Haberler

Roadshow Voleybol Turnesi

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Athanasios Papageorgiou, Türk voleybolunun geldiği noktanın kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Athanasios Papageorgiou, Türk voleybolunun geldiği noktanın kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) çocukları voleybolla tanıştırmak ve çocukların voleybola başlangıç eğitimini en doğru şekilde alabilmesi için Malatya'da, voleybol antrenörlerine eğitim verildi.

Malatya'da Atatürk Spor Salonu'nda yapılan, 75 voleybol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeninin katıldığı eğitimle ilgili bilgiler veren Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Antrenör Eğitmeni Athanasios Papageorgiou, "Seminerin temel amacı beden eğitimi öğretmenleri ve voleybol öğretmenlerine mini ve midi voleybolu öğretmek. Bu eğitim semineri, dünya üzerinde yapılmış en geniş organizasyon" dedi.

Papageorgiou, seminerin bir kısmının beden eğitimi öğretmenlerini kapsadığını ifade ederek, "Antrenörlere gelmeden beden eğitimi öğretmenlerinden geçen çocuklarımız oluyor. Özellikle bunlar için genel ve özel hazırlık oyunlarında voleybol sporuyla ilgili neler yapabilirler diye çalışmalar yapıyoruz. Ondan sonra mini ve midi voleybol ile ilgili temel teknik bilgiler veriyoruz. Voleybol temel tekniklerini, nasıl motivasyonları yüksek bir şekilde çocuklara öğreterek, oyunda tutabileceklerini gösteriyoruz. Daha sonrasında da bunların geçişini sağlayarak, midi, mini voleybol ve 6'ya 6 normal voleybol oyununa geçiş ile ilgili bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI İYİ OYUNCULARA SAHİP"

Türk Bayan Voleybol Milli Takımı'nın 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi'nde şampiyon olmasını da değerlendiren Papageorgiou, "Türk takımının şampiyon olması beni şaşırtmadı. sadece bayan voleybolunda değil, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) birçok alanda kapsamlı çalışmalar yapıyor. Bunun içerisinde erkeklerle ilgili, plaj voleybolu ile ilgili projeler var. Şuanda bizim burada yaptığımız seminerde bunun bir ayağı. Federasyonun il temsilcileri ile uyumlu olarak yaptığı bu çalışma şampiyonluğu açıklıyor. Ama artık Türk voleybolunun geldiği yer bizi şaşırtmıyor. Çok güçlü bir bayan voleybol takımının olduğunun farkındayız. Almanya'dan daha iyi oyunculara sahip olduğunu da biliyoruz. Her bölgede ve şehirde organize olan ve detaylı çalışan elemanlar var. Bu nedenle elde edilen şampiyonluk çok sürpriz olmaz" şeklinde konuştu.

Papageorgiou, bayanların voleybol sporuna büyük ilgi duyduklarını ifade ederek, "Bu oyunun yapısı ve toplumsal özelliklerle de açıklanabilir. Erkekler genelde futbolu tercih ediyor. Futbol onlar için çok cazip. Daha sonra basketbolu tercih ediyor. Bayanların voleybol sporunu tercih etmelerinin en büyük sebebi temas olmaması. Bu yüzden çok fazla ilgi duyuyorlar. Çünkü arada şiddet yok. Ama bu sadece Türkiye'de böyle değil, bütün dünyada bayanların voleybola olan ilgisi erkeklerden çok daha fazla" dedi.

Voleybol Malatya İl Temsilcisi Mehmet Aslan ise, TVF tarafından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile ortaklaşa hayata geçirilen voleybol gelişim seminerinin bir ayağının Malatya'da yapıldığını belirtti.

Eğitim seminerinin 2 gün sürdüğünü kaydeden Aslan, seminere Malatya, Bitlis, Kahramanmaraş ve Mardin'den 75 voleybol antrenörü ve beden eğitimi öğretmeninin katıldığını ifade etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu Mustafa Kemal Atatürk Malatya Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title