Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.KEMER İlçesi'ne bağlı Tekirova Beldesi'nde imar sorununda mutlu sona ulaşıldı.

Foto: Tzimon Barto

===

Tekirova'da imar sorunu çözüldü

KEMER İlçesi'ne bağlı Tekirova Beldesi'nde imar sorununda mutlu sona ulaşıldı. Tekirova Belde Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, imar planının kabul edilmesini basın toplantısıyla duyurdu. GATAB'ta Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman katıldı. Toplantıyı, imar sorunlarının çözümünü bekleyen çok sayıda vatandaş da takip etti.

İmar sorunlarının çözülmesi için uzun süre uğraş verdiklerini kaydeden Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, bu süreçte pek çok engellemelerle karşılaşmalarına mutlu sona ulaştıklarını söyledi. İmar planının Ocak 2010'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teslim edildiğini hatırlatan Başkan Üras, imar planının 23 Kasım 2012'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulamaya konulduğunu belirtti.

TAPULAR DAĞITILACAK

İmar planının gecikmesi, çıkmaması için bazı çevrelerin yoğun çalışma gösterdiğini ileri süren Başkan Üras, "Güzel bölgemizin güzel insanlarının bir soruna son vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje içimde kalan bir ukdeydi. Bugünleri görmek, bu güzel haberi sizlerle paylaşıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Asılında bu süreç daha da kısalacaktı ancak maalesef bu sürece de siyaset karıştı. Ama sorunu çözdük. 2013 yılında hak sahiplerine tapu verme aşamasına gelmeyi arzu ediyoruz" dedi.

KALAN BÖLÜMÜ İÇİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Tekirova Beldesi'nin Cumhuriyet Caddesi, Akdeniz Caddesi'nin sağ kısmı ve Cumayeri Mahallesi'nin büyük bir bölümü imar planına dahil edildiğini anlatan Başkan Üras, "Beldenin çok büyük bir bölümünün imar sorunu çözüldü. Kalan küçük bir bölüm için mücadelemiz sürüyor. Tekirova'nın tamamının yararlanmasını istedik. Ancak bakanlığımız tarım arazisi gibi gerekçelerle buna izin vermedi. Ancak, vazgeçmiş değiliz, mücadelemiz ve takibimiz sürecek" diye konuştu.

YOĞUN UĞRAŞ VERİLDİ

KEMER, (DHA)

Foto: Toplantıdan foto

===

'Sen de el uzat'

ELMALI Durmuş Yener İlköğretim Okulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi 'Sen de el uzat' kapsamında Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti. Öğrencilerin farklı bölgelerde farklı öğrencilerle tanışmasını ve kaynaşması amacıyla projenin başlatıldığını kaydeden Okul Müdürü Soner Günar, çocuklarda yardımlaşma duygusunu geliştirerek, gelecekte ideal insanı oluşturmak prensibini kendilerine ilke edindiklerini söyledi.

Projeyi uygularken özellikle elma yetiştirilmeyen bölgelerdeki okulları seçmeye özen gösterdiklerini anlatan Günar, ayrıca bu projeyle farklı yerlerdeki öğrenciler arasındaki kaynaşmayı arttırarak öğrencilerimizin sosyalleşmelerine katkıda bulunduklarını kaydetti. Günar, projenin diğer okullara örnek olduğunu da belirtti. Ziyaretin ardından öğrenciler beraberindeki getirdikleri elmaları Başkan Çetinkaya'ya hediye etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten toplu foto

====

Ambulans görevlilerine doğum eğitimi

FİNİKE İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan paramedik (Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri) personeline yönelik 'Güvenli annelik' konulu eğitim semineri verildi. Antalya İl Ambulans Servisi Başhekimliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi katkısıyla düzenlenen eğitim programına, Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde görev yapan 14 paramedik personel katıldı.

Finike İlçe Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda verilen eğitim programını Antalya İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Keysan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ersan Çetin izledi. Ana Çocuk Sağlığı Birimi uzmanları tarafından 3 gün süreyle verilen seminerde, paramediklere özellikle ambulansla gebe nakli sırasında karşılaşılan zorluklara karşı mesleki tecrübenin arttırılması hedeflendi.

Meslek sonrası eğitimin önemli olduğunu vurgulayan İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Keysan, Finike'de gerçekleştirilen eğitimin merkezde de yaygınlaştırılacağını kaydetti. Dr. Keysan, aağlık alanında ki gelişmelere rağmen hala evde doğumların yaşandığına veya nakil sırasında gebelikten kaynaklı problemlerden dolayı anne ölümleriyle karşılaştıklarına dikkat çekti.

