Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(12.10.ETİYOPYA Federal Demokratik Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosluğu'nun açılışı nedeniyle Park Zirve Tesisleri'nde resepsiyon düzenlendi.)

(12.10.2012

////////////

Etiyopya fahri konsolosluğu açıldı

ETİYOPYA Federal Demokratik Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosluğu'nun açılışı nedeniyle Park Zirve Tesisleri'nde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu, Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin, Adana'daki fahri konsoloslar ve kentin önde gelen isimleri katıldı.

Resepsiyonda konuşan Etiyopya Büyükelçisi Wirtu, ülkesinin Türk yatırımcılarına sunabileceği çok sayıda olanak olduğunu söyledi. Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin ise iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Adana Valisi Coş da Etiyopya ile Türkiye arasında tarihi bağların yanında, güçlü bir şekilde artan ekonomik, sosyal, kültürel ilişkiler olduğuna değinerek, Fahri Konsolos Dağtekin'e başarılar diledi.

Yiğit İNANÇ ADANA (DHA)

(12.10.2012)

/////////

BPW Adana Başkanlığına Esra Özden seçildi

ULUSLARARASI İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (BPW) Başkanı Esra Özden, BPW'nun Adana'nın dünyaya açılan penceresi olacağını söyledi. BPW Adana'nın genel kurulunda başkanlığa seçilen Özden, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde Türkiye'nin en gelişmiş kentleri arasında yer alan Adana'nın büyümeyi iş kadınlarıyla yakalayacağını kaydetti.

Özden, BPW'nun 1930 yılında kurulduğunu ve dünyanın 100 ülkesinde yapılanmasını tamamladığını belirterek şöyle konuştu: "Öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Eskişehir ve Hatay BPW'larla hemen ardından dönyanın dört bir yanında yer alan kulüplerimizle işbirliği içeren aktivitelere imza atacağız. Özellikle dış ticaret yapan veya yapması muhtemel Adanalı iş kadınlarıyla çalışma gerçekleştireceğiz. Dünya iş kadınlarıyla bir taraftan ticaret yaparken diğer taraftan Adana'nın tanıtımına katkı sağlayacağız. Kentimizde girişimci iş kadını sayısının artmasına yönelik projeler üretirken diğer iş dünyası STK'ları, meslek odaları ve yerel yöneticilerimizle işbirliği yapacağız."

Esra Özden'in Başkanlığa getirildiği BPW Adana'da; Ayça Katlav Başkan Yardımcılığı, Neşe Televi Genel Sekreterlik, Sezi Dağdemir Saymanlık görevi üstlendi. Derya Yaman, Banu Hallioğlu ve Gökben Öğdür yönetim kurulu üyesi; İkbal Kalın, Çiğdem Taş ve Seray Levent de denetim kurulu üyesi oldu.

ADANA,(DHA)

////////////

KOSGEB'den 7/24 destek

KOSGEB Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz, katıldığı bir toplantıda cep telefonu numarasını dağıtarak, "Kapımız ve telefonlarımız daima açık. 7/24 işinizi daha iyi yerlere getirmek için destek verme gayretindeyiz" dedi.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz'ı konuk etti. Dernek merkezinde yapılan toplantıya; TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ile üyeler ve davetli işadamları katıldı. Toplantıda TISİAD üyelerine, KOSGEB destekleri anlatıldı. İşadamları merak ettikleri konularda KOSGEB İl Müdürü Yılmaz'dan bilgi aldı.

Toplantıda ilk olarak çalışmaları hakkında genel bir bilgi veren Nevaf Kılıç, üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek, yeni gelişmelerden haberdar etmek ve bilgilendirmek amacıyla bu tür organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi. Daha sonra söz alan KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz, kurumda 18 kişi ile hizmet verdiklerini ve kapılarının iş dünyasına sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı tüm iş dünyası temsilcilerimiz KOSGEB desteklerinden yararlanabilir. Tek yapmanız gereken bize gelmek. Kapımız ve telefonlarımız daima açık. 7/24 işinizi daha iyi yerlere getirmek için destek verme gayretindeyiz. Amacımız ülkemizin gelişimine en iyi şekilde katkı sunmaktır."

Müdür Yılmaz daha sonra işadamlarına cep telefonu numarasını da dağıtarak, "Destekler veya her türlü sorunuz için direk bana ulaşabilir, istediğiniz zaman ziyaretime gelebilirsiniz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(12.10.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Avrupa Diller Günü etkinliği

ALMAN Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi'nin 'Avrupa Diller Günü' nedeniyle düzenlediği etkinlik, Özel Sanko Okulları'nın ev sahipliğinde Gaziantep'te gerçekleştirildi. Çok dilliliği teşvik eden

"Sanat Yollarda" başlıklı Avrupa Kültür günleri kapsamında Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri interaktif çalışmalar yaptı. Alman asıllı müzisyen Jens Krüger farklı Avrupa dillerinde akordeon eşliğinde şarkılar söyledi. Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte Ankara Alman Kültür Merkezi Dil Bölümü Müdürü Dr. Hans Werner Schmidt bir konuşma yaptı. Schmidt, Türk öğrencilerin yabancı dil öğrenmede bilinenin aksine yetenekli, ancak motivasyonlarının düşük olduğunu ifade etti. Schmidt, yabancı dilin iletişim kurmaya değil de gramatik bilgi aktarmaya yönelik algılanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Fransız Kültür Merkezi Temsilcisi Hülya Yıldız ise yabancı dilin meslek ediniminde kariyer avantajı sağladığını belirerek, Fransızca için tüm dünyada ve ömür boyu geçerliliği olan DELF&DALF adını taşıyan diplomayı almanın önemini dile getirdi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da gelişen ve değişen dünya koşullarında öğrencilerin tam donanımlı yetişmeleri için önemli olan yabancı dil eğitimini okul olarak önemsediklerini bildirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ)(12.10.2012 FOTOĞRAF)

