Haberler

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: "Şüphesiz Barış ve Güvenlik Olmadan Sürdürülebilir Bir Kalkınmanın da...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: "Şüphesiz barış ve güvenlik olmadan sürdürülebilir bir kalkınmanın da olamayacağını belirtmeliyiz"İSTANBUL - MIKTA Parlamento Başkanları 3. Toplantısı "Sürdürülebilir kalkınma için 2030 gündemi ve ulusal parlamentoların rolü" konusu ile başladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman : "Şüphesiz barış ve güvenlik olmadan sürdürülebilir bir kalkınmanın da olamayacağını belirtmeliyiz"

İSTANBUL - MIKTA Parlamento Başkanları 3. Toplantısı "Sürdürülebilir kalkınma için 2030 gündemi ve ulusal parlamentoların rolü" konusu ile başladı. Toplantıda konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, "Şüphesiz barış ve güvenlik olmadan sürdürülebilir bir kalkınmanın da olamayacağını belirtmeliyiz"dedi.

MIKTA Parlamento Başkanları 3. Toplantısı "Sürdürülebilir kalkınma için 2030 gündemi ve ulusal parlamentoların rolü" İstanbul'da bir otelde başladı. 5 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen oturumlar. İki gün sürecek. Oturumlarda sürdürülebilir kalkınma için fikir alışverişinde bulunulacak.

Toplantıda yaptığı konuşmada kalkınma için güvenliğin önemine dikkat çeken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, "Günümüzde yer alan ve tüm dünyayı yakından ilgilendiren konu barış, güvenlik ve terörizmle mücadeledir. Şüphesiz barış ve güvenlik olmadan sürdürülebilir bir kalkınmanın da olamayacağını belirtmeliyiz. 2030 gündemi de bunu çok net bir şekilde gösteriyor. Diğer taraftan sürdürülebilir kalkınma olmaksızın barış ve güvenliğin korunamayacağına inanıyoruz. Bu bakımdan krizleri meydana getiren ve devam ettiren köklü nedenleri ele almadan kalkınmamızı sürdürülebilir kılamayız. Artan eşitsizlikler birçok sosyal ve ekonomik ve siyasi sorunu kökeninde yatmaktadır. Çatışmaları önlemek için kapsayıcı bir ekonomik büyüme modeline ihtiyacımız var. Barış konusunda MIKTA olarak küresel anlamda sorumluluk üstlenmemiz gerekiyor" dedi.

"Kimse kendini vurmayan teröriste duyarsız kalma lüksüne sahip değildir"

Türkiye'nin birçok terör örgütü ile mücadele ettiğini söyleyen Kahraman, "Artık hiç kimse kendini vurmayan teröriste duyarsız kalma lüksüne sahip değildir. Bu gün beni ısırmayan yılanın yarın ısırmayacağının bir garantisi yoktur. Bunun için uluslar arası işbirliğine atılmak zorundayız. Türkiye olarak bir çok terör örgütünün hedefi durumundayız. Başta FETÖ, PKK, PYD, DHKPC olmak üzere Türkiye'nin sınırları içinde ve dışında terör örgütlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yenilenebilir enerji için yerli üretime destek verdiklerini belirten Kahraman, "Sağlık, eğitim, sanayileşme gibi daha birçok alanda olan ilkim değişikliğindeki mücadele ve yoksulluğun ortadan kaldırılması gibi temel kalkınma sorunlarının ele alınmasındaki konu nedeniyle enerji sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur. Yenilenebilir enerji bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye enerji boyutları çerçevesinde hidrolik, rüzgar, güneş ve jeotermal kaynakların geliştirilmesine büyük önem verilmekte ve bu kapsamda son yıllarda bir çok proje hayata geçirilmektedir. Ayrıca yenilenebilir enerjide yerli üretim, arge, yerli mühendislerin önünü açacak çalışmalar yapıyoruz. Bugün son olarak inovasyon ve kapsayıcı büyüme konusunda istişarede bulunacağız. Politika belirleyicileri bir taraftan ekonomik büyümeyi arttıracak tedbirler için çalışırken diğer taraftan bu tedbirlerin toplumsal açıdan kapsayıcı olmasını da dikkat etmek durumundayız. Ümit ediyorum bugün burada bu konuyla ilgili ufuk açıcı bir fikir alışverişini gerçekleştireceğiz. MIKTA Platformuna dahil bu 5 ülkenin tümü G20 ülkesi olum demokratik ve çoğulcu sistemine sahip açık ekonomiklerdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İsmail Kahraman İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title