Haberler

Fenerbahçe bu hale nasıl geldi?

Eren Karadaş

Eren Karadaş

28.02.2024 12:05

Geçtiğimiz sezon Jorge Jesus için neler söylediysek bu sezonda İsmail Kartal için aynı şeyleri söyleyebiliriz. İki hocada Fenerbahçe'nin ilk yarılarını çöpe atarak ikinci yarı maç kazanmaya çalışıyorlar. İsmail hoca dün ilk 11'de rotasyon yaptı ama bu rotasyonu yaparken neyi amaçladı anlam veremedim. Son oynanan Kasımpaşa maçından sadece 3 isim sahadaydı dün (Cengiz Ünder, Kruniç, Tadiç) bu kadar rotasyona gerek var mıydı? Yoğun fikstürdesin oyuncuları dinlendirmek istersin olabilir ama kulübede Oosterwolde ve Ferdi gibi 2 sol bek varken sahada neden Osayi ve Mert 2 sağ bek vardı. Geri dörtlüyü tamamen değiştirip ilk defa bir arada oynayan oyunculardan kurmanın amacı neydi? Mert sağ bekte, Osayi sol bekte oyuna başlıyor skor 2-0 olunca iki oyuncunun yeri değişiyor. Orta sahanın ortasında oynayan Zajc ve Kruniç hiç bir varlık göstermeyince Cengiz sağda Tadiç solda yokları oynuyor. Yedek golcü Batshuayi ben tek başıma ileride ne yapayım dercesine sahada geziniyor.

İsmail Kartal'ın bu oyununa karşın maça iyi konsantre olan Ankara ekibinde Emre hoca Galatasaray maçında yedek olan oyuncuları Morutan ve Tolga Ciğerciye ilk 11'de görev verdi. Morutan hocasından aldığı görevi oynadığı oyun ve attığı şık golle taçlandırdı. Ev sahibi ilk yarı bir gol daha bularak soyunma odasına 2 farkla önde girdi.

İlk 11'de yaptığı hataları anlamış olacak ki İsmail hoca ikinci yarıya 3 değişiklik birden yaparak başladı. Kruniç, Zajc, Osayi kenarı alıp sahaya Serdar Dursun, İsmail Yüksek ve Ferdi'yi sahaya sürdü. Fenerbahçe dünkü oyunla maçı 2-0'dan çevirmeyi bırakın tarihi farktan kurtuldu. Rakip kalede aradığı golü bulamayınca oyuna son dakikalarda giren Garry Rodrigues'in attığı golle Ankaragücü karşılaşmayı 3-0'lık net bir skorla kazanarak ilk yarı finalist oldu. Sezon başından beri ilk defa bu kadar kötü oynayıp hiç bir oyun planları yoktu. Emre Belözoğlu ve oyuncuları yarı finali sonuna kadar hak etti. 3 kupa hedefiyle yol çıkan Fenerbahçe kupaya veda etti. Takımda çok fazla formsuz oyuncu var ama asıl forsum olan Teknik Direktör İsmail Kartal.

title