Haberler

Tekerlekli Sandalye Basketbol

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonası, Samsun'da başladı.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonası, Samsun'da başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Canik Hasan Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada sporcular puanlarına göre kırmızı, beyaz, mavi ve siyah olmak üzere 4 takım halinde mücadele ediyor.

Organizasyonun ilk maçında Gelincikler takımı, Nilüferler takımını 49-33 mağlup etti. Günün ikinci maçında ise Papatyalar takımı, Menekşeler takımını 45-38 yendi.

Şampiyonaya yarın yapılacak müsabakalarla devam edilecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımlar sponsoru Garanti Bankası'na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyede kadın ligi olmadığını belirten Uztürk, "Kadın sporcu sayımız yeterli düzeyde değil onun için ülkemizde kadınların ayrı bir ligi yok. Ancak birçok Avrupa liginde olduğu gibi Türkiye'de de kadınlar, erkek liginde oynuyor. Tekerlekli sandalye basketbolda kadınlarda bu yıl Avrupa Şampiyonası var. 25 yaş altı dünya şampiyonası var. Çok dolu ve hareketli bir sezon." diye konuştu.

Şampiyonanın hazırlık kampı gibi olduğunu dile getiren Uztürk, şunları kaydetti:

"Şampiyonada 4 takım var. Bu takım olgusunu biz yapıyoruz. Değişik takımlarda oynayan kızlarımızı ekiplere böldük. Maç yapma alışkanlarını kazandırmak istiyoruz. En büyük eksikliğimiz bu. Avrupa'da çok güçlü ülkeler var. Onun için aradaki farkı kapatmak için biraz zaman lazım. Erkeklerde Avrupa'nın zirvesine çıkabiliyoruz ama kadınlarda o başarıyı yakalayamadık."

Kaynak: AA / Spor

basketbol Türkiye Samsun Spor Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Boğa Yeniayının Burçlara Etkisi: Yeni Başlangıçlar, Fırsatlar ve Yenilenme Zamanı FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2024? FED faiz kararı ne olur? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? 18 Mayıs tatil mi? 18 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? 18 Mayıs hangi güne denk geliyor? GALATASARAY, ZAHA'YI GÖNDERİYOR MU? Okan Buruk kararını verdi: ZAHA TRANSFER Mİ OLUYOR? #9917 Amasya Belediyesi hangi parti? Amasya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bekçilik alımı ne zaman 2024? 1. Dönem bekçilik alım başvuru şartları nedir, başvuru tarihi belli oldu mu? TRABZONSPOR İLK 11'LERDE KİM VAR? Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçında ilk 11'ler kim? #9917 TRABZONSPOR - FATİH KARAGÜMRÜK MAÇI SAAT KAÇTA? #9917 Trabzonspor Fatih Karagümrük maçı HANGİ KANALDA? CANLI İZLE! AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ açıklandı mı? #128204 AÖF final sınavları ne zaman? Talasemi nedir? Talasemi hastalığı tedavisi nedir? Antalyaspor'un yeni teknik direktörü kim oldu? Alex de Souza ile anlaştılar mı? İnci Taneleri hangi gün? İnci Taneleri dizisi ne zaman, hangi kanalda yayınlanıyor? İnci Taneleri yayın bilgileri! Buse Varol kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buse Varol kaç yaşında, nereli? Buse Varol biyografisi! Fenerbahçe en son ne zaman şampiyon oldu? Fenerbahçe en son şampiyon olduğunda altın ne kadardı? Dolar ve euro kaç TL'ydi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title