Haberler

Sit Alanı Özel Üniversite İçin İmara Açıldı

BEYKOZ'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamındaki Kuzey Marmara Otoyolu'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan sit alanı, özel bir üniversiteye tahsis edildi.

BEYKOZ'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamındaki Kuzey Marmara Otoyolu'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan sit alanı, özel bir üniversiteye tahsis edildi. Orman arazisinin ortasında bulunan ve şantiye levhalarının yerleştirildiği 60 bin metrekarelik araziyi Beykoz Üniversitesi kullanacak.

2. VE 3. DERECE SİT ALANI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit alanı içerisinde yer alan ve 1/25 bin ölçekli sit derecelendirme haritasında 2. Derece ve 3. Derece sit alanı olarak belirtilen alanı 'özel eğitim' alanına dönüştürerek imara açtı. Bakanlık makamının 'oluru' ile onaylanan planlar 20 Haziran 2017 tarihine kadar itirazlar için askıda kalacak. Beykoz Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde yer alan arazi, geçen yıl kurulan Beykoz Üniversitesi'ne tahsis edildi.

5 KAT YÜKSEKLİĞİNDE BİNA YAPILABİLECEK

Planlara göre arazinin yüzde 20'si üniversite binalarının inşaatı için kullanılacak, en fazla 15 metre yüksekliğinde yani yaklaşık 5 katlı binalar yapılabilecek. Bu alanda yüksekokul, fakülte, enstitü, rektörlük birimleri, idari birimler, kongre merkezi, açık ve kapalı spor salonları, mescit, misafirhane, öğrenci yurtları, kafeterya, sergi ve konferans salonları gibi birimler yapılabilecek.  Beykoz Üniversitesi'nde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bulunacak.

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından kurulan Beykoz Üniversitesi'nin mütevelli heyet başkanı Ruhi Engin Özmen. Başkan vekilliğini Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar'ın yaptığı mütevelli heyetinde Prof. Dr. Mehmet Durman, Dr. Şafak Başa, Nevzat Bekaroğlu, Aka Gündüz Özdemir, Bülent Hasan Tanla, Muharrem Ergül ve Koray Kurt bulunuyor. Üyelerden Bülent Hasan Tanlı CHP'de genel başkan yardımcılığı da yapan CHP'li eski milletvekili. Muharrem Ergül ise Beykoz Belediyesi'nin AK Partili eski başkanlarından.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz İstanbul Marmara Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek? ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ALES sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM sorgulama ekranı! Göz çapaklanması neden olur, nasıl temizlenir? Göz Çapaklanması neyin belirtisi? Öğretmenler grev mi yapacak? Öğretmenler ne grevi yapıyor, neden? Bugün (9 Mayıs) hava nasıl olacak? İstanbul'da yağmur yağacak mı? Meteoroloji il il hava durumu tahminleri! Real Madrid- Borussia Dortmund maçı ne zaman? Şampiyonlar ligi finali nerede oynanacak? 9 Mayıs hangi burç? 9 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 9 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title