Haberler

Vanlı Dağcılar 11 Günde 3 Şehirde 3 Zirve Yaptı

Güncelleme:

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvenin mutluluğu yaşayan dağcılar, tırmanışlarını piknik yaparak tamamladılar.

Vanlı dağcılar 11 günde 3 şehirde 3 zirve yaptı

Dağcılar Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmandı

Zirvenin mutluluğu yaşayan dağcılar, tırmanışlarını piknik yaparak tamamladılar.

VAN - Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvenin mutluluğu yaşayan dağcılar, tırmanışlarını piknik yaparak tamamladılar.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üye 10 kişilik dağcı, 11 günde 3 şehirde 3 zirve yaptı. Dağcılar, 17-18 Ağustos'ta Van'ın Gevaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na, 21-22 Ağustos'ta 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı ve 25-27 Ağustos tarihinde Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı'na tırmandı.

Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, "Ağrı Dağı'na 25-27 Ağustos 2023 tarihleri arasında bir zirve tırmanışı gerçekleştirdik. 25 Ağustos Cuma günü Van'dan hareket ederek Doğubayazıt ilçesine geldik. Buradan transfer araçla 2 bin 200 rakımlı Çevirme köyüne vardık. Buradan yüklerimizi atlarla 3 bin 200 rakımlı kampına taşımaları için teslim ettik. Ortalama 5 saatlik yürüyüş sonrası 3 bin 200 rakımlı kamp alanına vardık ve geceyi burada geçirdik. 26 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00'da 4 bin 200 rakımlı kampına hareket ettik. Burada kampımızı kurduk ve dinlenmeye geçtik. 27 Ağustos gece 02.00'de zirve için hareket ettik. 5,5 saat yürüyüşle Türkiye'nin çatısı olan 5 bin 137 rakıma sahip Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaştık. Havanın sıcak olması nedeniyle zirvede çay kaynatıp kahvaltımızı yaptık. Zirve mutluluğunu yaşayan ekibimiz burada hatıra fotoğrafı çekti. Zirvede kısa süre kaldıktan sonra 4 bin 200 kampına döndük. Burada öğlen yemeğin ardından son durak olan 2 bin 200 rakımlı Çevirme köyüne indik. Burada kısa bir dinlenmenin ardında araçla ilk önce Doğubayazıt'a, ardından Van'a döndük" dedi.

"Ağrı Dağı'nin güneyindeki buzullar hızla eriyor"

Ağrı Dağı'ndaki buzul bölgesinin hızı eridiğini ifade eden Demez, "Buzulların büyük bir kısmının eridiğini gördük. Özellikle Güney yamaçlar tamamıyla buzullardan arınmış durumda. Küresel ısınma ile beraber hızlı bir erime söz konusu. Sabah saat 08.00 olmasına rağmen ana zirve ile Doğu zirve arasındaki geçidin eridiğini, suyun buzul üzerinde bir su yolu açarak aktığını gördük. Yine 4 bin 200 rakımlı kam ve buzullar arasında çöpler yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Lütfen doğayı kirletmeyin. Hepimizin doğaya ihtiyacı var. Eğer doğanın korunmasını bilmiyorsanız o zaman gitmeyin. Bırakın doğa temiz kalsın. Doğanın bize, size yani insanlara ihtiyacı yoktur ama bizim yani insanların doğaya ihtiyaçları vardır. Doğaya sahip çık geleceğini koru.Etkinliğe katılan 10 kişilik ekibi canı gönülden kutluyorum. Hep birlikte çok başarılı bir tırmanış gerçekleştirdik. Zire tırmanışımızda 2 yabancı uyruklu dağcı bisikletleriyle 4 bin 200 kampına kadar geldiler. İnsanların zor zor yürüdüğü patikaya yolda bisikletleriyle Doğubayazıt'a doğru yol aldılar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ağrı Dağı Türkiye Ağrı Spor Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'a kim veda etti? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title