Haberler

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüksek faizli sıcak para için "carry trade" programının uygulandığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Şimşek, "Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz." ifadelerini kullandı.

"Carry trade" iddialarına sert tepki gösteren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz." dedi.

"CARRY TRADE" İDDİALARINA SERT TEPKİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) İstanbul'da düzenlenen 23. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Bakan Şimşek, ekonomiye dair önemli mesajlar verdiği toplantısında, "carry trade" iddialarına da sert tepki gösterdi.

"BU ARALAR YENİ BİR HİKAYE ÜRETİYORLAR"

Bakan Şimşek, "Bu aralar yeni bir hikaye üretiyorlar, 'carry trade' diyorlar. Bizim programımız sırtını carry trade'e dayamaz. Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz." ifadelerini kullandı.

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"TÜRKİYE'YE ÇOK CİDDİ KAYNAK GİRİŞİ VAR"

Bakan Şimşek, "Gelişmekte olan ülkelerden para çıkarken Türkiye'ye çok ciddi bir şekilde kaynak girişi var. Uluslararası bankalardan edindiğimiz kaynaklar küresel piyasalara göre çok daha ucuz ve uzun vadeli." dedi.

CARRY TRADE NEDİR?

Carry Trade, herhangi bir düşük faize sahip para biriminde borçlanarak bu parayı, yüksek faiz getiren bir para birimine yatırarak anızla elde edilen kazançtır. Carry Trade yapmak için önce parayı dolara yatırıp daha sonra, istediğiniz ülke para birimine çevirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise değerlendirmek istediğiniz ülkenin yüksek faize sahip hazine kağıtlarına para yatırarak değerlendirilmesini bekliyorsunuz.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Finans

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Döviz Finans Ekonomi Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500

Yorumlar (26)

İlhan Fırat:

Neye güveneceksin başka ? Üretim mi var ? Devletin işlettiği herhangi bir fabrikasımı kaldı ? Sizin güveneceğiniz tek şey gariban halktan toplayacağınız vergiler. Başka gelir kaynağınız mı var.

234
69
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Yapmak istedikleri her şeye karşı çıkanların soracağı soru mu bu?

yanıt53
yanıt89
hayrettin ozkan:

Ülkemizin başına örülen çorapları düşün de öyle yorum yap

yanıt24
yanıt83
Babayaro:

Mevcut ekonomi sisteminde sıcak para gereksiz, zengin iş insanları sıcak para bulundurmaz, tüm sermayesi yatırımda dır. Üstelik zaten devlet fabrika işletmemeli, sadece fabrika kurulmasını teşvik etmeli. Elbette devletin ana geliri vergidir. Ekonomiden anlamayan yorum yapmasın lütfen.

yanıt42
yanıt38
Özcan Özcan:

AKP İÇİNDE GÜVENDİĞİM VE SEVDİĞİM ADAMLARDAN BİRİ .ÇARE ŞİMŞEK POLİTİKALARI.

67
158
yanıtYanıtla
Sedat Açıkgöz:

emekliyi yakan bakan

111
54
yanıtYanıtla
YalancıSavar:

Emekliyi CHP yaktı. EYT konusunda hükümeti zorladı ve çıkmasına sebep oldu

yanıt119
yanıt141
Özcan Özcan:

BU ADAMIN SUÇU YOK ,EMEKLİ ZORDA AMA KANSER-KEMOTERAPİ GİBİ SEBEP FAİZ DÜŞÜRÜMÜ SONUÇ BATIŞ VE DİĞER SONUÇ MAAŞLARA ZAM YAPAMAMA.

yanıt20
yanıt33
Mengele:

Yalanci savar sana katiliyorum eyt hazineyi batirdi 40 yasinda emekli olunurmu Almanya bir ara 63 yasinda 45 yil calisma hayati sart koydu bu günlerde 63 yasinda emekli olunamiyacak 67 yasina kadar 50 sene is hayatin yani 50 yil emekli kasasina ödeme yapmis olman sart emekli ayligi aldigin maas üzerinden hesaplanir ileri yillarda almanyada aldigin emekli maasi 500 euro ancak olur 1250 euro asgari ücret

yanıt31
yanıt34
Doğrucu:

Kapı kapı gezen kimdi :)

37
7
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title