüz nakli ile sağlığına kavuşur" dedi. - Ordu / Akkuş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Gül Antalya Akkuş Ordu Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title