Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA'da 5 aydır görevini sürdüren Trafik Denetleme Şube Müdürü Cem Gencer, kural ihlali yapan sürücülerin korkulu rüyası olmaya aday.

Foto: Mermer ocaklarından foto

===

Trafiğin yeni patronu Gencer, hatayı asla affetmeyeceklerini söyledi

Kuralı ihlal

eden korksun

ANTALYA'da 5 aydır görevini sürdüren Trafik Denetleme Şube Müdürü Cem Gencer, kural ihlali yapan sürücülerin korkulu rüyası olmaya aday. Geçen yıl meydana gelen kazaların en aza indirilmesi için radikal kararlar aldıklarını söyleyen Gencer, "5 aylık sürede ölümlü ve yaralamalı kazalarda önemli azalmalar oldu. Aldığımız tedbirlerle 2013'te bu azalmayı tüm yıla yayacağız. Kural ihlali yapan emniyet mensubu dahi olsa kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

Bir önceki yıla göre trafikte en çok yapılan hataların röntgenini çektiğini söyleyen Gencer "Hatayı asla affetmiyoruz. Kurallara uymayan sürücü bizden korksun" diye konuştu. Geçen yılın değerlendirmesini yapan Cem Gencer, "Ölümlü kazalarda yüzde 37'lik, yaralamalı kazada ise yüzde 8.3'lük azaltma sağladık. Kazalardaki ölüm sayısında yüzde 37.5'lik, maddi kazalarda da yüzde 5'lik düzelme var. Denetimlerimiz ciddi oranda artacak. Kural ihlaline göz açtırmayacağı" dedi.

2012'deki en büyük sıkıntının hız olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Cem Gencer, şöyle dedi: "Motosiklet sürücülerinin bilinçsizliği de en büyük kaza nedenlerinden. Kırmızı ışık ihlalleri had safhadaydı. Emniyet kemeri hemen hemen hiç kullanılmıyor. Cep telefonu ile konuşan sürücüler çok fazla. Öte yandan modifiye araçlar çok fazlaydı. Ancak çalışmalarımızla çoğunu trafikten topladık. Yoğun olan caddelerdeki parklanmalar da önemli bir kaza nedeni."

"Fahri trafik denetçilerini daha aktif kullanmaya başladık. Tüm polisler trafik polisi gibi ceza kesecek. Hepsinde ceza makbuzu olacak. MOBESE'den daha iyi yararlanacağız. MOBESE yalnız adli takip yapmayacak. Trafik ihlalleri, seyir halindeki sürücü hataları da tespit edilerek evlerine fotoğraflı ceza makbuzları gelecek. Tespit edilen her ihlal için MOBESE'de görevli polis memurları tarafından tespit tutanağı düzenlenecek."

MOTOSİKLETLİYE ÖZEL EKİP

Trafikte fütursuzca hareket eden ve akışı tehlikeye düşüren motosiklet sürücülerinin bir hayli fazla olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Cem Gencer, "Denetimlerde kask kullanmadığı için 8 bin 519 kişiye işlem yapılmış. Kırmızı ışık ihlali yapan motor sürücülerinden 1418'ine de ceza kesilmiş. 19 alkollü motor sürücüsüne ve çeşitli nedenlerle ihlal yapan 3 bin 164 motosiklete işlem yapılmış. Bu yıl ayrı bir ekip kurduk. Bu ekibin işi yalnız motosiklet denetimi olacak" diye konuştu.

Kurumlar arasındaki ilişkiye de değinen Cem Gencer, şöyle konuştu: "2012 yılında en çok trafik suçu işlenen alanlara ağırlık vereceğiz. Her ay için bir temamız olacak. Mesela bir ay normal çalışmalar yanında kırmızı ışık çalışması, ertesi ay ise normal mesai yanında kemer çalışması yapılacak. Sürücülerin bilmesi gereken asla kural ihlali yapmamaları olacak. Ayrıca Konyaaltı Caddesi'nde başlatılan 'Yaya öncelikli kent' projesi çalışmaları devam edecek."

"Biz bu sene kazaları minimuma çekeceğiz. Karayolları, belediye, sivil toplum örgütleri, üniversite, emniyet ve tüm kuruluşların davet edildiği komisyonumuz var. Sıkıntılı yerlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bazı kararlar alındı. Bunların da takipçisi olacağız. Bu konuda sayın valimiz ve emniyet müdürümüzün kazaların azalması ile ilgili talimatları var. Bu talimatlar ve destekler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cem Gencer, trafik doenetiminden arşiv foto

===

Müteahhit KDV'de yüzde 1 istiyor

TÜRKİYE İnşaat Müteahhitleri Federasyonu, hükümetin konut fiyatlarında 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren inşaat ruhsatı alacaklar için KDV oranlarını yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltmesine karşı hazırladığı öneri paketini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. 1 Ocak itibariyle inşaat ruhsatı alacaklar için KDV'nin yüzde 1'den 18'e yükseltildiğini belirten Federasyon Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, bunun anlamının konut almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların, mevcut projeler üzerinden acele ederek, eski KDV oranı yüzde 1 ile ihtiyaçlarını karşılamalarının doğru olacağını söyledi.

