Haberler

Sökmen'den Hocalı Katliamı Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzincan Temsilcisi Galip Sökmen Hocalı Katliamının yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzincan Temsilcisi Galip Sökmen Hocalı Katliamının yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Sökmen açıklamasında; "1992 yılının, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, kana susamış, insanlıktan çıkmış Ermeniler, Rus ordusunun destek ve himayesinde Hocalı 'da bir katliam başlatmışlardı, 'Uluslararası hukukta ismine 'soykırım ' denilen bu katliamda 613 kişi hunharca katledilmişti. Bir gecede Hocalı' da 613 sivil vatandaş kurşunlanarak ve çeşitli işkencelere maruz kalarak öldürülmüştür. Resmi rakamlara göre o gece Hocalı' da öldürülenler arasında 106 kadın, 83 çocuk bulunuyordu. Sekiz aile tamamen yok edilmiştir. Yirmi beş çocuk hem annesini hem babasını kaybetmiştir. Yüz otuz çocuğun ya annesi yada babası katliam sırasında öldürülmüştür. Elli altı kişinin üzerinde büyük acımasızlıkla işkence uygulandığı tespit edilmiştir. Bundan başka 487 kişi yaralanmış, bin 275 kişi rehin alınmıştır. Yüz elli kişi ile ilgili bu gün bile herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır ' Fransa Senatosu'nun, kendisini tarihçi ve hukukçu yerine koyup önce kanun çıkarıp, sonra bunu inkarı suç sayan özgürlükleri ayak altına alan ucube bir karara imza atmıştır. " Uluslararası birçok kurumun bile kabul ettiği katliamı, kendisi de bir soykırım suçlusu olan Fransa görmezden gelmektedir. Fransa ve Ermenistan önce kendi geçmişiyle yüzleşmeli, bunun hesabını vermelidir. Görmezden gelen ülkelerin bunu görme ve kabul etme zamanı gelmiştir Türk milletine zulmedenler er yada geç belasını bulacaktır. Tüm dünya bunun sorumlularını ve destekleyenleri nefretle hatırlayacaktır ' Bugün dünya siyasetinde Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşenleri Hocalı Katliamını okumaya ve bu katliamın fotoğraflarını, tüm delillerini izlemeye davet ediyorum. Sözde Ermeni soykırımı meselesini kendi siyasi ikballeri için dillerine dolayanların Hocalı Katliamı hakkındaki tutum ve davranışlarını da yakından takip edeceğimizi beyan ediyorum. Bu düşüncelerle dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da yaşarken bu zulme maruz kalmış tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, geride kalanlara ise başsağlığı diliyorum."

diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Fransa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title