Haberler

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Macaristan'da Konser Verdi

Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın konserine, Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın konserine, Macarlar büyük ilgi gösterdi.

Sabancı Vakfının kuruluşunun gerçekleşmesini sağladığı ve 7 yıldır ana destekçisi olduğu Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Macaristan'ın en prestijli sanat merkezlerinden Budapeşte Vigado Sanat Merkezi'nde konser verdi. Konser, Macar sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu yıl teması "bayram ve panayır" olan orkestranın repertuvarında, Mussorgski'nin "Soroçinski Panayırı" prelüdü, Debussy'nin "İberia", Stravinski'nin "Petruşka", Bartok'un "Transilvanya Dansları" ve Dvorak'ın "Slav Dansları op. 46"dan seçmeleri yer alıyor.

Orkestra, Berlin Young Euro Classic Festivali'nde, Berlin Senatosunun TUGFO için besteci ve piyanist Sinem Altan'dan sipariş ettiği "Hafriyat" adlı eseri çalacak.

Konsere, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Budapeşte Temsilcisi Büyükelçi Arif Altay ve Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül de katıldı.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren orkestra, yarın Eger'de, "Osmanlı'nın İzi" temalı konser verecek. Orkestra, 10 Ağustos'ta da Pecs'te müzikseverle buluşacak.

TUGFO, Avrupa turnesine Macaristan'dan sonra Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da devam edecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Macaristan Türkiye Berlin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title