Haberler

Büyükşehir Aday Adayı Akgül'den Van Gölü Kirliliğine Kesin Çözüm

AK Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof.Dr.Yakup Akgül, Van Gölü sahilinde oluşan kirli suların temizlenmesi konusunda gerekli projeleri ilgili bilim adamlarıyla birlikte üreterek hayata geçireceklerini belirterek,...

AK Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Prof. Dr. Yakup Akgül, Van Gölü sahilinde oluşan kirli suların temizlenmesi konusunda gerekli projeleri ilgili bilim adamlarıyla birlikte üreterek hayata geçireceklerini belirterek, "Kentimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de Van Gölü kirliliğidir" dedi.

Prof. Dr. Yakup Akgül, bugün merkez Tuşba ve İpekyolu ilçeleriyle basın kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında siyasi konjüktör, şehrin sorunları ve bu şehrin sorunlarının çözümüyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Akgül, "AK Parti teşkilatının mevcut sorunlara yaklaşımları ve bundan sonra bizler aday olduğumuzda bu sorunlara nasıl bir yaklaşım içerisinde olacağımızı ifade ettik. Yine bu ziyaretler sırasında barış süreci, toplumsal konsensüsün varlığı ve bundan sonraki sürecin nasıl devam etmesi gerektiği yönünde ayrıntılı değerlendirmelerde bulunduk. Partimizin Van'da belediyecilik konusunda nasıl ve hangi projelerle iddialı hale gelmek istediği ve toplumsal barışın korunması konusunda nelere dikkat edilmesi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduk. Bu görüşmelerde toplumsal meseleler konusunda belediye başkanlığını AK Parti adayları aldığı takdirde sorunları nasıl çözeceklerini ayrıntılı bir şekilde anlatmış olduk" dedi.

"TURİZM KENTİ VAN'IN EN BÜYÜK SORUNU GÖL KİRLİLİĞİDİR"

Ziyaretlerinde Van Gölü kirliliği ile ilgili bir soruya da cevap verdiğini ifade eden Prof. Dr. Yakup Akgül, "Gevaş'tan Erciş ilçemize kadar olan sahil şeridi boyunca burada mevcut arıtma tesislerini öncelikle elden geçireceğimizi ve kirli suların denize akışını engelleyeceğimizi belirttik. Özellikle İskele Mahallesi bölgemizde sahilin yeniden kullanıma açılması için etkili projeler üreteceğimizi ifade ettik. Bu arada Van'a ait arıtma tesisinin İskele Mahallesi'nden alınarak uygun bir yere taşınması gerektiğini ve bunun denizi kirletme konusunda halkın kafasında önemli soru işaretlerine neden olduğunu bildirildi. Turizm kenti olan Van'da bu konuda da gerekli olan çalışmaları yapacağımızı belirttik. Bu tedbirler alındıktan sonra Van Gölü sahilinde oluşan kirli suların temizlenmesi konusunda gerekli projeleri ilgili bilim adamlarıyla birlikte üreteceğimizi ve hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kentimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de Van Gölü kirliliğidir. Bu şekilde hem Van Gölü suyunun tertemiz bir hale getirileceği hem de Van Gölü çevresinde bulunan kirliliği sağlayıcı ve arttırıcı tesislerin kaldırılması konusunda kararlı olduğumuzu ifade ettik" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Van Gölü Tuşba Yerel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title