Haberler

İnegöl'de Köy Bakkalı Market Oldu, İşleri 10 Kat Arttı

İnegöl'e Bağlı Çeltikçi Köyü'nde Bakkal İşleten Abdullah Özdemir, İş Yerini Markete Dönüştürünce İşleri 10 Kart Arttı

İnegöl'e bağlı Çeltikçi Köyü'nde bakkal işleten Abdullah Özdemir, iş yerini markete dönüştürünce işleri 10 kart arttı.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski usul işlettiği bakkal dükkanıyla bir yere varamayacağını anladıktan sonra İnegöl Bakkallar Odasınca kurulan S.S. İnegöl Bakkallar Temin Tevzi Kooperatifi (BAKKOOP) ile temasa geçerek iş yerini genişletmeye başladığını, 30 metrelik bakkal dükkanını yıkarak yerine 95 metrekarelik modern bir market yaptırdığını söyledi.

Markete yeni dekorasyon, raflar, dış cephe, kapı, yer, tavan, çatı, kamere sistemi, manav reyonu ve otomasyon sistemi için 80 bin lira harcadığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

'Eskiden 700 parça ürün satarken, şimdi 2 bin 500 çeşit ürüne çıktı. Önceden gelen müşteri sayısı günlük 80 iken 1200 kişilik köyden 400 kişi alışveriş yapmaya başladı. Günlük ciro, 1500 liranın üzerine çıktı. Yeni marketimiz 07.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Fiyatların piyasaya göre daha ucuz olması nedeniyle ev hanımları pazar alışverişlerini de yapmaya başladı. Köylüler aradıkları her ürünü marketimizde buluyor.'

BAKKOOP Başkanı Hakan İnkaya da geçen yıl Ağustos ayında başladıkları şubeleşme çalışmalarının olumlu sonuçlar vermeye başladığını söyledi.

Kısa sürede 14. şubeye ulaştıklarını dile getiren İnkaya, 'BAKKOOP'a dahil olmak esnafımıza birçok katkı sağlıyor. En başta esnafın işleri ciro anlamında yüzde 30 ile 80 oranında artıyor. Tek tabela ve fiyat birlikteliği vatandaşı çekiyor. Bütün şubelerde yüzde 100 oranında fiş kesimi olduğu için kayıt dışının da önüne geçiyoruz. İşlerdeki artış nedeniyle şubelerimizde istihdam artıyor' diye konuştu.

(ŞBN-DAT-ZAK-KÖS) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Saadet ve Gelecek Partileri 'Abdullah Gül' iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Saadet ve Gelecek Partileri "Abdullah Gül" iddiasını yalanladı: Gerçeklik payı yok

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title