Türkiye'de 500 bin konut stoğu olduğundan bahseden ve bu durumun stoğun hızlı erimesine yol açacağını anlatan Deniz Karataş, ancak inşaatına yeni başlanılan projeler için tam bir durgunluk anlamına geldiğini söyledi. Müteahhitlerin zaten yüzde 6-7 gibi bir kar marjıyla çalıştığını ve KDV'nin yüzde 18'e yükselmesi ile kalanı ceplerinden karşılamanın mümkün olmayacağını ifade eden Deniz Karataş, Bakanlığa yaptıkları başvuruda biri 1. Ocak 2013 öncesi ruhsat almış, diğeri sonra almış yanyana iki inşaat arasında haksız rekabet oluşturacağının dile getirildiğini kaydetti.

Dolayısıyla yeni inşaat projelerinin önünün kesileceğini, yeni projeler üretilemeyeceğini belirten Karataş, üretilse de bunun artı yüzde 17'lik maliyetinin vatandaşın sırtına ek bir külfet olarak bindirileceğini dile getirdi. Bu durumda 1 Ocak 2013 sonrasında ruhsat alan bir evin normalde 100 bin lira iken 117 bin liraya yükseleceğini anlatan Karataş, bakanlıktan taleplerini şöyle anlattı; "Hiç olmazsa ilk kez ev sahibi olacak kişi veya aileler için bu oran yüzde 1 olarak uygulanmalıdır. Ev sahibi olmayanlar, bu şekilde hiç olamayacaktır."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Deniz Karataş

===

Önce telsizci sonra kumarbaz

ANTALYA Güzeloba'da bir kumarhaneye baskın düzenleyen polis, önce baskınları haber vermek için kapıda bekleyen telsizciyi, ardından kumar oynayanları gözaltına aldı. Baskında çok sayıda kumar makinesine de el konuldu. Bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro dedektifleri, Lara Güzeloba'da faaliyet gösterdiği tespit edilen kumarhaneye önceki gece baskın yaptı.

Polis baskınına karşı önlem alan kumarhane işletmecileri, bina girişine baskını haber vermesi için ellerinde telsiz olan iki eleman yerleştirmişti. Baskından önce bunu öğrenen polis, önce müşteri gibi yanına yaklaştığı telsizci görevliyi etkisiz hale getirdi. Polis, ardından kumarhaneye baskın düzenleyip, suçüstü yaptı.

Baskında, kumara yer temin eden ve kumar oynatan A.T., M.Ç., E.Ç., H.P., H.D. ve B.D. ile kumar oynadığı tespit edilen 46 kişi gözaltına alındı. Ayrıca kumar makineleri ve kumar araçlarına da el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilere Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılıp para cezası kesildi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ele geçirilen kumar araçlarının fotosu

===

Balıklara bilgisayarlı koruma

DÜNYANIN 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle 5'inci büyük akvaryumu olan ve yapımı 8 ayda tamamlanan Antalya Akvaryum'da yaşamlarını sürdüren balıklar, bilgisayar yardımıyla korunuyor. Ani ısı değişimlerinde balık türlerinin olumsuz etkilenmemesi için 24 saat aktif olan bilgisayar sistemi, 34 tematik, 1 ana tank içerisinde sürekli gözlem halinde. Su analizi yapan otomasyon sistemi, aynı zamanda balıklar için çok önemli olan ısı kontrolünü sağlıyor.

85 milyon TL bütçeyle inşa edilen Antalya Akvaryum'da binlerce tür, on binlerce balık ve su altı canlısı yer alıyor. Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda faaliyete geçen ve 15 bin metrekare kapalı alan olarak tasarlanan Antalya Akvaryum, 131 metre uzunluk ve 3 metre genişliğiyle Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelini barındırıyor. Okyanuslar, denizler, nehirler, göller, zehirli türler ve denizanaları gibi 40 farklı temada akvaryum tankı yer alıyor.

Köpekbalığı, vatoz, pamuk gibi birçok balık türünü barındıran ve içerisinde 5 milyon litre su bulunan ana tank içerisinde su sıcaklığı gece gündüz 24 derecede sabit tutuluyor. Temalı akvaryumlarda yaşayan tropik balık akvaryumlarında ise ısı 26 ile 27 derece arasında değişiyor. Bazı tanklarda ise su sıcaklığı 18 derecede sabit. 1 ana tank ve 34 tematik tankı 24 saat gözetleyen bilgisayar sistemi, su sıcaklığını her 10 dakikada bir ölçüyor.

