Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Foto: Mustafa Yılmaz'ın fotosu

===

THK'da 2012 bereketi

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bu yıl Antalya'da sportif havacılığın gelişmesi için imkanları ve bürokratik engelleri zorlayarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Yüceliş, "THK Antalya Şubesi için 2012, projeleri hayata geçirme yılı oldu" dedi. THK Antalya Şubesi tarafından 2012'de açılan ücretsiz kurslara 655 kursiyer katıldı ve sertifika aldı.

THK Antalya Şube Başkanlığı'nca yaz dönemlerinden bugüne kadar 6 dönem paraşüt başlangıç kursu düzenlendiğini söyleyen Yüceliş, "Kursta paraşütçülük hakkında genel bilgiler, disiplin eğitimi, paraşütün tanıtılması ve kuşanma, hava fizyolojisi ve uçak içi acil durumlar konularında eğitimler verildi. Karain Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde verilen yer eğitiminin ardından 180 kursiyer Çığlık bölgesindeki araziye 450 metreden başarıyla atlayışlar gerçekleştirdi" dedi.

Aynı zamanda yamaç paraşütü, yelkenkanat, model uçak, flight simülatör ve uzaktan kumandalı model uçak kursları açtıklarını belirten Yüceliş, "2012'de 5 dönem yamaç paraşüt kursu düzenlendi. Yamaç paraşütü kursuna 100 kursiyer katıldı ve sertifika aldı. 23 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yelkenkanat kursuna da 15 kişi başvurdu ve eğitimlerini tamamladı. Model uçak başlangıç kurslarına ise 310 kursiyer katıldı, sertifikaları verildi" diye konuştu.

THK Antalya Şubesi'nin Milli Eğitim'e bağlı 25 öğretmene model yetkilendirme kursu düzenlediğini de vurgulayan Yüceliş, "Model uçak rehber öğretmen kursuna katılan öğretmenler, görev yaptıkları okullarda havacılık kulüpleri kurarak, THK tarafından ücretsiz verilen malzemelerle model uçak kursları açabilecek. Bu yıl 4 dönem olarak belirlenen flight simülatör kursuna da 60, uzaktan kumandalı model uçak kursuna ise 25 kursiyer katıldı" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Vasıf Yüceliş'in ve geçmiş kurslardan fotolar.

===

Antalya, Lizbon'a proje götürdü

AİLE Danışmanları Derneği yöneticileri, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ile birlikte, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Ortaklığı Programı (Grundtvig) Öğrenme Ortaklıkları Projesi kapsamında Portekiz'in başkenti Lizbon'daydı. Dernek yöneticileri Güngör Çabuk, Yusuf Erdemir, Akdeniz Üniversitesi Yaşlı Bakım Hizmetleri Programı'ndan öğretim görevlisi Mustafa Çoban, Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencileri Ayşe Demir ile Emine Polat, Antalya'da hayata geçirilen 'Aile Geleneklerinin Korunması Aracılığıyla Yaşlıların Aileye Katılımlarının Sağlanması' konulu projeyi anlattı, çalışmalardan örnekler sunuldu. Projeye Fransa, Litvanya, İtalya, İspanya, Portekiz, Avusturya, İngiltere'den gelen gruplar tam destek verdi. Katılımcı ülkelere de model olacak proje, yaşlıların aktif yaşama katılmalarını sağlayacak.

Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Türkiye'deki yaşlıların aile içindeki önemine ve aileye katkılarına dikkat çekti. Aile Danışmaları Derneği Başkanı Güngör Çabuk ise "Yaşlılarımız, bizim hazine sandıklarımız. Onlardan öğrenecek çok şey var" dedi. Çabuk, projenin amaçlarından birinin, 'Geleneksel aile yemeklerinin pişirilmesini desteklemek, yaşlı insanların aile yaşamına katılmalarını sağlamak, bunun için de özel eğitim ve öğrenme yöntemleri geliştirmek' olduğunu belirtti. Yaşlıları geleneksel yemek yapma işine karıştırıp, aile eğitimi stratejileri belirleyeceklerini de vurgulayan Çabuk, "Aktivitelerle yaşlılarımızı aile içine entegre edip, onları yaşam için cesaretlendireceğiz" diye konuştu. Çabuk, 'Yaşlılarımız Bizim Hayat ustalarımız', 'Onlar Bizim Hazine Sandıklarımız', 'Hazine Sandıklarımızı Açık Tutmalıyız' sloganlarıyla yola çıktıklarını da ifade etti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Antalya ekibinin Lizbon'da çekilmiş toplu görüntüsü

===

Gökten gelen enerji

ANTALYA'da 20 yıldır konut üreten Budaklar Mühendislik Hizmetleri, kendi enerjisini kendi üreten aydınlık ev projeleriyle Türkiye'ye örnek olacak. Antalya'da ilk kez Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde başlatılan güneşten elektrik üretim projesi meyvelerini vermeye başladı. Antalya'da her mevsim etkili olan güneş, recidence ve akıllı ev projelerinin elektrik ihtiyaçlarını karşılamada daha yoğun kullanılmaya başlandı.

