Haberler

Sporda Bütün Engelleri Kaldırdılar

Güncelleme:

Otistik Çocuklar Spor Kulübü, 12 dalda katılacağı müsabakalar için çalışmalarına başladı.

Malatya'da eğitim veren Özel Eğitim Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Otistik Çocuklar Spor Kulübü, 12 dalda katılacağı müsabakalar için çalışmalarına başladı.

Malatya'daki engelli çocuklara sporsal anlamda farklı bir algı kazandırmak amacıyla kurulan kulüp bünyesinde çalışmalarını sürdüren özel sporcular, Özel Olimpiyatlar Federasyonu'nun organizasyonlarına katılmanın gururunu da yaşayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve Otistik Çocuklar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Karaca, "Kulübümüz 2011 yılında kurulmuş; eski adıyla Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yeni adıyla Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi okuluna bağlı bir kulüptür. Kulübümüzün amacı Malatya'da engelli çocuklarımız için sporsal anlamda farklı bir algı ve ivme kazandırmaktır. Kulübümüz, çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda başarıya taşımayı ne kadar önemsiyorsa, rehabilite olmaları ve her türlü sosyal etkinlik içerisinde olmalarını da amaç edinmiştir" dedi.

Karaca, 2012 yılında atletizm, bisiklet, masa tenisi ve yüzme branşlarında müsabakalara katıldıklarını anımsatarak, "Kulübümüz adına 2012 yılında 4 spor dalında 12 çocuğumuz Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun organize ettiği Türkiye Şampiyonalarına katılarak çeşitli dereceler elde etmiştir.2013 yılında ise kulübümüz Özel Sporcular branşında 12 ayrı spor dalında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun organize edeceği bölge şampiyonalarına ve Türkiye Şampiyonalarına toplamda 53 çocuğumuz ile beraber katılmayı hedeflemektedir. Ayrıca Federasyonumuzun onaylaması halinde il temsilciliğimizin planlamaları ile ulusal yarışmalara katılamayacak çocuklarımıza il bazında etkinlikler düzenleyerek bu tarz etkinliklere katılacak çocuklarımızın sayısını arttırmak ve onlarında etkinliklerden faydalanmaları konusunda teklifler yapmayı planlamaktadır. Kulübümüz 2013 yılında Özel Olimpiyatlar Federasyonu organizasyonlarına da katılacaktır" diye konuştu.

Kulübün isminin "Sessiz Adımlar Spor Kulübü" olarak değiştirileceğini de kaydeden Karaca, "Kulübümüz iki ay içerisinde olağanüstü genel kurul yaparak kulübümüz ismini, genel kurulumuz onay verdiği taktirde "Sessiz Adımlar Spor Kulübü" olarak değiştirmeyi düşünmektedir" ifadesini kullandı.

Karaca, 19-21 Nisan tarihleri arasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Isparta'da organize edilen bölge şampiyonasına katılacaklarını da ifade ederek, "Kulübümüz ilk etapta il içerisinde yüzme, masa tenisi ve atletizm dallarında çalışmalar ve etkinlikler yapacaktır. Ayrıca kulübümüz ilk olarak 19-21 Nisan tarihlerinde Isparta ilinde Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun organize edeceği bölge şampiyonasına katılacaktır. Kulübümüzün kapıları ilimizdeki kaynaştırma eğitimi alan, özel alt sınıflarına ve özel rehabilitasyon merkezlerine devam eden engelli çocuklarımıza açıktır. Gelin hep beraber algıyı ve ivmeyi değiştirelim. Artık bunun zamanı geldi" dedi.

(FD)

27.02.2013 10: 47: 30

TSI

NNNN - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Isparta Malatya Türkiye Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title