Haberler

81 İlde Demokratik Açılım Anketi

Hükümet'in "Demokratik Açılım"ının Koordinatörlüğünü Yürüten İçişleri Bakanlığı, Bu Açılım Sürecine İlişkin 4 Ayrı Araştırma Yaptırdı.

Hükümetin "demokratik açılımın" koordinatörlüğünü yürüten İçişleri Bakanlığı, bu açılım sürecine ilişkin 4 ayrı araştırma yaptırdı. Açılım için, "Projenin muhatabı millettir" sloganıyla yola çıkan hükümet, yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, talepler, öneriler ve beklentiler çerçevesinde açılımın detaylandırmasını yapacak. Hükümet, araştırma sonuçlarında elde edilen verilerle, "Projenin muhatabı milletimiz istedi, biz o doğrultuda açılıma yön verdik" diyecek.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptırdığı araştırma 4 ayrı değişik kategoride gerçekleşti. Terörün çözümü noktasında "millet ne istiyor, ne öneriyor, ne talep ediyor, ne bekliyor" sorularıyla yola çıkılan araştırmalarda, akademisyenler ve uzmanların da yer aldığı yaklaşık 180 kişiden oluşan ekip, sosyolojik, psikolojik, ekonomik, kültürel ve sosyal içerikli konular üzerinde yoğunlaşıldı.

Hükümet, "Demokratik Açılım" sürecinin yol haritasını üç ayrı başlıkta yürütüyor. Terörün çözümü noktasında alınacak önlemler, "kısa, orta ve uzun" vadeli olarak belirlendi.

-VERİLER HAVUZDA TOPLANIYOR-

İçişleri Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülen, "Demokratik Açılım" sürecinde belirlenen, destek turlarından (Kamuoyunun çeşitli kesimleri, sivil toplum örgütleri, akademisyenler aydınlar v.s) elde veriler bir havuzda toplandı.

Hükümet tarafından oluşturulan bir komisyon öneriler doğrultusunda sunulan raporları derliyor. Bu verilerden uygun olan öneriler Hükümetin hazırlayacağı pakette yer alacak.

-MİLLETİMİZ İSTEDİ-

Hükümet terörün çözümü noktasında, başlattığı ancak detaylandıramadığı "Demokratik açılım" sürecini kamuoyunda ki tartışmalarla sürdürürken, bir taraftan da değişik çözüm noktalarını harekete geçiriyor.

Araştırmalarda özellikle doğu ve güneydoğu illerine ağırlık verildi. 7 bölge ve 81 ilde yaptırılan çalışmalarda, "neden terör ve terör nasıl çözülür" sorularına da yanıt arandı.

Türkiye'de terörün başladığı ilk yıllardan itibaren, geçmiş hükümetlerin terörün çözümü noktasında yaptığı çalışmalar ve sonuçları, terör 30 yılda hangi hükümetler ve hangi yıllar arasında azaldı ya da arttı, terörün dış finansmanı yabancı ülkelerin yaklaşımı gibi bilimsel ve arşiv çalışmaları da yapılan araştırmalar arasında.

Bu arada Hükümet, yabancı ülkelerde teröre nasıl çözüm bulundu, neler yapıldı, nasıl sonuçlandığına ilişkin araştırmalar da yapıyor.

Terörün çözümü noktasında "millet ne istiyor, ne öneriyor, ne talep ediyor, ne bekliyor" sorularıyla yola çıkılan araştırmalarda, stratejik, psikolojik, ekonomik, kültürel ve sosyal içerikli incelemeler yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptırdığı 4 ayrı araştırma bayram tatilinin hemen ardından, Terörle Mücadele Koordinatörlüğüne sunulacak.

Detaylar netleştikten sonra Hükümet konuyu Meclis'e taşıyacak. Demokratik açılımın metni oluşturulmadan muhalefet partilerinin Genel Kurul'da kapalı ya da açık oturumda eleştirileri ve varsa tereddüt ve önerileri alınmaya çalışılacak. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title