Haberler

Vakıf Katılım Açıldı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıf Katılım'ın yüzde 100 vakıf malı olduğunu belirterek, "Burada amaç para kazanmak için parayı kullanmak değil hayır kazanmak için parayı kullanmaktır.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıf Katılım'ın yüzde 100 vakıf malı olduğunu belirterek, "Burada amaç para kazanmak için parayı kullanmak değil hayır kazanmak için parayı kullanmaktır. Vakıf kültürü ile katılım finans sistemini bir araya getiren Vakıf Katılım ülkemiz ve milletimiz için son derece faydalı hizmetlere vesile olacak" dedi.Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Vakıf Katılım Bankası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, Haliç Kongre Merkezi'nde hizmete açıldı.Akdoğan, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Vakıf Katılım'ın reklam filminin gösterildiği törende yaptığı konuşmada Vakıf Katılım'ın alternatif finans alanında yeni bir ses ve yeni bir nefes olacağını belirterek, bankanın hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.Vakıfların öneminden bahseden Akdoğan, vakıf gelirlerinin kuruluş amacına uygun bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Akdoğan, "adaleti ve sosyal dayanışmayı tesis için" kurulan vakıfların mallarına ve amaçlarına sahip çıkmanın ibadet mertebesinde olduğunu kaydederek, bu görevin insana büyük vebal yüklediğini aktardı.

Vakıf geleneğini Hazreti Peygamber'in meyve bahçesini bağışlayarak başlattığını anımsatan Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Selçuklu ve Osmanlı'dan bugüne uzanan ve önemli bir değer olan vakıfların emanetçisi ve koruyucusu olduğunu, yaklaşık 52 bin mazbut vakıfı yönettiğini anlattı.

Akdoğan, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerindeki vakıf eserlerinin restorasyonlarından bahsetti.

"Vakıf Katılım, yüzde 100 vakıf malıdır"

Vakıflar Bankası'nın kuruluş tarihine ve amacına değinen Akdoğan, vakıf mallarından elde edilen malların bankacılıkta değerlendirilmesi konusunda hep birtakım tartışmaların süregeldiğini söyledi.

Akdoğan, şöyle devam etti:

"İşte bugün açılışını yaptığımız Vakıf Katılım ile bu alanda bir rahatlama sağlamış oluyoruz. Vakıf Katılım'ın sermayesinin tamamı 4 önemli vakfımızın ve mazbut vakıflar adına Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün katılımıyla temin edilmiştir. Yani bu kurum yüzde 100 vakıf malıdır. Burada amaç para kazanmak için parayı kullanmak değil hayır kazanmak için parayı kullanmaktır. Vakıf kültürü ile katılım finans sistemini bir araya getiren Vakıf Katılım'ın ülkemiz ve milletimiz için son derece faydalı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum."

Akdoğan, Vakıf Katılım'ın ömrünün uzun ve hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Elitaş: "Faiz hassasiyeti olanların mevduatlarının ekonomiye kazandırılması açısından önemli"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş,Türklerde ve Anadolu'da tarih boyu süregelen vakıf geleneğinin önemini anlatarak Avrupa karanlık çağı yaşarken Anadolu'da yoksullara et dağıtmak, kuşlara su vermek, akıl hastalarını müzikle iyileştirmek için vakıflar kurulduğunu söyledi.Faizsiz bankacılığın sadece İslam ülkelerinde değil tüm dünyada hızla yayıldığını dile getiren Elitaş, katılım bankalarının geleneksel bankaların yaptıkları işlemleri faiz alıp vermeden yerine getirdiğini ifade etti.Elitaş, "Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ve hinterlandında da birçok İslam ülkesi yer alan Türkiye için çok önemli bir konu. Özellikle faiz hassasiyetine sahip kesimin mevduatlarının ekonomiye kazandırılması ve bu kaynakların reel sektöre yönlendirilmesi ülkelerin büyüme potansiyellerinin artmasında son derece önemli bir rol oynamaktadır" diye konuştu.

"Vakıf Katılım Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunacak"

Bakan Elitaş, "Yeni katılım bankaları Türkiye'nin kalkınmasında, fonların verimli şekilde kullanılmasında ve bankacılık sisteminin gerçek işlevini üstlenmesinde en önemli kuruluşlardan. İşte bizim ihtiyacımız olan da budur. İnşallah Türkiye'nin büyüme gücüne güç katacak bir katılım bankası kuruluyor bugün" ifadelerini kullandı.Katılım bankalarının sayısının artmasının 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşma konusuna katkıda bulunacağını dile getiren Elitaş, bu çerçevede şu anda bir katılım bankasının sektöre kazandırılmasından mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yalçın Akdoğan Mustafa Elitaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Konya'da parkta başıboş köpek göremeyen şahıs cinnet geçirdi

Konya'da parkta başıboş köpek göremeyen şahıs cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title