Akvaryum için ısının en önemli faktör olduğunu söyleyen Antalya Akvaryum Genel Müdürü Murat Selek, tesis bünyesinde 5 binin üzerinde tür, 25 binin üzerinde canlı yaşadığını belirtti. Balıklar için doğal ortamlar yaratıldığını vurgulayan Selek, "Tropik balıklar sıcak, kuzey balıkları ise soğuk suyu seviyor. Bizim burada görevimiz balıkları doğal ortamlarında yaşamalarını sağlamak. Bizim için en önemli unsur bilgisayar sistemimiz. 24 saat ana tankı ve tematik havuzları kontrol ediyor" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Akvaryumdan fotolar

===

GÜNLÜ

3 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (pazar), yarın ve salı günü 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Güvenlik Mahallesi 250, 262, 277 sokaklar, Derya Caddesi, Güllük Caddesi, Memurevleri Mahallesi 207, 212, 214 sokaklar elektrik alamayacak.

Bugün 09.00-12.00 saatlerindeki bir başka kesintiden Altındağ, Üçgen, Kızılsaray mahallelerinin bir kısmı, Güllük Caddesi ve 100. Yıl Bulvarı'nın bir kısmı etkilenecek. Yarın 09.30-14.30 saatlerindeki çalışmalar nedeniyle de Konyaaltı İlçesi Hurma ve Liman mahallelerinin bir kısmı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

13 OCAK PAZAR SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 10/16 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 02/08 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 01/06 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

ALANYA : 12/17 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 08/15 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 02/07 (YAĞMURLU)

MANAVGAT : 09/16 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 07/17 (ÇOK BULUTLU)

BUCAK : 02/12 (ÇOK BULUTLU)

EĞİRDİR : 01/07 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 01/07 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

FETHİYE : 06/17 (ÇOK BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.37 07.03 12.13 14.47 17.11 18.30

AFYONKARAHİSAR: 05.39 07.08 12.13 14.43 17.06 18.28

BURDUR : 05.39 07.07 12.15 14.47 17.10 18.31

ISPARTA : 05.38 07.06 12.13 14.46 17.09 18.29

ALANYA : 05.32 06.58 12.08 14.42 17.06 18.25

KEMER : 05.38 07.04 12.14 14.48 17.12 18.31

KUMLUCA : 05.39 07.05 12.15 14.49 17.13 18.32

FETHİYE : 05.43 07.10 12.19 14.53 17.16 18.36

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BATUHAN 34 Nolu Sağlık Ocağı yanı 325 25 97

EVRİM Yeşilbahçe Mah. 1482 Sk. 324 00 08

GÜLLÜ 100. Yıl Bulvarı 172. Sk. 243 85 09

GÜZELOBA KARAKUY Karpuzkaldıran Kampı karş. 349 38 28

KAPLAN Mevlana Cad. No: 41 313 10 54

NANE LİMON Gazi Mustafa Kemal Blv. 108/1 228 66 65

NİLAY Eski Sanayi Mah. 659 Sk. 334 75 65

NUR Yenidoğan Mah. Elmalı Sit. 237 07 39

YILDIZ RÜYA Yıldız Cad. 220 Sk. No: 25/A 334 22 69

AFYONKARAHİSAR

--------------

KENAR 4 Nolu Sağlık Ocağı karş. 217 65 58

SERDAR Park Hastanesi karş. 214 15 03

ŞERBETÇİOĞLU Dumlupınar Mah. No: 27/C 212 05 44

ISPARTA

-------

ARAS Hastane Cad. Konak Sit. No: 12 218 23 01

DUYGU Bağlar Mah. 110. Cad. 2758 Sk. No: 2/1 223 65 30

ÖZGÜ Sanayi Mah. 3211 Sk. No: 2 232 23 13

BURDUR

------

ERDEMİR Kışla Cad. Ihlamur Apt. No: 3 212 26 04

ALANYA

------

AYYÜCE Başkent Üniv. Hast. acil karş. 511 15 61

GÜLER Alanya Devlet Hastanesi yanı 511 39 04

KEMER

-----

LİMAN Liman Cad. No: 38 814 61 74

MANAVGAT

--------

İYİOL Hastane Cad. 746 20 00

SORGUN Hastane Cad. 746 12 35

FETHİYE

-------

ÇARŞI Çarşı Cad. 614 25 54

DEVA Günlükbaşı 613 42 32 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Konyaaltı Türkiye Karataş Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title