1992 yılından kurulan Budaklar Mühendislik, Altınkum'da 8 bin 745 metrekarelik alan içerisinde 5 Blok'ta 194 daireden oluşan 'Moonlight Aydınlık Evler Projesi'ni başlattı. Evlerde, yapı teknolojisinin modern tekniklerinin yanı sıra, güneş enerjisinden azami yararlanma konusunda da çalışmalar olacak. Projeyle çığır açacaklarını belirten mimar Tülay Budak, dış cephede Antalya'nın sıcak ve yağmuruna dayanıklı malzemeler kullandıklarını kaydetti.

Budak, "Kendi enerjisini üreten aydınlık evler üretmeye karar verdiğimizde, bu işi Türkiye'de ve Antalya'da en iyisini yapacağına inandığımız firma ile çalıştık. GQ Solar Yenilenebilir Enerji sistemleri sayesinde, güneş enerjisinden elektrik üreten, kendi elektriğini ucuza getiren konutlar üretmeye karar verdik. Bu sayede konutlarda oturanların elektrik faturaları ciddi oranda artıya geçecek" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Güneş enerji sisteminin tükenmez bir kaynak olduğunu söyleyen inşaat mühendisi Orhan Budak ise sistemin 4 yılda kendini finanse ettiğine işaret ederek, "Güneş enerjisinden elektrik üretiminin 10 yıllık geçmişi var. Küresel ısınmayla birlikte temiz enerji kaynaklarına yönelim arttı. Fosil yakıtlar tükenme aşamasına geldi. Bu çalışmamızın Antalya'ya örnek olması ve tüm inşaatlarda bu teknolojinin uygulanarak ülke enerji açığına katkıda bulunulması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda Türkiye'ye örnek olabiliriz" dedi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Güneş enerji sistemlerinin kurulum fotoları, Tülay Budak ve Orhan Budak'ın

===

Yılbaşı sepetleri vitrinde

YENİ yıla sayılı gün kala Antalya'da tatlı bir telaş başladı. Kentin dört bir yanı yılbaşı süsleri ve renkli ışıklarla donatıldı. Büyük alışveriş merkezleri başta olmak üzere, pastaneler ve oteller, yılbaşına heyecanla hazırlanıyor. Migros, Özdilek, Laura, Shemall ve Deepo alışveriş mağazaları yılbaşı süslemeleriyle dikkat çekiyor. AVM'ler içindeki birçok marka da ürünlerini, yılbaşı kampanyaları adı altında tercihlere göre değişen taksitlendirme imkanlarıyla alıcıyla buluşturuyor.

Yılbaşının popüler ürünleri arasında ise yılbaşı sepetleri geliyor. Kentin popüler pastane, büyük marketleri ve otelleri, yılbaşı sepetlerini vitrinlerine çıkardı. Her keseye uygun hazırlanan yılbaşı sepetlerinin içinde her ayrıntı düşünülmüş. Çikolata, çerez, alkollü veya alkolsüz içeceklerin yanı sıra, yılbaşı süsleri, konfeti ve mumlara kadar konuluyor.

Fiyatları 50 ila 790 TL arası değişen yılbaşı sepetleri, özel süslemeleri ve paketlemesiyle dikkat çekiyor. Yılbaşı sepetleri kadar yılbaşı pastaları da bu yıl talep gören ürünler arasında. Pastaneler, oteller ve büyük alış veriş marketlerinin buluştuğu ortak nokta ise renkli ve iştah açıcı görünümlere sahip pasta ve yılbaşı sepetleri. Kentin popüler pastanelerinden Özlem Pastanesi, müşterilerine iki ayrı yılbaşı sepet mönüsü hazırladı.

Büyülü Noel ve Prestij Sepet adı verilen her iki sepetin içinde farklı alternatifler bulunuyor. Büyülü Noel sepeti 198 TL iken, Prestij Sepet'in fiyatı ise 148 TL olarak belirlendi. Talya Otel Divan Pastanesi yöneticisi Gülendam Ertan ise bu yıl yılbaşı sepetlerine ağırlık verildiğini belirtti. Divan Pastanesi ise 8 ayrı yılbaşı sepeti ve yılbaşı sepetlerinin küçüğü setler hazırladı.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yılbaşı sepetlerini tanıtan mankenlerin fotoları

