Haberler

Türkmenistan Tarafsızlığını Kutluyor

Türkmenistan'ın tarafsızlığının 17.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa katılmak üzere Aşkabat'ta bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile bir araya geldi.

Türkmenistan'ın tarafsızlığının 17. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konferansa katılmak üzere Aşkabat'ta bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ile bir araya geldi.

Türkmen Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmede, iki ülke ilişkileri değerlendirildi. Türkmenistan'ı ilk defa ziyaret ettiğini ifade eden Koru, iki ülke ilişkilerinin hem siyasi hem de ekonomik açıdan çok iyi olduğunu söyledi. Koru, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkmen meslektaşı Raşit Meredov'u Türkiye'ye davet ettiğini de kaydetti.

Temaslarını Aşkabat'taki Türk basınına değerlendiren Naci Koru, Türkmenistan'da Türkiye'nin güçlü bir şekilde temsil edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Koru, Türk işadamlarının bu ülkede yaptıklarını gururla izlediklerini belirtti. Türk işadamlarının burada başarılı projelere imza attığını ifade eden Koru, iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin iyi bir tempoda devam ettiğini, gelecek dönemde Türkmenistan'dan üst düzey yöneticileri ağırlayacaklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Koru, Aşkabat temasları kapsamında Maslahat Köşkü'nde düzenlenen konser programına da katıldı, akşam da Türk işadamlarıyla resepsiyonda bir araya geldi.

Öte yandan, Tarafsızlık Bayramı dolaysıyla Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da af ilan etti.

Muhabir: Aşkabat

Yayıncı: Tarkan Demir - AŞKABAT

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Türkmenistan Naci Koru Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title