Haberler

Yaşlılarımız Bizim Bir Günümüze Değil Her Günümüze Işık Tutar" Temalı Ziyaret

Memur-Sen Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından, Kırklareli huzurevinde kalan yaşlılara “Yaşlılarımız bizim bir günümüze değil her günümüze ışık tutar” temalı ziyarette bulundu.

Memur-Sen Şubesi Kadınlar Komisyonu tarafından, Kırklareli huzurevinde kalan yaşlılara "Yaşlılarımız bizim bir günümüze değil her günümüze ışık tutar" temalı ziyarette bulundu.

Huzurevi sakinlerinin memnuniyetlerini dile getirdikleri ziyarette konuşan Memur-Sen Kırklareli Kadınlar Komisyonu Başkanı Birgül Kılıç, "Bugün burada yaşlılar bizim bir günümüze değil her günümüze ışık tutar temasıyla ziyarette bulunuyoruz. Burada bulunan yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz, büyüklerimiz, bir zamanlar bizler gibi bu toplumun aktif bireyleri anneleri babaları idi. Ancak yaşlılarımızın bize verdiği emekleri düşününce ve onların hayat tecrübelerinin bize katacaklarını düşününce onların bizlere yük değil hoşluk ve mutluluk vermesi gerekmektedir. Unutmamalıyız ki, bizler de her gün genç bir birey olmayacak ve bir gün yaşlanacağız" dedi.

"Dinimiz de yaşlılara hürmet ve saygıyı emretmiştir" diyen Kılıç, "Örneğin Bir gün, Eshab-ı Kiram, Peygamberimizin çevresinde oturmuş, onu dinliyorlardı. Bu sırada efendimizi görmeye ve onunla konuşmaya gelen bir ihtiyar topluluğa yaklaştı. Sahabeler ihtiyara yer verirken biraz ağır davrandılar. Müslümanların bu hareketi Peygamberimizin gözünden kaçmadı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) de şöyle buyurdu "Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir." Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bizim için yaşlılarımız bir gün değerli olmamalı, her gün değerli olmalı ve bunu onlara hissettirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kırklareli Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu'nun ziyaretinden dolayı teşekkür etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title