Haberler

5 Yıldızlı Otelde Haşema Krizi

Kemer'de 5 Yıldızlı Bir Otelde Tatil Yapan Dağıstan Asıllı Ukraynalı Müslüman İşadamının Eşi ve Kızı Haşema ile Otelin Havuzuna Girmeye Kalkışınca Diğer Müşterilerin Rahatsız Olduğunu ve Havuzdaki Hijyen Şartlarının Bozulduğunu Belirten Otel Yönetiminin Engeliyle Karşılaştı.

Kemer'de 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan Dağıstan asıllı Ukraynalı müslüman işadamının eşi ve kızı haşema ile otelin havuzuna girmeye kalkışınca diğer müşterilerin rahatsız olduğunu ve havuzdaki hijyen şartlarının bozulduğunu belirten otel yönetiminin engeliyle karşılaştı.

Zukhra Salgereeva ile kızı Madina, haşema ile havuza girmekte diretince otelden ayrılmaları istendi. Kadının haber verdiği işadamı eşinin Türkiye'deki hatırlı tanıdıklarını arayınca, Kemer İlçe Turizm Danışma Bürosu yetkilileri, 5 yıldızlı tesis yöneticileri ile görüşerek soruna çözüm bulunmasını istedi. Tesisi çok beğendiklerini belirten anne- kızın, haşema ile havuza girmeme koşuluyla otelde konaklamaya devam etmesine izin verildi.

Kemer'in Çamyuva Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Club Marco Polo'da tatil yapan Ukraynalı müslüman işadamı Salgarey Salgereeva’nın eşi Zukhra ve kızı Madina, önce günlük giyisileri ile havuza girdi. Otel yöneticileri, diğer müşterilerin rahatsız olduğunu ve havuzda hijyeni sağlamak için konulan kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle anne- kızı uyardı. Bunun üzerine çarşıdan birer haşema satın alan Zukhra ve kızı Madina Salgereeva, bu kez de haşemalarıyla havuza girdi. Otel yöneticilerinin uyarısına rağmen haşemayla havuza girmeyi sürdüren anne- kızdan otelden ayrılmaları istendi. Bunun üzerine anne- kız, durumu Salgarey Salgereeva’ya bildirdi. Ukraynalı işadamı, Türkiye'deki hatırlı dostlarını arayarak harekete geçirdi. Konunun intikal ettirildiği Kemer İlçe Turizm Danışma Bürosu yetkilileri, 5 yıldızlı tesis yöneticileri ile görüşerek soruna çözüm bulunmasını istedi. Tesisi çok beğendiklerini belirten anne- kızın, haşema ile havuza girmeme koşuluyla otelde konaklamaya devam etmesine izin verildi.

RUS TURİSTLER ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Otel Genel Müdür Yardımcısı İhsan Güzel, yaşananlarla ilgili şunları anlattı:

“Günlük kıyafetleriyle havuza girmeleri nedeniyle kendilerini uyardık. Havuzumuzun uyulması gereken kuralları olduğunu ve hijyen açısından normal kıyafetlerle havuza girmeyeceklerini söyledik. Bunun üzerine Kemer çarşısından haşemaya benzeyen kıyafet almışlar. Bu kıyafetlerle havuza girmeye başladılar. Havuzda bulunan Rus misafirlerin de şikayet etmeleri üzerine kendilerini tekrar, denizde de giydikleri bu kıyafetlerle havuza giremeyeceklerini belirterek uyardık. Neticede, kıyafetlerine denizde kum ve çakıl giriyor. O kıyafetlerle denizden çıkıp havuza giriyorlar. Onlar da karşı çıkarak, olayı da spekülasyon malzemesi yapıp hem tesisteki misafirlere hem de başka mercilere Müslüman kıyafetleri ile havuza sokulmadıkları şeklinde lanse etmeye başladılar. Havuzlara, bu tür kıyafetlerle misafir almıyoruz. Alkollü misafir de almıyoruz. Daha önce de otelimizde çok sayıda haşemalı misafir konakladı. Ancak, onlar yalnızca denize giriyorlardı. Bizim bahsedildiği gibi bir ayrım yapmamız söz konusu değil.”

‘RUSYA OTELLERİNDE GİRİYORDUK’

Zukhra Salgereeva ise Müslüman bir ülke olması nedeniyle, kızı ile tatil yapmak için Türkiye’yi seçtiklerini belirterek şunları söyledi:

“Daha önce Rusya’nın Karadeniz kıyılarında bulunan bir çok otelde tatil yaptık. Haşemalarla rahatlıkla havuza girebiliyorduk. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Türkiye de Müslüman bir ülke olduğu için böyle bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorduk. Ancak, burada haşema ile havuza girince bize ‘Hemen havuzdan çıkın’ dediler. Biz, otelden ‘Haşema ile havuzumuza girilmez’ yazan resmi bir belge istiyoruz. Denize girebilirken, havuza giremememizi anlayamıyorum. Buradaki diğer turistler neden havuza girmediğimizi soruyorlar. Biz de durumu anlatıyoruz.”

Kapalı giysi bakteri taşır

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, kapalı giysilerle havuza girmenin sağlıklı olmadığını söyledi. Prof. Dr. Yalçın, “Normal giysiler ya da kapalı giysilerle havuza girmek, havuza giren diğerlerinin sağlığını da tehdit ediyor. Kişi o giysilerle havuza girerse, ki havuza girmeden önce de duş almamışsa vücudun florasını o havuza taşıyor. Vücudundaki bakteriler havuza karışıyor. Bu sağlıklı bir durum değil” dedi.

Kapalı giysilerle denize ya da havuza girenlerin kendi sağlıkları açısından da olumsuz bir durumla karşı karşıya olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yalçın, “Mikroorganizmalar nemli ortamı sever. Kapalı giysiler ıslandıktan sonra kuruma süreleri uzar. Bu nedenle kapalı giysilerde bakterilerin üreme ortamı artar” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title