Haberler

Yerli Savaş Uçağının motoru 2029'da hazır

Güncelleme:

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi bahane edilerek F-35 programındaki ortaklığı askıya alınan Türkiye, yeri ve milli olarak geliştirilen Milli Muharip Uçak için çalışmalarına hız verdi.

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi bahane edilerek F-35 programındaki ortaklığı askıya alınan Türkiye, yeri ve milli olarak geliştirilen Milli Muharip Uçak için çalışmalarına hız verdi.

F-35 için binden fazla parça üreten Türk savunma sanayii şirketleri, tecrübe ve birikimlerini yerli savaş uçağının geliştirilmesine aktaracak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen beşinci nesil jetin, 2029 yılına kadar yerli motorla uçması hedefleniyor.

Yerli savaş uçağı için Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde her ay projeyi gözden geçirme toplantıları yapılırken sürecin daha da hızlandırılması yönünde her türlü tedbir alındığı belirtiliyor. Bu çerçevede uçağın motor entegresi ile test takviminin beklenenden de öne çekilmesi için çaba sarf ediliyor.

Milli Muharip Uçağının, Avrupa'nın en iyi savaş uçakları arasında yerini alması bekleniyor. TSK envanterindeki F-16'ların kademeli olarak yerini alacak proje ile Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin'den sonra beşinci nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip ülkelerden biri olacak. Kokpiti tek kişilik olarak tasarlanan milli jet; çift motorlu, radara karşı düşük görünürlük, gövde içi silah taşıma özelliği, gelişmiş uçuş ve atış sistemleri, çift fonksiyonlu radar ve elektronik harp kabiliyetine sahip olacak.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Rusya Haberler

500

Yorumlar (8)

YILLARDIR NEREDESINIZ:

10 YIL SONRAYA TAROH VERILIYOR 3 YILA YAPILABILIR BIRAZ DAHA EMEK BIRAZ DAHA ÇOK ÇABA VE GÜÇ HARCAYIN VE 2 -3 YILDA BU İŞİ BİTİRİNNN

0
0
yanıtYanıtla
ahmet:

yerli otomobil üretiyoruz, ürettik, içten yanmalı motorların devri geçti biz elektrikli üreteceğiz yalanları ile on yıl geçti. yerli füze icad edilse bu kadar uzun sürmezdi. hükümet ya yalan söylüyor veya bürokrasiye yeniliyor. neticede 2029 demek bu iş olmayacak demenin bir başkası. yerli otomobil 2022 den sonraya kalırsa hükümetin bir dahaki seçimde işi zor

0
0
yanıtYanıtla
Kadir:

Dünya da ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Ukrayna dışında jet motoru üreten başka bir ülke yok. 2029’da motoru çalıştırılarsa öp başına koy. Çocuk oyuncağı değil bu. Yıllardır don lastiğine kadar ithal edeceklerine üretselerdi. Dünya da uçak fabrikasını kapatıp yerine traktör fabrikası açan bizden başka bir millet yok

yanıt0
yanıt0
Özer:

Şimdiden uçak sıkıntımız var, ABD vermiyor, AB den alacak uçak yok, Çindende alamayız, geriye Rusya kaldı, o da S400 alımına benzeyecek, motorsuzluktan ALTAY tankı projesi gibi yılan hikayesine dönecek bu iş, bir an evvel açığı kapatmalıyız, Yunanistanla savaş kaçınılmaz olacak, Türkiyenin başka hamlelerine karşı emperyalist ülkeler Yunanistanı kışkırtıyor ve yunanlarda savaşa hazırlanıyor, hazır olduklarında bir yerden patlak verecek. Yunanlılarla anlaşmak imkansız çünkü arkasındakiler şeytan

0
0
yanıtYanıtla
meoooo:

dostum tank devri bitti bunun en basit örneği insansız hava araçları artık 2. dünya savaşı teknolojisi ile iş yapılmaz türkiye şuan havacılık ve istihbaratik ve radar sistemleri analizli vede kıtalar arası balistik füze teknolojisi ile uğraşmalı 3. dünya ülkelerinin kullandığı tank devri bitti daha doğrusu acelesi yok tankın şuan ondan dolayı gevşeme oldu vede olsun bir tank 70-80 milyon tl yazık şuan o parayı tanka vermek aptallık en iyisi ileri teknolojik ve havacılık ürünleri. . . .

yanıt0
yanıt0
yıldız:

Tecrübeli insanları değerlendirmek lazım.

0
0
yanıtYanıtla
avni doğan:

bu konuda sorumlu veya yetkılı ıle karsılıklı gorusmek ıstıyorum. saygılarımla, jet motorları uzmanı ve teknık ögretmen ve emeklı uçak bakım subayı, uçak kza kırım ınceleme uzmanıyım.

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

2029 çok iyi bir tarih. Sonuçta jet motor teknoöojisine sahip ABD bile F35 i 16 sene de piyasaya çıkardı. Haksızlık edip yorumlarda yerden yere vurmamak lazım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title