===

Emekli albay, kız yurdu yapılması için villalarını bağışladı

ANTALYA'da oturan emekli albay Nihat Ömür ve eşi Gülgün Ömür, Lara- Kundu bölgesinde bulunan kendisine ait 5 villayı, Akdeniz Üniversitesi'ne kız öğrenci yurdu yapılması amacıyla bağışladı. Bağışlanan villaların satışından elde edilecek gelirle Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilere barınma imkanı sağlayacak 250 kişilik yurdun inşaatının yapımına başlanacak. Villaların giriş katı 100 bin, dubleks olan üst katları ise 130 bin dolardan satılacak. Villaları görmek ve satın almak isteyenlerin, Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçmesi gerekiyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Villaların fotosu

===

*Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eski belediye başkanları Selahattin Tonguç, Bekir Kumbul, Hasan Subaşı ile konuşmacı olarak katıldığı panelde Antalya'nın 2023 yılı vizyonunu açıkladı.

Başkanlar Antalya'nın

son 40 yılını konuştu

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi tarafından 'Belediye Başkanlarının Gözüyle Antalya'nın Son Kırk Yılı ve Geleceğe Bakış' adlı panel düzenlendi. Oturum başkanlığını İMO Başkanı Cem Oğuz'un yaptığı panele Antalya'da 1973-1980 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Selahattin Tonguç, 1989-1999 yılları arasında başkanlık yapan Hasan Subaşı, 1999-2004 yılları arasında başkanlık yapan Bekir Kumbul ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın katıldı.

2004-2009 yılları arasında başkanlığı üstlenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in TBMM'deki görevlerinden katılamadığı panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın içme suyu ile kanalizasyon sorunu çözülmesinden dolayı belediye başkanlığı görevine başladığında kendisini daha önceki başkanlardan daha şanslı hissettiğini dile getirdi. Antalya'nın belediye başkanı olduğu için gurur duyduğunu belirten Akaydın, "Antalya tanrının biz Antalyalılara en güzel hediyesidir" dedi.

ALDAŞ MOSKOVA'YA AÇILACAK

Mustafa Akaydın, ASAT ile ALDAŞ'ın Türkiye'nin en iyi kurumlarından biri olduğunu söyledi. ALDAŞ'ın dünya düzeyinde yatırım ve danışmanlık hizmeti yaparak Pakistan ile Kırgızistan'a yardımcı olduğunu aktaran Başkan Akaydın, "ALDAŞ, çok yakında Organize Sanayi'de bir fabrika kurarak kendi beton borularını üretecek. Moskova'da ofis açarak Rusya'nın bir çok belediyesine danışmanlık yapacak" diye konuştu.

580 MİLYON LİRA YATIRIM

Akaydın başkanlık görevine başladığından itibaren Antalya'da 580 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Yatırımların 135 milyon liralık bölümünün yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleştirildiğini, 287,5 milyon liralık yatırımın ASAT tarafından altyapıya 145 milyon liranın da Fen İşleri Dairesi tarafından yapıldığını anlatan Akaydın, Antalya'nın uzun yıllar kanalizasyon sorunu yaşamayacağını söyledi. Akaydın, içme suyu konusunda sorun yaşanmadığına ve sulardaki kireç oranın sağlığa zararı olmadığına değindi.

MECLİS ÜYELERİNE SİTEM

Vatandaşlardan en çok cadde düzenlemeleri ve kırmızı otobüs uygulaması konusunda övgü aldığını kaydeden Akaydın, kırmızı otobüs sayısının artıramadığı için Belediye Meclisi üyelerine sitem etti. Akaydın, "Belediye Meclisi üyeleri kırmızı otobüslerin sayısını artırmaya özel otobüs esnafının tepkisinden korktuğu için destek vermedi. Diğer sitemim de, imar yönetmeliğini yeniledik ama uygulamasını seçimden sonraya bıraktığımız için mecliste rafa kaldırıldı" diye konuştu.

AKAYDIN'IN 2023 VİZYONU

Akaydın, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Antalya'nın vizyonunu belirlemek amacıyla ATSO'da bir araya geldiklerine işaret ederek, 2023 yılı hedeflerini şöyle açıkladı: "Antalya'nın 20 milyon turisti ağırlaması ve 20 milyar dolar turizm geliri elde etmesi. En az dört üniversitede 80 bin öğrencinin barınması. Tarımsal ürün ihracatından 3 milyar dolar, diğer endüstri ürünlerinin ihracatından da 4 milyar dolar gelir elde etmesi. Antalya kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini güneş enerjisinden karşılamalı."

ULAŞIM MASTER PLANI TAMAMLANDI.

Antalya'nın ilk tam ulaşım master planının tamamlandığını aktaran Akaydın, ham raporun kesin rapor haline dönüştürülmesinin ardından Mart ayında meclis gündemine sunulmasının düşünüldüğünü söyledi. Bekir Kumbul'un merkezi hükümet politikacıları ile sıcak ilişkisinin kendisini kıskandırdığını anlatan Akaydın, Başbakan ve önemli bir bakandan hiç randevu alamadığını 7 bakanla da temasta bulunduğunu kaydetti. Akaydın, görüşmelerindeki taleplerinde sadece 2 kadın çalışanının memurluk kadrosunu yapabildiğini söyledi.

