Haberler

Add Genel Başkanı Eruygur'un Talihsizliği

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Zonguldak'ta Konuşurken Elektriklerin Kesilmesi Üzerine, 'Sesimin Kesilmesini İstediler' Diyerek Espri Yaptı. Eruygur, Konuşmasını Tamamladıktan Sonra Kürsüden İnerken Ayağı Tökezleyip Düşme Tehlikesi Geçirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Zonguldak'ta konuşurken elektriklerin kesilmesi üzerine, ''Sesimin kesilmesini istediler'' diyerek espri yaptı. Eruygur, konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüden inerken ayağı tökezleyip düşme tehlikesi geçirdi.

Eruygur, ADD Zonguldak Şubesi'nin Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda yapılan olağan genel kuruluna katıldı. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz, bazı siyasi parti temsilcileri ve delegelerin hazır bulunduğu kongrede Eruygur'un konuşması sırasında elektrikler kesildi. Eruygur, ''Sesimin kesilmesini istediler'' diyerek espri yaptı. ''Sesim duyuluyor mu?'' diyen Eruygur, salondaki yaklaşık 200 kişiden ''duyuluyor'' cevabı alınca, yaklaşık bir dakika karanlıkta konuştuktan sonra elektrikler geldi. Eruygur şöyle konuştu:

''1923 yılından beri karşı güçler adım adım Türkiye'yi Atatürk öncesi döneme götürmek üzere sistemli bir şekilde çalışmaktadır. Ne yazık ki kendilerine Atatürkçü sıfatını layık görenlerin önemli bir bölümü çeşitli hizipler içerisinde ayrılık tohumları ekmekte, karşı tarafın sistemli ve güçlü çalışmasına adeta yardımcı oluyor. Bunun için diyorum ki dayanışma duygularımızı, kardeşlik duygularımızı ve birbirimizin eksikliğini tamamlama sorumluluğunu yerine getirelim.''

Konuşmasından sonra kürsüden inen Eruygur'un ayağı tökezleyerek düşme tehlikesi geçirdi. Eruygur, kendisini toparlayarak düşmekten son anda kurtuldu.

Gazetecilerin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili sorusunu cevaplayan Eruygur, ''Türkiye'yi karıştırmak isteyen güçler olduğunu değerlendiriyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı konusuna da değinen Eruygur, ''Atütürkçü Düşünce Derneği olarak bizim kişilerle alacağımız vereceğimiz yok. Biz Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamını dolduracak kişinin Atatürkçü düşünce sistemine yürekten bağlı bir kişi olmasını, saygın bir kişi olmasını arzu ediyoruz. Atatürkçü düşünceyi içine sindiren ona yürekten bağlı olduğu konusunda şüphe uyandıran kişinin Cumhurbaşkanlığı'na aday olması ya da öyle bir seçimi kazanması Türkiye açısından şansızlık getirir diye düşünüyorum. Demokratik kurallar açısından ya da şekli kurallar açısından belki böyle bir sonucu itiraz edilemez ama Türkiye'nin geleceği açısından büyük sakıncalar olacağına ve bir kaosa neden olacağını değerlendiriyorum'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ismini söylemesi üzerine Eruygur, ''Efendim ben kişilerle ilgili yorum yapmıyorum. Ben profili çizdim. Bir kişi eğer cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlıysa o aday olabilir. Böyle göstermelik Atatürkçü gibi gözüküp ancak Atatürkçü olmayan kişilerin Cumhurbaşkanlığı makamına oturmasını en azından yüce Atatürk'e saygısızlık olacağını düşünüyorum'' diye cevap verdi.

AZINLIKLAR KIŞKIRTILMAKTA

ADD Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter ise Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili şöyle konuştu:

''Yaşanan suikast tablosu Türkiye'nin dış güçlerin büyük ihtimalle etkisiyle nasıl bir kritik sürece sokulmak istediğini açıklıkla ortaya koymuştur. Türkiye kardeş kardeşe düşman edilmekte, azınlıklar kışkırtılmakta, kültürel hakları adı altında ülkemizin üniter yapısı parçalanmaya çalışılmakta. AB'ye girme süreci bahane edilerek birçok alanda geri dönüşümü olmayacak önemli tavizlere zorlanmaktadır Türkiye. Başımızda bizi bunlara adeta mecbur bırakan bir siyasi iktidar bulunmaktadır. Türkiye bir seçim sürecine girmiştir. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi uzanmaktadır. Bu şartlar altında Türkiye'nin bütün ulusalcı, Cumhuriyetçi Atatürkçü güçleri içinde bulunduğumuz bu kıskaçtan çıkışın yollarını aramaktadır. İşte bu nedenle bütün Atatürkçülerin, bütün vatanseverlerin bu süreç içerisinde bütünlük içerisinde hareket etme zorunluluğu vardır.''

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title