Haberler

Sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısının ABD'de Kabul Edilmesi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarını İçeren Tasarının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Kabul Edilmesinden Derin Üzüntü Duyduğunu Belirterek, Tasarının Genel Kurul'dan Geçmemesi İçin Kongre Üyelerini İkna Yönündeki Çabalarını Sürdüreceğini Söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, tasarının Genel Kurul'dan geçmemesi için kongre üyelerini ikna yönündeki çabalarını sürdüreceğini söyledi.

Büyükelçi Wilson, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı George Bush, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Amerikan yönetimindeki diğer yetkililer ve kendi adına herkesin 106 sayılı tasarıya kesin olarak karşı olduğunu ifade etti. "Dışişleri Komitesi'nin tasarıyı, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda oylanmak üzere geçirme kararı beni derinden üzmüştür" diyen Wilson, tasarının kabul edilmemesini içtenlikle umduğunu ve kongre üyelerini bu yönde ikna etme yönündeki çabalarını sürdüreceğini kaydetti. Wilson,

şöyle devam etti:

"1. Dünya Savaşı ve 20. yüzyılda yaşanan pek çok trajediden biri de Osmanlı Ermenileri'nin büyük çaptaki ölümleri olmuştur. Bu dönemin dikkatlice incelenmesi ve tarihi bir araştırma yapılması gerekmektedir. Türkler ve Ermeniler arasında karşılıklı anlayış ve uzlaşma, izlenecek doğru yol olmaya devam edecektir. Türkiye ve ABD arasındaki ortaklık güçlüdür ve öyle olmaya devam edecektir. Hayati menfaatlerimizi gözetmeye ve ortak değerlerimizi kuvvetlendirmeye kararlıyız."

(SC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title