Haberler

Adı Aslan İşi Destan

Eren Karadaş

Eren Karadaş

16.02.2024 11:05

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen Galatasaray taraftarı takımlarını desteklemek için Rams Park'ı tıklım tıklım doldurmuştu. Tribünler tek yürek olmuş olağanüstü coşkulu bir şekil de takımlarını destekliyorlardı.

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle beraber rakip Sparta Prag, iki net pozisyona girdi. Kaan Ayhan ve Nelsson'un yaptıkları basit hatalar pahalıya mal olabilirdi. İlk şoku üstünden atlatan Aslan 15. dakikadan tribünlerin desteğiyle de oyunun üstünlüğünü ele aldı. Önce Barış Alper Yılmaz'la gol geliyorum dedi. Sonrasında maça iyi başlayan Kerem Demirbay, İcardi'den aldığı pasla sol kanattan ceza sahasına girip mermi gibi bir şut atarak topu adeta iğne deliğinden geçirip mükemmel bir gole imza attı.

Golden sonra rakip kalede etkisini arttıran Galatasaray İcardi'nin maestro görevi yaptığı bir ilk yarı oynadı. Mertens'e, Barış Alper Yılmaz'a, Kerem Aktürkoğlu'na harika servisler yaptı. Ancak ilk yarıda aradığımız ikinci golü bulamadık.

Kerem Demirbay'ın tek golüyle ilk yarıyı önde kapattık.

İlk yarıda karşı karşıya iki pozisyon çıkaran Muslera, Galatasaray için ne kadar büyük bir değer olduğunu bir kere daha ortaya koymuş oldu.

İkinci yarının başlarında bir duran top organizasyonun da maalesef topu ağlarımızda gördük. Duran top antrenörlüğünden Teknik Direktörlüğe geçen Brian Priske öğrencileri golü buldu ve skor 1-1'e geldi.

Golü şokunu kısa sürede üzerimizden atlattık ve rakip kalede etkili pozisyonlar üretmeye başladık. Bu pozisyonların birinde İcardi müsait pozisyonda topu direğe nişanladı ve çok net bir pozisyondan yararlanamadık. Oyunu iyice rakip kaleye yıkarak adeta tek kaleye çevirdik. Mertens harika bir şut ile takımızı tekrar öne geçirdi ama daha golün sevincini yaşayamadan Nelsson gole giden Birmancevic'i düşürünce doğrudan kırmızı kart görerek takımımızı eksik bıraktı.

Hemen ardından da kalemizde golü gördük.

Kırmızı kart ve ardından golü kalemizde görünce oyuncularımız ve taraftarlar tam anlamıyla şok yaşamıştı ki dakikalar 80'i gösterdiğinde Sparta Prag da 10 kişi kaldı. Skor 2-2 uzatmayla beraber nerden baksan 15 dakika daha vardı. Tribünler tekrar coştu. Takımımız rakip kalede galibiyet golünü ararken 90. dakikada Wiensner'in karşı karşıya kaldığı pozisyonda yüreklerimizi ağzımıza getirdi ancak yılların tecrübesi Muslera şahane çıkarak topu yüzüyle kurtardı.

"Futbol da atanında tutanında iyi olacak" sözünü kim söyledi bilmiyorum ama kim söylediyse gerçekten çok doğru söylemiş. Önce Muslera yüzde yüzlük golü çıkardı hemen sonrasında büyük usta İcardi sahaya çıktı. 90+1. dakika da ceza yayının üzerinden sert ve düzgün bir şut çıkararak topu ağlara gönderdi.

İcardi'nin attığı golle takımımız rövanş karşılaşması öncesi avantajı sağladı. Her ne kadar avantajlı bir skorla deplasmana gidiyor olsak bile takımızı rövanş mücadelesine daha iyi hazırlanarak tur getirecek skoru deplasmanda da almalı.

title