Haberler

Fenerbahçe Fişi Çekti

Eren Karadaş

Eren Karadaş

08.03.2024 10:24

Konferans Liginde son 16 turu kuraları çekildiğinde Saint Gilloise çok iyi tanıdıklarını iddia eden ve Fenerbahçe'nin bu turda işinin bir hayli zor olacağını rakibin daha avantajlı olduğunu söyleyenler dünkü maçı izledikten sonra utanmışlardır herhâlde. Bu yorumları muhtemelen rakip güçlü kadrosundan, Eylül ayından bu yana 17 maçtır kendi sahasında maç kaybetmemesinden, bu sezon kendi sahalarında Liverpool'u yenmiş olmasından yaptıklarını düşünüyorum. Bu yorumları yapanlar Fenerbahçe kadrosundaki yıldız oyuncuların Avrupa tecrübelerini dikkate almamış olsa gerek.

İsmail Kartal'ın dün sahaya sürdüğü 11 cesaret işiydi. Takımın en golcü oyuncusu Dzeko ve En çalışkan isimlerin başında gelen Ferdi Kadıoğlu'nu kulübeye çekip, gol umudu olarak Batshuayi'yi ve sol bekte Oosterwolde'yi saha sürdü. Ofansif futbolu iyi oynadığı söylenen yere göğe koyulamayan ev sahibi ekip oyunun ilk bölümlerinde pekte iyi olduğu söylenemez. Kornerler dışında kalecimiz Livakoviç'i pekte rahatsız edemediler. Karşılaşma dengeli bir şekilde ilerlerken kazandığımız bir duran top sonrasında Belçikalı golcü Batshuayi sahneye çıktı ve kendi ülkesinde rakip fileleri havalandırdı. Dün attığı gol dışında bende buradayım mesajı verircesine istekli ve arzulu bir futbol ortaya koydu. Batshuayi'nin golü bizi morallendirirken rakibinden bütün dengesini bozdu. İlk yarının sonlarına doğru ilk golde asisti yapan Çağlar Söyüncü'nün sakatlanıp oyundan çıkması ve yedek stoper olmamasından dolayı İsmail hocayı zorunlu değişikliğe götürdü. Çağlar'ın yerine oyuna giren Ferdi Kadıoğlu sol beke Oosterwolde ise stopere geçti. Oyunun ilk yarısında iyi mücadele eden Sarı Lacivertli temsilcimizde Fred'e de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sahada oluşu bile takım arkadaşlarına güven veriyor. Maç boyunca sahada adım atmadık yer bırakmıyor, baskı yapıyor, top kazanıyor, ayağa toplarla takımını hızlı atağa çıkarıyor.

İkinci yarı Saint Gilloise daha etkili başladığı gözükse de Fenerbahçe kontra ataklarla rakip kalede daha etkili pozisyonlar üretmeye devam etti. İsmail hoca Fred, Cengiz, Batshuayi ve Szymanski'yi oyunda alıp Krunim, Mert Hakan, Kent ve Dzeko'yu oyuna aldı. Öncelik olarak skoru koruyup gol yemeden deplasmandan avantajlı bir skorla dönelim düşüncesi varken sahneye öyle bir isim çıktı ki. Osterwolde orta sahada Dzeko'dan aldığı pasta müthiş bir depar atarak ceza alanına girer girmez yaptığı harika vuruşla golü attı ve Fenerbahçe'yi rahatlattı. Oyunun son bölümlerinde penaltıdan attığımız gole deplasmanda tur kapısını ardına kadar açıp avantajlı bir şekilde döndük.

Konferans liginde final hedefiyle yola çıkan temsilcimi yoluna kayıpsız bir şekilde devam ediyor. Saint Gilloise, Kadıköy'de taraftar gücünü arkasına alan Fenerbahçe'ye direnebileceğini düşünmüyorum. Kadıköy'de de galibiyet alıp turu geçeceğimize inancım tam.

title