Anne ölümlerini ortadan kaldırmak veya sıfır seviyesine çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Dr. Keysan, bu eğitimlerin de hedefe çok katkısı olacağını vurguladı. İkinci aşama olarak da uygulamalı, yani hastanede doğum eylemine katılacakları eğitim programına dahil edeceklerine işaret eden Dr. Keysan, "Paramediklerin görev tanımları arasından doğum yaptırmak var. Ancak okul öncesi eğitim yeterli olmuyor. Bu eksikleri tamamlayacağız" dedi.

EVDE DOĞUM RİSKLİ

Doğumların artık hastanelerde olması gerektiğini anlatan Dr. Keysan, "Evde doğumlar riskli. Sosyo ekonomik düzeyin düşüklüğü, eğitim yetersizliği nedeniyle gebeliğin izlenmemesi ve en son doğum olayının uygun olmayan koşullarda gerçekleşmesi esas sorun budur. Artık doğumların evde değil hastanede olması gerekiyor. Durumu riskli olanlar için ayrıca misafir annelik projeleri var. Vatandaşlar aile hekimleri aracılığıyla bu uygulamalardan faydalanabilirler" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Sera atıkları enerjiye dönüşecek

ANTALYA Valiliği, Kumluca Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından imzalanan protokolün ardından inşaat çalışmaları başlayan Kumluca Biyogaz ve Kompost Tesisi'nde çalışmalar sürüyor. Kumluca Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Alanı'nda inşaa edilen tesisi 75 milyon TL'ye mal olacak. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede sera atıklarını bertaraf edecek biyogaz ve kompost tesisinde yürütülen çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca'da kurulacak tesisin büyüklük bakımından Türkiye ve Avrupa'da sayılı tesisler arasına gireceğini söyledi. Başkan Çetinkaya, "Kumluca ve etrafında yer alan seralarda üretim dönemi bittikten sonra binlerce ton sera atığı meydana geliyor. Bu projeyle sera atıklarını milli gelire dönüşümü sağlanacak. Atıkları bertaraf edildikten sonra üretilen biyogazdan elektrik enerjisi ve yan ürün olarak biyokömür, kompost gübre ve sıvı gübre elde edilecek" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: İncelemelerden - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Tekirova Antalya Yerel Haberler

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bakmadan Geçme

Yaz tatilinde çocuklarla neler yapılabilir? Çocuklarla tatilde ne yapılır? Ebeveynlere ve çocuklara aktivite önerileri! 2024 ORTAÖĞRETİM KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KPSS ortaöğretim (lise) başvuruları hangi tarihte başlıyor? Anderson Talisca Fenerbahçe'ye mi geliyor? Fenerbahçe Talisca ile anlaştı mı? Gram altın kaç TL? 14 Haziran Dolar, Euro, Sterlin ne kadar? Bugün yarım gün tatil mi? Bugün resmi tatil var mı, yarım gün tatil var mı? HAFTA SONU HAVA DURUMU 15-16 Haziran #127783 Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 14 Haziran Cuma İstanbul cuma namaz saati! Ölüdeniz Plajı nerede, nasıl gidilir? Fethiye'deki en iyi plajlar hangileri? Fethiye'de en güzel nerede denize girilir? Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'yı dövdü mü? Nagihan Alçı ne anlattı, olay ne? İSTANBUL'DA BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? #9925 Kurban Bayramı'nda İstanbul kaç derece, yağmur yağacak mı? Kurban eti kimlere dağıtılmaz? Kurban eti kimlere verilmeli? Diyanet'e göre kurban eti nasıl paylaştırılmalı? Bayram tatili resmi tatil mi? Bayram tatili resmi tatil olarak sayılıyor mu? Hasan Can Kaya gözaltında mı? Hasan Can kaya ne yaptı, olay ne? Hasan Can Kaya neden gözaltına alındı? Hasan Can Kaya iddia ile ilgili ne söyledi? Hasan Can Kaya genç kızı evinde alıkoydu iddiası! 14 Haziran hangi burç? 14 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 14 Haziran tarihi hangi burç olur?
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihe geçecek teklif: Maliyetini karşılayacağım

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a tarihe geçecek teklif: Maliyetini karşılayacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title