Haberler

"Dönüşümüne Hizmet Etmiyorsanız, Şehirlerin Bir Kıymeti Olmaz"

Güncelleme:

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, "Şehirleri inşa edebilirsiniz, ama insanın değişimi ve dönüşümüne hizmet etmiyorsanız, şehirlerin bir kıymeti olmaz." dedi.

Yeşil Konaklarda eğitim verecek öğretmenler ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Şehirleri inşa edebilirsiniz, ama insanın değişimi ve dönüşümüne hizmet etmiyorsanız, şehirlerin bir kıymeti olmaz" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, kapanan Topsöğüt, Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, ve Yeşilyurt belde belediye binalarını "Yeşil Konak" olarak hizmete açtı. Derslere yardımcı kursların verileceği Yeşil Konak'larda eğitim almak için toplam 900 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yeşil Konaklarda görev yapacak Öğretmenler ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Yeşil Konaklar" bu hafta sonu itibariyle faaliyete geçmiş olacak. Üstlendiğimiz görevimiz çok önemli ve kutsal. Şehirleri inşa edebilirsiniz, ama insanın değişimi ve dönüşümüne hizmet etmiyorsanız, şehirlerin bir kıymeti olmaz. Hem şehrimiz erdemli şehir olacak, hem de şehir sakinlerimiz erdemli olacak. Bu elbette eğitimden geçiyor. Güzel insanlar yetişmesine ortam ve zemin hazırlayacaksınız. Her mahallemizde bilgi evleri, gençlik merkezi, kadın konuk evleri ve yeşil konaklarımız olacak. Burada yapılan yatırımlarda en önemlisi insanımıza yapılan yatırımdır. Bunu gerçekleştirecek olanlarda sizlersiniz. Hocaları ve öğretmenleri bozulan bir toplumun ileri gitme ihtimali yoktur. Sizlerin yeşil konaklardaki hareketleriniz ve tavrınız bu çocuklarımız ve çevredeki insanlarımız için örneklik teşkil edecektir. Yeşil Konaklarımıza ziyarete gelen mahalle sakinlerimizin de oradan zevkle ayrılması lazım. Oraya gelen çocuk sizin şefkat elinizle orayı severek ve inanarak gelmesi gerekiyor. Sorumluluğunuz çok büyük. Belediye olarak bütün altyapıyı hazırlamakla mükellefiz. Teknik olarak ne gerekiyorsa hepsini yerine getiririz. Ama sahada çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimi, değişimi ve yetişmesi sizlerin sorumluluğundadır. Bu ruh ve heyecanla çalışmak mücadele etmek zorundayız. Hem iş olarak görevimiz, hem de manevi olarak ta bizim sorumluluğumuz" dedi.

Başkan Polat, "Yeşil konaklarımız da eğitim verecek öğretmenlerimiz üç gün hizmet içi eğitim alıyorlar. Bu eğitimleri tamamlandıktan sonra görev alacakları mahallerimizde öğrencilerimize okul derslerine yardımcı eğitimler vermeye başlayacaklar. Ayrıca Yeşil Konaklarımız da en kısa sürede meslek ve hobi eğitimleri de verilmeye başlayacak. Yeşil Konaklarımız YEKSAM (Yeşilyurt Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezleri) bünyesinde faaliyet gösterecek. Öğretmen arkadaşlarımıza yeni başladıkları bu eğitim maratonda başarılar diliyorum. Hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Konak Yerel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı?
Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title