Haberler

Küçük ve günlük seçimlerin önemi

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
26.01.2022 02:15

Çoğumuz büyük seçimlerin çok önemli, küçük ve günlük seçimlerin daha az önemli olduğunu öğrenerek büyüdük, bu bilgiyi çok fazla sorgulamadık. Bugün biraz zihnimizde bu sorgulamayı yapmak istiyorum açıkçası.

Büyük seçimler dediğimizde iş seçimi, eş seçimi, ev satın almak, şehir değiştirmek, çocuk yapmak gibi şeyler aklımıza geliyor. Bunların çok önemli olduğunu inkar etmiyorum, kesinlikle önemliler.

Diğer yandan her gün yaptığımız küçük seçimlerin de hayatımızda önemli bir rol oynadığına inanıyorum ve bu küçük seçimleri biraz daha dikkatli bir şekilde yaparsak hayatımızda kısa zamanda olumlu değişimler başlayacağını düşünüyorum.

Bazı örnekler vermek istiyorum; mesela kendi düşüncelerinize başkalarının fikrinden daha fazla önem verin, sonuçta bu sizin hayatınız.

Kendinize yatırım yapın biraz, bir yabancı dil öğrenin, bir müzik enstrümanı çalın veya bir spor dalını yapmayı öğrenin.

Dinlenmeye daha çok zaman ayırın, uykunuza özen gösterin, sabahları kalkamıyorum diyen insanların büyük çoğunluğu akşam çok geç yatıyorlar.

Küçük hedefler belirleyin, çok sayıda ve kendinizi bu konularda yavaşça geliştirin.

Daha iyimser yaklaşın hayata ve insanlara. Size iyi gelecek düşünme alışkanlıkları edinin, örneğin şanslı olduğunuzu hissedin ve öyle düşünmeye çalışın.

Bir hayalinizi gerçekleştirin bu yıl, bunun için ilham gelmesini beklemeyin, belki başlayınca ilham gelir, unutmayın yol bazen yola çıktıktan sonra aydınlanır.

Hatalarınızı başarısızlık olarak değil başarıya giden yolda değerli dersler olarak görün.

Sağlığınıza önem verin, her şeyiniz varsa ancak sağlığınız yoksa durum her zaman daha zor olacaktır.

Gerektiğinde hayır demeyi öğrenin, sınırlarınızı çizin, küçük bir konudan başlayın.

Düşündüğünüzü söyleyin, söylediğinizi yapın. Özellikle de kendinize verdiğiniz sözleri tutmaya çalışın.

Her gün, her ay ve her yıl çok sayıda küçük seçimler yaparız, bu seçimler toplanıp bir araya geldiklerinde bir yılı nasıl geçirdiğimizi ve hayatımızı etkileme anlamında önemli bir güce sahiptir.

Sevgi ile kalın.

title