/////////////

Üniversite-sanayi işbirliği örnek olacak

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan kentte üniversite-sanayi işbirliği alanında yapılan çalışmaların Türkiye'ye örnek olabileceğini söyledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işbirliğinde yürütülen "Gaziantep'te üniversite-sanayi işbirliğinin yeniden yapılandırılması' projesi kapsamında, "Sektörel Arama Toplantısı" yapıldı. GTO Başkanı Mehmet Aslan toplantıda yaptığı konuşmada, çalışmaları söylemden öte uygulamaya koymak gerektiğini belirterek, "Ayağı yere basan bir üniversite sektörel işbirliğine doğru yürümekle ilgili bu toplantı çok önemli. Sadece şehrimiz için değil Türkiye için de önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Belki de bu model üniversite sanayi işbirliği, üniversite toplum işbirliği çerçevesinde Gaziantep'ten yeni bir model ortaya koyma doğrultusunda da çok önemli. En azından biz bu vizyonla ve bu misyonla düşünüyoruz" dedi.

GAÜN Rektörü Prof.Dr.M.Yavuz Coşkun da üniversite sanayi işbirliğinin yeniden yapılandırılması için bir araya geldiklerini söyledi.

GAÜN tarafından, GSO, GTO ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde hazırlanan "Sanayi İşbirliği Projesi" ile Gaziantep'te Ar-Ge, Ur-Ge altyapısı ile yatırımların ve yenilikçiliğin geliştirilmesi, mevcut üretimin dünya piyasalarında rekabet edebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(12.10.2012)

///////

Köşkerlik teknolojiye direniyor

GAZİANTEP 'in İslahiye İlçesi'nde 40 yıldır ayakkabı tamircilği yapan Hacı Yılmaz, teknoloje direniyor. İslahiye Cumhuriyet Mahallesi Garnizon Caddesi'ndeki küçük bir dükkanda çalışan Yılmaz, işlerinin azlığından yakındı. Seri üretim yapan fabrikalarla rekabetin zor ulduğunu dile getiren Yılmaz, "Vatandaş tamir yerine yenisini alma fırsatını bulunca tamirle uğraşmıyor. Bu nedenle müşterimiz de çok azaldı. Yalnız, dargelirliler 'Biraz daha giyerim' dedikleri ayakkabılarını tamir ettiriyor. Bu saatten sonra başka iş yapamayacağımız için de mesleğimize devam ediyoruz. 10 yıl önce İslahiye'de 15 kadar köşker varken, şu anda birkaç tane kaldık" dedi.

Kadir ÇELİK / İSLAHİYE, (Gaziantep) (DHA)

(12.10.2012 FOTOĞRAF)

////////

Organik tarımda hedefler konuşuldu

MERSİN'in Erdemli İlçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Çiftepala, 36 il ve 11 Araştırma Enstitüleri ve istasyonları ve üniversitelerden ziraat mühendisleri katıldı.

Toplantıda konuşan Talat Şentürk, Türkiye'de organik tarımın destekleneceğini ve üretim miktarının artırılacağını belirterek, "Tarım Bakanlığı olarak elimizde büyük bir potansiyel var. Şu grubu hiçbir özel sektörde bulamazsınız. Bakanlıktaki bu gücü iyi kullanmamız gerekir bu nedenle de biz o kararlılıktayız" dedi. Şentürk şöyle devam etti:

"Eskiden Türkiye 161 ürün kalemiyle 80 ülkeye ihracat yaparken bugün ise bunun bin 500 kalem üzerinden 177 ülkeye ihracat yapıyor. Eskiden dışarıya satılan ürün fındık, üzüm ve kayısıdan ibaretti. Ancak bugün tüm gıda ürünleri özellikle de işlenmiş ürünleri kapsıyor. Türkiye 15 milyar dolar olarak sattığı tarımsal ürünün, 13 milyar dolarlık bölümünü işlenmiş gıda ürünlerini oluşturuyor."

Tarımda da büyük gelişmeler yaşandığını dile getiren Şentürk, organik tarımda bilimi ve teknolojiyi sonuna kadar kullanmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(12.10.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Belediye ile HKÜ arasında protokol imzalandı

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) arasında 'Toplumsal Duyarlılık' projesi protokolü imzalandı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Özdemir, "Gaziantep'teki belediyelerimiz ile birlikte iş birliği içinde bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında belediyelerimizde görev alıyorlar. Şehitkamil Belediyesi ile yeniden bir protokol imzalayarak bu iş birliğini büyütüyoruz. Bu çerçevede belediyelerimizle birlikte girmiş olduğumuz işbirliğiyle toplumsal sorunları çözmeyi öğrencilerimize alıştırıyoruz" dedi. Başkan Fadıloğlu ise proje ile hem öğrencilerin sosyal adaptasyonuna hem de belediyelerin iş yükünün azaltılmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(12.10.2012)

//////////

CHP'li kadınlar sahaya indi

MERSİN'de Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, yerel seçim hazırlıklarına başladı. CHP'li kadınlar kapı, kapı dolarak destek istiyor. İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu önderliğinde partinin Toroslar ilçe binası önünde yapılan toplantıda seçim çalışmaları başlatıldı. Toplantıya Toroslar, Akdeniz, Mezitli, Yenişehir İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. İlk günkü çalışmalarda 30 kişilik bir heyet ile Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Hayrullah Engizek'in Soğucak beldesindeki ailesinin evine taziye ziyaretinde bulunuldu.

MERSİN, (DHA)

(12.10.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Etiyopya Mersin Dha Yerel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

title