Haberler

Sözde Kürdistan Bayrakları ile Çocuk Ölümlerini Protesto Ettiler

Diyarbakır’da Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi bir grup genç, sözde Kürdistan bayrakları ile yürüyerek, çocuk ölümlerini protesto etti.

Diyarbakır'da Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi bir grup genç, sözde Kürdistan bayrakları ile yürüyerek, çocuk ölümlerini protesto etti.

Kürdistan Gençlik Hareketi tarafından, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı'nın sonunda bir araya gelen bir grup genç, ellerinde sözde Kürdistan bayrakları ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren çocukların fotoğrafları ile Ofis AZC Plaza önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklamayı okuyan Özgür Yaşa, öldürülen Kürt çocuklarının birer birer isimleri saymaya kitapların yetmeyeceğini belirterek, "Halepçe ve Enfal çocuklarından mı, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Medeni Yıldırım ya da son olarak Cizre'de öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'dan mı söz edelim? Şimdiye kadar çocuklarımız sürekli öldürüldüler ve bundan sonra sonlarının ne olacağı bize bağlı. Onların isimlerini duymak, üzerimizde nasıl bir etki oluşturuyor? Çocuklarımızın geleceği bu etkiye bağlıdır" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ozgurMobil-ANDROID:

sözde mi ahaha güldürmeyin sözde beyinliler :-)

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title