Haberler

Sü'de "1. Uluslararası Türkiye-pakistan Kimya Günleri" Başladı...

Selçuk Üniversitesi (Sü) Tarafından Düzenlenen "1. Uluslararası Türkiye-pakistan Kimya Günleri" Başladı. 28 Nisan'a Kadar Sürecek Olan Programa Türkiye ve Pakistan'dan Yaklaşık 100 Bilim Adamı Katılıyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Türkiye-Pakistan Kimya Günleri" başladı. 28 Nisan'a kadar sürecek olan programa Türkiye ve Pakistan'dan yaklaşık 100 bilim adamı katılıyor.

SÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü tarafından düzenlenen programın açılışı SÜ Halil Cin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyla başladı. Toplantıda konuşan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, SÜ'nün giderek artan bir ivme ile geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek, "Üniversite bünyesinde 16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar ve 25 meslek yüksekokulumuzla eğitimimizi sürdürüyoruz. Üniversitemizde 85 bin öğrencimiz var. Bu sayı ile Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyoruz. Böyle bir üniversitede Pakistan gibi dost ve kardeş bir ülkenin akademisyenlerini ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi.

Programın Organize Komite Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz ise, 3 ay önce bir Pakistanlı akademisyenin "Kimya Günleri" düzenlemek için teklif getirdiğini dile getirerek, büyük emekler harcanarak yapılan bu etkinliğin Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğu artıracağını ve yeni diyaloglara imkan sağlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından Konya, Mevlana ve SÜ'yü tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. 28 Nisan'a kadar sürecek ve Türkiye ve Pakistan'dan yaklaşık 100 bilim adamının katılacağı programda 18 bildiri ve 60 poster sunumu yapılacağı bildirildi.

(MÇ-FM)

26.04.2007 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title