Haberler

Yaşamınızı güzelleştirin

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
20.04.2022 02:15

Baharın gelmesi ve yazın yaklaşması çoğu insanın motivasyonunu büyük ölçüde artırır. Hadi gelin bu artıştan yararlanarak kendimiz ve hayatımız için iyi olacağını bildiğimiz şeyler konusunda harekete geçelim.

Öncelikle çevremizde yardım alabileceğimiz, bize destek olabilecek ya da yol arkadaşlığı yapabilecek kişileri belirleyerek başlayabiliriz. Bu dönemin sloganı birlikte yap olsun. Bir şeyleri birlikte yapmak motivasyon anlamında bakıldığında tam da ihtiyaç duyduğumuz desteği sağlayabilir. Meşhur bir sözdür, "hızlı gitmek istiyorsan yalnız git ama uzağa gitmek istiyorsan birlikte git" şeklindeydi. Değişim yolculukları genellikle uzun sürer ve bu nedenle de birlikte yolculuk etmek daha keyiflidir.

Daha güzel bir yaşamı oluştururken yapmak istediğimiz pek çok farklı değişiklik olabilir. Bunları not aldıktan sonra bu değişiklikleri niye yapmak istediğinizi de düşünüp yazın lütfen. Nedenler en güçlü motivasyon kaynakları arasında yer alırlar. Yanınızda taşıyacağınız bir nedenler listesini günde en az bir defa okumak size iyi gelebilecektir.

Tutku duymak da önemlidir, en az bir tane çok ilgilendiğiniz, sevdiğiniz konu olsun hayatta ve her gün mümkünse en az yarım saat bu konu hakkında bir şeyler yapın, en azından bir araştırma yapabilirsiniz.

Yaşamı güzelleştirmenin yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz çevremizi güzel insanlarla donatmak ve onlarla daha fazla zaman geçirmektir. Uzun zamandır görüşmediğiniz ve sohbet etmenin size çok iyi geleceğini bildiğiniz kimler var, hemen telefona uzanıp arayın ve bir program yapmaya çalışın. Bu tip konularda beş saniye içinde harekete geçmezseniz yani o aramayı yapmazsanız erteleme tuzağına düşebilirsiniz.

Hayatımızı güzelleştirirken içinde yaşadığımız çevreye, topluma, doğaya katkı sunmak da harika bir yöntemdir. Bu anlamda neler yapabileceğiniz üzerinde düşünün lütfen.

Bakış açısı değişiklikleri yaşamı güzelleştirmek için çok yararlı olabilirler. Her şeyi yeni ve farklı bir gözle görmeyi denediniz mi, önyargılarımızdan sıyrılabilecek olsaydık çok daha farklı bir hayatı gözlemliyor olabilirdik gerçekten.

Düşünerek yazarak çalışmayı seviyorsanız yılın ilk dört ayı genel olarak nasıl geçti, kalan sekiz ayda neleri başarmak istiyorum şeklinde bir yazılı çalışma da yapabilirsiniz elbette.

Aslında önemli olan yöntemler değil, daha iyi bir hayata karşı hissedeceğiniz güçlü bir istek olacaktır, hadi gelin bu isteğinizi biraz canlandırmaya çalışın, bahar ve yaz size iyi gelsin.

title