ESKİ BAŞKANLAR ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Panelde Selahattin Tonguç, Konyaaltı'ndan Lara'ya kadar yeşil bir Antalya hayal ettiğini ancak hayalini gerçekleştiremediğini ifade etti. Hasan Subaşı ise göreve başladığı tarihte Antalya'da çarpık kentleşme başladığını ve kentin hızla büyümeye başladığını anlattı. Çarpık kentleşmeyi engellemek istediklerini anlatan Subaşı, otogar, hal, mezarlık gibi belediye hizmet birimlerinin şehir merkezi dışına taşıdığını anımsattı. Antalya'nın en büyük sorunun içme suyu, drenaj, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları olduğunu vurgulayan Subaşı, bu sorunları sona erdirmek amacıyla önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı.

Bekir Kumbul da görevi süresince Belediye Meclisi'ndeki her siyasi partiden ve merkezi hükümetten destek aldığını belirterek, kendisini destekleyenle teşekkür etti. Kumbul, konuşmasında görevi boyunca Antalya'da yapılan yatırımları anlattı. Kumbul, görev yaptığı süreçte zor koşullarda yanında taşıdığı Mustafa Kemal'in yazdığı Nutuk'ta yazılanları okuyarak kendisini rahatlattığını sözlerine ekledi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Panelden

16 ARALIK PAZAR SABİTLERİ

=========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 09/16 (AZ BULUTLU)

BURDUR : -1/10 (SİSLİ)

ISPARTA : -3/10 (SİSLİ)

ALANYA : 09/19 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 08/15 (PARÇALI BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : -3/08 (SİSLİ)

MANAVGAT : 03/17 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 06/17 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : -3/12 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

EĞİRDİR : -3/09 (KARLA KARIŞIK YAĞMURLU)

SANDIKLI : -4/05 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 07/17 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.29 06.57 12.00 14.29 16.51 18.12

AFYONKARAHİSAR: 05.32 07.02 12.00 14.24 16.46 18.10

BURDUR : 05.32 07.01 12.02 14.28 16.50 18.12

ISPARTA : 05.31 07.00 12.00 14.27 16.49 18.11

ALANYA : 05.24 06.52 11.55 14.24 16.46 18.07

KEMER : 05.30 06.58 12.01 14.30 16.52 18.13

KUMLUCA : 05.31 06.59 12.02 14.31 16.53 18.14

FETHİYE : 05.36 07.04 12.06 14.34 16.56 18.18

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ARAPSUYU Arapsuyu Mah. 6. Cad. 229 15 20

BAHAR Güllük Cad. No: 129/2 346 45 71

BİLGE Çevreyolu No: 327 338 32 77

DİDEM MANAVGAT 100. Yıl Blv. 104/1 237 78 78

MÜJGAN Yenigün Mah. Yunus Emre Cad. 321 33 53

TOKUÇOĞLU Çaybaşı Mah. 1343 Sk. No: 7 322 35 35

TURKUAZ Çağlayan Mah. Barınaklar Blv. 15/2 324 58 39

TURUNÇ Meydan Kavağı Mah. 1610 Sk. Turuncu Sit. 321 20 13

UNCALI Uncalı Cad. Çevik Kuvvet karşısı 227 27 95

AFYONKARAHİSAR

--------------

ESER 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 217 40 46

MELİH AKÜ Tıp Fakültesi Hast. Mavi Hast. karş. 212 11 97

SELİN Göğüs Hastanesi karşısı 215 99 34

ISPARTA

-------

AZİM Yokuşbaşı Sk. No: 1 232 62 05

BAŞER Bağlar Mah. 2758 Sk. No: 11 223 65 38

ÇAĞRI Bahçelievler Mah. 3042 Sk. No: 1/1 218 49 93

BURDUR

------

HAYAT Şehit Teğmen Halil Demirörs Cad. No: 2/B 232 10 10

ALANYA

------

PALMİYE Özel Can Hastanesi yanı 512 27 14

SAĞLIK 2 Nolu Sağlık Ocağı karş. 513 66 67

KEMER

-----

KEMER Atatürk Cad. Gül Apt. 814 12 89

MANAVGAT

--------

ÇOLAK 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 742 88 02

HİSAR Eski Hisar Mah. Güllük Cad. No: 26/A 742 77 33

FETHİYE

-------

ADA Devlet Hast. arkası 613 21 25

MANOLYA Hastane Cad. 614 62 93 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Türkiye Yılbaşı Antalya Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

title