Haberler

Yaren Ocağı" Bu Defa İzmir'de Yandı

Çankırı’nın kültürel değerleri ile âhilik kültürünün devamı niteliğindeki “Yâren”, İzmir ve Egelilere sunuldu.

Çankırı'nın kültürel değerleri ile ahilik kültürünün devamı niteliğindeki "Yaren", İzmir ve Egelilere sunuldu. 'Kardeş, candan dost, gerçek arkadaş' anlamına gelen "Yaren"ler tarafından, Çankırı'da yüzyıllardır aslı bozulmadan sürdürülen "Yaren Gecesi", İzmir'deki Çankırılılar ile protokol ve Egelilere farklı bir gece yaşattı. Çankırılı ressam Hülya Sezgin'in 'Çankırı" konulu resim sergisi ile katkı sağladığı gecede katılımcılara 'Kaya Tuzu ve Taş Helva' ikram edildi, Yarenler ise doyumsuz gösterileri ile unutulmayacak bir gece yaşattılar.

Kültürpark İsmet Önünü Sanat Merkezi'ndeki gecede salon dolarken, il protokolü ve milletvekillerinin de ilgisi büyük oldu. Gecenin açılışında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Av. İbrahim Yayla, "Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Çankırı'mıza özgü bir kültürü sizlere de sunmak istedik. Yaren, eline, diline, beline sahip olan, kapısı, gönlü ve alnı açık bir esnaf buluşması, bir okul, disiplin ocağıdır. Dernek olarak bizler de, ahiliğe dayanan geçmişi ile Çankırı'mıza özgü yaren kültürümüzü İzmir'de tanıtmak ve anlatmak istedik. Ege bölgemizin kültürünü ve insanını bir araya getirerek, birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde iki bölge kültürünü kucaklaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Gecede birer konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım da gecenin önemine vurgu yaparken, birlik - beraberliğe, Yaren kültürünün dayanışma ruhunu yüksek tuttuğunu dikkat çekti. Yıldırım, kendisinin Çankırı'da katıldığı Yaren gecesinde hediye edilen yerel kıyafetleri hala sakladığını ve kendisine layık görülen "Başağa"lık ünvanını da onurla taşıdığı ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından; Yaren Gecesi'nde, yarenlerin yerini alması, oturma düzeni, misafir karşılama - uğurlama canlandırılırken, Yaren'deki ciddiyet, saygı ve hizmet konuları anlatımlarla canlandırıldı, orta oyunları sergilendi. Protokol ve davetliler, orta oyunları keyifle izlerken, hızlı tekerleme söyleme oyunlarında protokol kendilerini gülmekten alamadı. Yaren Gecesi'nin sonunda, geceye emekler de plaketlerini protokolün elinden aldılar

Geceye; Ulaştırma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı İl Kültür Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Büyükşehir Adayı Murat Taşer, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, futbolcu Tanju Çolak, Çankırı Belediye Başkan Vekili Av. Abdulkadir Çelik, Ankara Çankırı Vakfı Başkanı Recep Şahin, Ankara Çankırılılar Federasyonu Başkanı Adem, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kılıçaslan ile yaklaşık 1000 kişi katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Ak Parti Çankırı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title